Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elkezdődött a szüret

Dubicz Borászat GyöngyösDubicz Borászat Gyöngyös a térképen

Kiváló 2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 25.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyértelműen ittjartam.hu ajánlás alapján kerestük fel ezt a borászatot, amely meglepő módon Gyöngyös város belvárosában, a főút mellett, a buszpályaudvar után található. 114 hektár saját ültetvényen foglalkoznak szőlőtermeléssel, immár 116 éves múlttal büszkélkedhetnek. A palackozott borok 3 kategóriába kerültek besorolásra, ennek megfelelően alakulnak az árak is, amely igencsak barátságos 1500/2000/4500 Ft-os palackáron.
Muscat Ottonel, Irsai Olivér, olaszrizling, sauvignon blanc, chardonnay, kékfrankos, ez utóbbi cuvéé-ben is, cabernet franc-kal, szürkebarát, tramini. Választásunk ez utóbbira, a 1014 Tramini 2020-as évjáratra esett, a szám a Kékestető magasságára utal. 2000 Ft ezért a palack borért teljesen rendben volt. Nem világszínvonalú bor, de kellemes, ajánlom azoknak, akik az édesebb, gyümölcsösebb, "csajos" borokat kedvelik.
Érdekes a borászatnak helyet adó épület is. A Borpalota néven ismert épület egykor Oroszlán Vendégfogadóként működött az akkori Búzapiacz téren. Gyöngyös számos lakóházához hasonlóan kierjedt pincerendszer húzódik az épület alatt. 1906 óta folyik bortermelés az épületben. A kétszintes épületben modern technológiával állítják elő a borokat. Éppen érkezésünkkor kezdődött meg a szüret az Irsai Olivér leszedésével, teherautókkal hozták be feldolgozásra szőlőt, pont elcsíptük a préselés és darálás látványos nagyüzemi folyamatát. Jellemzően reduktív eljárással készítik már a borokat.
Az épület homlokzata jelenleg felújítás alatt áll, minden esetre kívülről az épület a potyogó vakolat miatt be van burkolva. Nagyon hangulatos hely, kedves emberekkel. Érdemes benézni ide.
Az épület előtt fizető parkoló van!
Borkóstolókat, bemutatókat is szoktak tartani.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (18)
Dubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - EgyébDubicz Borászat Gyöngyös - Egyéb

Dubicz Borászat további értékelései

2022.08.03barátokkal
Kiváló
Baráti társasággal vettünk részt borkóstolón, szuper program volt! Kipróbáltuk a szabadulószobát, ami mellé kaptunk egy részletes pincetúrát is, érdekes infókkal. A borok isteniek voltak, szállást a szomszédban találtunk, kényelmes 3 perc sétára. Mindenképpen ajánlom!
2022.06.23a párjával
Hazautazásunk előtt ugrottunk be hozzájuk, hogy az itthoniaknak és magunknak hozzunk egy-egy üveg bort, mert ezt a borászatot ajánlották a közeli szállodánkban. Az épület nem valami bizalomgerjesztő, amennyire le van pusztulva, a feliratot is nehezen vettük észre, de benn az udvarban a picurka...
2018.05.25a párjával
Kiváló
A Dubicz borászat a Borpalota borászat utódja. Elsősorban fehér borokkal foglalkoznak, ha poénkodni akarnék, azt írnám, hogy még a Cabernetből is fehér bort készítenek, ami nem is lenne teljesen vicc, ugyanis csináltak már Cabernet Franc-ól is fehérbort. Reduktív technológiát használnak...
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval