Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Másodszor is olasz befutó

Il Caminetto Pizzeria & Ristorante GyöngyösIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös a térképen

2020. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. augusztus 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Eredetileg nem ide indultunk enni, hanem a szomszédos steak-es étterembe, de hasonlóan a tavalyi évhez, ott sajnos ismét zárt kapukat találtunk, úgy tűnik, a tulajdonosok rendre akkor mennek nyári szabadságra, amikor mi szoktunk a Mátrában járni, évente egyszer, pár napra.
Ez a pizzéria és olasz étterem csupán pár méterre található, nem volt kedvünk a hőségben tovább kóvályogni az egyébiránt meglehetősen kihalt gyöngyösi belvárosban, így ide tértünk be. Kicsit zegzugos, a beltér elég szűkös és kicsit félhomályos, de a kellemes üveges teraszra irányítottak minket egy ablak melletti asztalhoz. Légkondi nem volt. Koronavírus ide-vagy-oda, itt olyan közel voltak egymáshoz a szomszédos asztalok, hogy a székek teljesen összeértek egymással.
Bár az olasz névválasztás és a hatalmas piros betűs "PIZZERIA" felirat alapján egy vérbeli pizzériára számítottunk, én a magam részéről örömmel tapasztaltam, hogy pizzán és olasz tésztán kívül bőven található más is az étlapon.
Az árfekvés barátságos, az ételek többségéből kis adag is kérhető (70%-os áron). Levesek árai 1000 Ft környékén, főételek jellemzően 2000-2500 Ft körül.
Amiket ettünk: vadraguleves á la Caminetto (1190 Ft), kis adag húsleves tortellinivel (525 Ft), fish & chips tőkehalból (2250 Ft). A vadraguleves kitűnő volt, tartalmas, savanykás, tökéletes állagú és ízű húsokkal. A másik leves feledhető, vegetás-sós alaplé, benne pár nem jól készült tortellini táska, értsd, szélein túlfőtt, foszladozásnak induló, középen a tölteléknél viszont kicsit kemény. Fisch & chips nagy adag, ez is finom volt, a steakburgonya sem mirelit, korrekt a hal, viszont a rukkola fonnyadtan kornyadozó, nem friss.
A 2 fiatal pincérlány igyekvő, de amatőr, kissé feledékenyek és nincsenek egymással jól összehangolva (pl. felvették-e már a rendelést, fizettek-e már, elfelejtették a plusz citromot, amit kértem....)
A levendulaszörp kissé édes és tömény volt az én ízlésemnek (400 Ft).
Összességében nem rossz hely, de egyáltalán nem kiemelkedő, megajánlok egy gyenge 4-est.
Megnéztük a pincehelyiséget is, ami hangulatos volt, már annak, aki szereti a sötét pincehelyiséget, én mondjuk igen, és egy nagyon szűk csigalépcsőn lehet lejutni.
Kártyás fizetés van, kötelező szervizdíj nincs.
Ahogy láttam, a vendégek többsége pizzát evett, az adagokkal a többség nem tudott megbirkózni, de készségesen elcsomagolták a maradékot.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Il Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - BelsőIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - BelsőIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - MosdóIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - EgyébIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - BelsőIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - BelsőIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Külső képIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Külső képIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Külső képIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallap

Il Caminetto Pizzeria & Ristorante további értékelései

2024.04.27gyerekekkel
Gyenge
Calzone pizzákat rendeltünk. Borzasztó volt az ízük. Úgy tűnt, hogy nem éppen friss és talán inkább tejfölös (?) gombapörkölttel töltötték meg őket. A korábban tapasztaltakhoz képest nagy csalódás volt most ez a pizzéria.
2016.08.02gyerekekkel
A pizzáik szerintem nagyon finomak, a tészták viszont már nem annyira. A kiszolgálás nem valami kedves. Az asztalunk már többször is előfordult, hogy koszos volt. A parkolás valóban szörnyű, de erről szerintem nem ők tehetnek.Érkezéskor és távozáskor nem mindig köszönnek vissza. Bár rajtunk kívül...
2016.04.09gyerekekkel
Átlagos
Januárban jártunk itt pizzázni. A hely egy pár évtized alatt semmit sem változott. Kopott bútorok, piszkos kopott abroszok, kellemetlen modorú pincér. Valaha itt volt a legfinomabb pizza a városban (bár akkor túl sok konkurenciája még nem is volt), mára azonban már van azért finomabb versenytárs...
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
56.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval