Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

finom vacsorák a tornácon

Tornácos Panzió HegykőTornácos Panzió Hegykő a térképen

2016. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 13.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Három éjszakát töltöttünk el a panzióban, a feleségem névnapja volt az alkalom a kiruccanásra, sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, természetesen ebben a panziónak semmi szerepe nem volt, így sikerült időpontot választanunk.
Tetszett a környezet, a szobák egyszerű, de természetes anyagokat felhasználó berendezése, a fa bútorok, a nehezen portalanítható szőnyegpadló helyett laminált padló, a kényelmes franciaágy két matraccal, a két fotel, a nagy fürdőszoba káddal, a tisztaság.
A személyzet nagyon kedves és udvarias volt, első kérésre másik szobát adtak, amikor a hűvös időjárásra tekintettel egy déli fekvésűt szerettünk volna. Bekapcsolták a falfűtést és plusz takarót biztosítottak.
A félpanzió felhasználása rendkívül rugalmas volt, akár ebédre, akár vacsorára is fel lehetett használni, és bár nem svédasztalos volt a kiszolgálás, de egy széles választékú félpanziós étlapról mindig tudtunk mást választani. Amikor pedig kiderült, hogy a másik étlapról kiválasztott "névnapi" ebéd után maradt két félpanziós kuponunk, ezeket az utolsó napon, a szobából való kiköltözés utáni ebédkor még felhasználhattuk.
Az ételek finomak, bőségesek voltak, külön élveztük a tájegységre jellemző szürke marhából készült fogások végigkóstolását.
A panzió saját wellness részleggel rendelkezik, amelynek elég hosszú a nyitva tartása, tisztaság volt, és különlegesség a naturland teákból álló teabár kedv szerinti ingyenes használata.
A víz alatti "dögönyözőkkel" ellátott medence nem túl nagy és a víz hőmérséklete sem alkalmas pancsolásra, viszont igényes kialakítású, és a szaunázás után épp kellemes a merülésre.
A kétféle típusú, fából készült és párnával ellátott pihenőágyak is nagyon igényesek.
Van tágas edzőtermük a szokásos "gépekkel", pihenőkertjük grillezési lehetőséggel is, ezeket mi nem próbáltuk.
A csomag tartalmazott egy kétszemélyes, egész napos belépőt a szomszédos Sára termálfürdőbe, amelynek több gyógyvizes, bel- és kültéri medencéje is van, és a belépőjegy többszöri be- és kilépésre jogosított, így napközben vissza lehet térni a panzióba.
Bár ezt a lehetőséget nem használtuk ki, mert a hideg, esős idő miatt az utolsó, az elutazás napjára hagytuk a fürdőt, de ez is pozitívum.
A csomagban lévő egynapos kerékpárhasználatot sajnos csak rövid időre tudtuk kihasználni, de ez nem von le semmit e lehetőség értékéből, és a kerékpárok nagyon jó minőségűek.
Persze jobb lett volna, ha az időjárás sokkal kedvezőbb, de így is nagyokat sétáltunk a környéken, és a személyzet udvariassága, kedvessége, rugalmassága igyekezett feledtetni a mostoha időjárást. A kissé hangos folyosói süteményhűtő (merthogy van egy cukrászüzemük is) miatt tett észrevételünk kapcsán, teljes meglepetésünkre, mintegy fájdalomdíjként távozáskor megajándékoztak minket egy ajándékcsomaggal, amelyben a cukrászüzem egyik specialitásából, az Eszterházy tortából, valamint a szürke marhából készült szalámiból volt kóstoló, és egy üveg vörösbor.
Ezeket a finomságokat bárkinek ajánlom, és az ajándékboltjukban ennél még több mindent, házi jellegű nyalánkságokat is lehet vásárolni.
Aki természetközeli, közvetlen, szinte családias környezetre, udvarias vendéglátókra, aktív pihenésre vágyik, megspékelve a gyógyvízzé nyilvánított közeli termálfürdő lehetőségével, bátran foglaljon!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:
Szolgáltatások:
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:
Fényképek (8)
Tornácos Panzió Hegykő - WellnessTornácos Panzió Hegykő - WellnessTornácos Panzió Hegykő - VendéglátásTornácos Panzió Hegykő - VendéglátásTornácos Panzió Hegykő - KörnyékTornácos Panzió Hegykő - Külső képTornácos Panzió Hegykő - VendéglátásTornácos Panzió Hegykő - Vendéglátás

Tornácos Panzió további értékelései

2021.09.22a párjával
Augusztus végén érkeztünk Hegykőre a párommal,kb 10 perces várakozás után előkerült a recepciós úriember,de innentől gördülékeny volt minden,kedves ,segítőkész,gyors bejelentkezés volt,kellemes szobát kaptunk,tága világos ,és csendes,és még fontos hogy tiszta,az étkezésnél nem volt nagy...
2019.12.10barátokkal
A Panzió elhelyezkedése kitűnő, érzékelhetően sok kiránduló induló-, vagy átmeneti helye lett. Egyszerűségében tökéletes, családias fogadtatás. Kedves személyzet(nem tolakodó,ami gyakran előfordul máshol). Az ételek változatosak, gusztusosak, finomak. A wellness tágas, tényleg nyugodtan lehet...
2018.09.20barátokkal
Kiváló
Sopronból Fertőd felé útközben szerettünk volna ebédelni. Ám azok az éttermek, amiket útközben láttunk, mind zárva voltak. Reméltük, hogy Hegykőn csak találunk valamit. Pedig kívülről itt is úgy tűnt, a panzió étterme zárva. A parkolóban csak egy autó állt. Nagy örömünkre azonban a Tornácos...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Palatinus Hotel Sopron - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Palatinus Hotel Sopron
131.076 Ft / 2 fő / 3 éj-től reggelivel
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval