Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A vár mellett

Várcsárda Étterem NagyvázsonyVárcsárda Étterem Nagyvázsony a térképen

Átlagos 2016. májusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagyvázsony turisztikai központjában, a falu egyik legjobb helyszínén, csupán néhány lépésre a vártól található a Várcsárda. Valószínűleg régen szebb napokat élhetett meg, mostanság leginkább a letűnt szebb napokat idézi vissza. A bejárati kapun hatalmas felirat hirdeti, hogy eladó a csárda a mellette lévő panzióval együtt. Nem túl biztató fogadtatás. A fiatal pincértől megtudjuk, hogy ő csak 3 napja dolgozik itt, s szerinte sem túl jó ötlet a betérő, enni-inni vágyó vendégeket egy ilyen üzenettel fogadni, de hát ő csak alkalmazott itt, az ő véleménye nem sokat számít. Most már csak a nyári szezonban vannak nyitva, a boldog 90-es években ez még nem így volt, akkor sok osztrák, német turista járt erre, most már azonban többségében hazai vendégek jönnek, ám ők jóval kisebb számban és lényegesen vékonyabb pénztárcával.
A kerthelyiség kellemes, gyakorlatilag minden kinti asztaltól pompásan rálátni a Kinizsi várra, a tűző napsütés ellen tetővel, árnyékolással védekeznek. A madárkalitkára emlékeztető asztal-elhelyezés ötletes megoldás, így az asztaltársaságok elszeparálódnak egymástól. A kertben egy kis mesterséges tavat is kialakítottak, de csak állott(nak tűnő) víz van benne.
Az étlap egyértelműen magyaros. Az árak barátságosak, csontleves 500 Ft, pintyhalászlé bográcsban 1500 Ft, pacal körettel együtt 1450 Ft, csülök 1800 Ft-ért. A 500 Ft-os káposztasaláta azonban ezek mellett erősen túlárazottnak tűnik. A konyha gyengécske, egyáltalán nem meggyőző. A vár mellett a fesztivál idején működő sátra kifőzdében sült csülök klasszisokkal ízletesebb, ráadásul ott a szemünk láttára készül, egészen biztosan frissen.
Bizakodom, hogy sikerül új, gondos tulajdonost találniuk, aki fel tudja virágoztatni a csárdát.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (12)
Várcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső képVárcsárda Étterem Nagyvázsony - Külső kép

Várcsárda Étterem további értékelései

2017.06.28barátokkal
Kiváló
Már másodjára jártunk ebben az étteremben, nagyon szeretjük. Kicsit elszomorodtunk most, mert látjuk, hogy eladó a Várcsárda és a mellette lévő panzió is. A hangulata igaz nem modern, sem az étlap, de a vár mellé pont ilyen étterem illik. A kerthelyiségből szuper a kilátás a várra. Az árak...
Népszerű szállások a környéken
Balatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2024.10.13-ig
Balatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali
24.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel