Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 96 településen
Országjáró 367 városban
járt már
Felfedező 2452 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 25988 feltöltött kép
Kiváló
2013. szeptember 25.barátokkal járt itt 5567, Imola, Walter, Kistücsök, Kereskedőház (ha még működik, nem hallottam róla az utóbbi évben) – íme egy csokor a Budapesttől elérhető távolságban működő vendéglőkből (egy lezser mozdulattal ide vettem Egert is, valahogy nem tűnik olyan távolinak, kényelmes tempóban másfél óra alatt megközelíthető), melyek a magyar ízek újraértelmezésével (is) foglalkoznak.
A 67-ben adják a „Panko morzsába panírozott, serpenyőben sült rántott szelet pirított burgonyával és „uborkasalátás” zöld levelekkel” című ételkompozíciót, mely Magyarország legjobb rántott húsaként volt említve a „TopLista Gasztronómia 2011” kiadványában. Az étlap meglehetősen hosszú, de ez nem megy a minőség rovására. Az árak megfizethetőek, a dizájn tán túlontúl is egyszerű, boltíves kőfalakon elférne több dekoráció. Jó szívvel ajánlható hely.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 25.családjával járt itt 55 Itt lenne lassan az idő, hogy Magyarországon is annak alapján járjon étterembe a közönség, hogy ki ott a séf. Ahogy bort annak alapján választunk, hogy termelője Szepsy István vagy Gere Attila, hogy a legnagyobb sztárokat említsem, úgy a „La Maredaba” is azért érdemes elmenni, mert séfje Horváth Szilveszter, a legtehetségesebb séfek egyike, aki több olyan szakácsversenyt is megnyert, amit a Magyar Gasztronómiai Egyesület rendezett.
Márpedig azok igen kemény versenyek, a világsikert hozó Széll Tamás is e versenyeken mutatta meg először, mire képes. A La „Mareda” izgalmas, jó konyhát visz, a teljesítményhez képest igen korrekt árakon. A berendezés elegáns, lenyűgözőnek nem mondanám, a kiszolgálás kedves, udvarias. Kevés szó esik az ínyencek egymás közötti kommunikációjában az étteremről s ez bizony igazságtalanság. Beszélünk a Mádi udvarházról, a Tiszavirágról, a Brillről, az Anyukám mondtáról, s jól is tesszük, de érdemes beszélni a „La Maredaról” is.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 25.családjával járt itt 45 Horváth Ráspi József neve fogalom a szakmában. Először 2001-ben jártam nála kifejezetten azért utaztunk egy jóbarátommal Fertőrákosra, hogy megnézzük azt a csodát, amiről a Borbarátban olvastunk Alkonyi László tollából. Jót beszélgettünk, ámultunk a remek ízeken, csodáltuk a borválasztékot, akkor még nem jellemezték a borász-vendéglőst a sztárallűrök.
Időközben ugyanis borász lett s borászként olyan kóstolókat tartott, melyeken több szó esett arról, hogy más borász mit csinál szerinte rosszul, mint saját borairól. Melyek egyébként nagyon jók. Az viszont túlzás, hogy Magyarországon, mint állítja, csak féltucat borász készít tisztességes bort. Azt olvastam egy értékelésben róla, hogy ha minden igaz lenne, amit mond másokról, akkor is jobb lenne, ha hallgatna. Vendéglője otthonos, az ételek ízletesek, bár már régen meghaladta őket az országos élvonal produkciója, adhat Ráspi természetes és tisztességes, korrekt konyhájának bármelyik kalauz bárhány pontot, akkor is tény, hogy kreativitásban, konyhatechnológiában nincs már az első vonalban. Ugyanakkor hiba lenne nem kiemelni pozitív példaként. Igazi kézműves vendéglő az övé, minőségi alapanyagokkal dolgozik, kiváló borokat és házi szörpöket tesz az asztalra. Sok ilyen vendéglőre lenne szükség országszerte.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 24.családjával járt itt 45 Egy házaspár által működtetett otthonos, barátságos étterem Gyula központjában. Kis adagok, magyar ízek, konyhai odafigyelés, az évek során érezhető fejlődés. A halászlevet több ízben is elsózták, öcsém is panaszkodott erre, egyébként rendben találtattak az ízek az utóbbi két látogatásunk alkalmával.
A háttérzene, a belső tér kiképezése is jól meg megválasztva. Jó borászokat hívnak borvacsorát tartani a Font pincétől Demeter Csabáig.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 24.barátokkal járt itt 55 Az utóbbi időben a kézművesség divatba jött, ami akkor is örömteli jelenség, ha sokan visszaélnek vele. A kandalló nem tartozik ezek közé. A házi szörpökön, a borokon és a sörökön a legkönnyebb lemérni, hogy komolyan veszik a kézművességet, de a csatos üveges ételeik, vagy akár a remekbe szabott hamburgerük is erről szól.
Jól megválogatják a háttérzenét, a berendezés a magamfajta konzervatívoknak éppen úgy tetszhet, mint a romkocsmák híveinek. Jó érzés volt viszontlátni őket a Dining Guide Street food showján.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. szeptember 24.családjával járt itt 35 Soltvadkerten gyakran megfordulok, több kedves borász barátom-ismerősöm is van ugyanis a városban. Tőlük kaptam ezt a tippet. Az étteremhez érve jóapámmal kissé megrökönyödtünk, a BGB borozó-Venyige étterem egy negyedosztályú kocsma küllemével rendelkezik. Betérve viszont kellemes meglepetés ért, polgári hangulatú, szépen berendezett étterem fogadott.
A kiszolgálás kedves, a konyha fősodratú, vannak remek megvillanások és gyengébb pillanatok is. Az első alkalommal rendelt vegyes tál (ez látható a képen) rendben volt. Amit leginkább értékeltünk az a borlap. A Bortársaság portfóliójából szemezgetnek nagyjából szaküzleti árakon, ami igencsak ritka manapság, amikor jellemzően a polci ár két és félszeresét, de néha még a négyszeresét is elkérik egy üveg borra.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 24.barátokkal járt itt 55 Remek étterem, Eger egyik legjobbja, úgy újítják meg a magyar ízeket, hogy megőrzik a lényeget. Két ízben jártam náluk, mind a kétszer jól teljesített a konyha, a kiszolgálás kifogástalan volt, a borlap is remek. A szarvasgombaaroma volt az egyetlen zavaró pont első alkalommal, lehet, hogy közben kidobták, második alkalommal nem találkoztunk vele.
Ha így tettek, jól tették. Dicséretes, hogy nem esnek a „ki sokat, markol keveset fog” csapdába, az étlap szűk, de ami rajta van, az bízvást megrendelhető. Sok ehhez hasonló helyre lenne szükség. Azt mondja egy egri borrajongó ismerősöm, hogy ugyanaz a tulaja, mint a szilvásváradi Lovas étteremnek, ott sajnos nem voltam még, de kóstoltam falatkáikat egy borkóstolón. Meggyőzőek voltak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. szeptember 24.barátokkal járt itt 35 A Kondorosi csárda talán a legszebb csárdánk, működtetnek egy gyönyörű csárdamúzeumot is. Azt mondják Rózsa Sándor is járt ebben a csárdában. A háttérzene is remekül ki van válogatva, minden együtt van, leszámítva az ingadozó konyhát és a szintén váltakozó kedvességű kiszolgálást.
Eddig három ízben jártunk itt, első látogatásunk alkalmával pár éve az ételfelhozatal gyenge-közepes volt, második alkalommal annál is gyengébb, de tavaly hozták a csárdák általános színvonalát. A pontozásban ez szerepel. Vendég lehetne több is, akkor az talán javítana a konyha teljesítményén.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2013. szeptember 24.családjával járt itt 25 Eddig két ízben voltam itt, első alkalommal 2007-ben minden rendben volt. Különösképpen a beltér kialakítását értékeltük, de finom volt a halászlé s a főételek is. Tavaly nyáron azonban a pincér mindent összekevert, s ami megbocsáthatatlan: harcsa helyett pangasiust kaptunk, ami egyike a legbotrányosabb hamisításoknak.
Az meg különösképpen fel tud idegesíteni, ha hülyének néznek. Márpedig a 2000-4000 kilóárú harcsa kiváltása az 1000 forint alatti vietnami, bármi mással összetéveszthetetlen tömeghallal: a vendég hülyére vétele. Ha lenne effélére időm, rájuk küldeném a fogyasztóvédelmet.
2Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 24.barátokkal járt itt 45 A Barabás étterem a törekvő középvonal egyik képviselője. Érezhetően igyekeznek jobbat adni az átlagnál, ez sokszor sikerül is. A választék széles, de nem erőltetett, a gasztronómiai paradigma az elmúlt évtizedekben megszokott. A pincérekkel minden esetben nagyon jól tudtunk kommunikálni, s ami jól esett, egyfajta fejlődést is érzékelni véltünk legutóbbi látogatásunkhoz képest.
Az adagok komolyak, főleg a főételek esetében. Impozáns a borválaszték, szoktak borvacsorákat is rendezni.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
3788 értékelés / 379 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
357 település / 36 oldalon