ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
95
87
1538
1210
81
9
27975

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. március 26.
Az 1840-es években klasszicista stílusban épült 2 szintes, egykori Wimpffen-kúria ad otthont 18983 óta a Földrajzi Múzeumnak Érd belvárosában. Könnyű megtalálni, mivel közvetlenül a főút mellett fekszik. Az emeleten Balázs Dénes múzeumalapító, geográfusnak állítottak emléket, valamint itt szokták tartani a gyerekek részére a bemutatókat, kihelyezett földrajzórákat, míg a földszinten a magyar felfedezőket mutatják be időrendi sorrendben a kora középkortól kezdődően napjainkig.
Megosztom
Bútorkiállítás -

Nagytétényi Kastély Budapest

2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. március 24.
A nagytétényi, egykori Száraz-Rudnyánszky kastély késő-barokk stílusban épült, elég hosszú idő alatt, 1716-78 között nyerte el a mai formáját. Helyén római villa rustica és a Tétény család gótikus várkastélya is állt, de ezekből a régi időkből csak 1-2 kő maradt fenn emlékül. A kastélyt csak néhány évvel ezelőtt restaurálták, nagyon szépen helyreállították.
Megosztom
2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. március 24.
A földalatti vasút, avagy az M1-es metró vonal a kedvenc tömegközlekedési járművem és útvonalam, amely jelenleg a Vörösmarty tér és a Mexikói út között közlekedik, jórészt az eredeti nyomvonalon. 1896-os megnyitásával az európai szárazföldi kontinens első földalatti vasútvonala, és a világ első villamos hajtású vasútja.
Megosztom
2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. március 20.
Tabánban, a Budai Várhegy lábánál, a Várkert Bazár mellett találjuk ezt a kissé eldugott múzeumot, amely idén ünnepli 50. születésnapját. Az egykori Meindl-ház copf stílusú, Semmelweis Ignác szülőháza volt, érdekesség, hogy hamvait is itt helyezték örök nyugalomra a ház belső udvarának oldalfalában.
Megosztom
Bocskor, csizma, paduka -

Néprajzi Múzeum Budapest

2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. március 20.
Az Országházzal szemben elhelyezkedő monumentális klasszicista stílusú épület 1891-96 között Hauszmann Alajos tervei alapján Igazságügyi Palota funkcióra épült, és egészen 1948-ig ezt a funkciót töltötte be, mint Kúria, Ítélőtábla, majd Ügyészség. 1973 óta ad helyet a Néprajzi Múzeumnak.
Megosztom
Rája-simogatás -

Tropicarium Budapest

2017. márciusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2017. március 17.
Több alkalommal jártunk itt a Campona Bevásárlóközpont földszintjén található vizes világban. Először a hazai folyóvizeink és tavaink halait nézhetjük meg, majd következik az egzotikus tengerek, óceánok színes állatvilága. Néhány kismajom és hüllők, kígyók és leguánok is láthatóak. Szintén érdekes a középső dzsungel hangulatú rész, ahol aranyhalakat lehet etetni, és itt él 2 krokodil is.
Megosztom
Kedvencünk a tigris -

Szegedi Vadaspark Szeged

2016. júliusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2017. március 17.
Szeged város szélén, de könnyen megközelíthető helyen, szép erdős környezetben található ez az állatkert, ami a vidéki hazai állatkertek közül nagyon tetszett. Nem olyan nagy és fajgazdag, mint a nyíregyházi vagy a budapesti, de nagyon szépen kialakított, békés, harmonikus.
Megosztom
Róka, sas, farkas -

Budakeszi Vadaspark Budakeszi

2016. szeptemberben, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2017. március 17.
Budapest határában, igazi erdei környezetben található a Vadaspark, többször jártunk már itt a családdal, gyerekekkel. Hazánkban, illetve a Kárpát-övezetben honos vadállatokkal találkozhatunk itt. A teljesség igénye nélkül: hiúz, róka, farkas, barnamedve, szarvas, őz, muflon, vaddisznó, őstulok, bagoly, mókus, sas, . . . . stb.
Megosztom
2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. március 5.
A Szentháromság tér közelében az egyik szép régi középkori - 15. századi - épületben található 1974 óta az Arany Sas Patikamúzeum. Az 500 Ft-os belépő mellé szakszerű idegenvezetést is kaptam (fotójegy +300 Ft). A házban e helyen a 18. század közepétől az 1. világháború végéig patika működött. A kiállítás 3 helyiségből áll.
Megosztom
A legnépszerűbbek között -

Dohány utcai Zsinagóga Budapest

2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. március 5.
A külföldi turisták városnéző programjának állandó szereplője a Dohány utcai Zsinagóga, amely Európa legnagyobbja, a világon a new york-i után a 2. legnagyobb, 3000 fő befogadására alkalmas, a hagyományok szerint a földszinti rész a férfiaké, míg a karzat a nők helye, jelenleg is működő, folyamatosan tartanak benne neológ zsidó vallási szertartásokat.
Megosztom
9 oldalon / 81 találat


TérképX