ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
94
84
1493
1173
67
9
26250

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

2016. novemberben, kollégákkal járt itt
Értékelt: 2017. február 17.
Munkatársakkal jártunk a Bükkben kirándulni egy csípős későőszi hétvégén. Szilvásváradon a Szalajka-völgyben tett kirándulás után a híres lipicai ménest is megnéztük a faluban. A gyönyörű lovak az egykori Pallavicini kastély istállójában laknak, az istállóban meg tudtuk nézni őket, nyugodtak, de egyúttal elég félénkek voltak.
Megosztom
Csodálatos épület, érdekes kiállítások -

Pesti Vigadó Budapest

2017. februárban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. február 11.
A Dunára néző Vigadó, régi nevén a Redeoute épülete az utolsó, néhány évvel ezelőtti felújításának köszönhetően egykori pompájában mutatkozik meg, és a széles látogatóközönség részére is megnyitották. Ha ezek a kövek beszélni tudnának. . . fényes bálok, a legnagyobb korabeli művészek koncertjei, nem kisebb nevek, mint Liszt, Wagner, ifj. J. Strauss, R.
Megosztom
Ady első és utolsó saját otthona -

Ady Endre Emlékmúzeum Budapest

2017. februárban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. február 11.
Ady és Csinszka ebben a Veres Pálné utcai, kb. 100 m2-es lakásban élt 1917-től a költő haláláig (kevesebb, mint 2 évig). Az egykori lakást Csinszka részletes leírásai és a korbeli fotók alapján valósághűen, részben Adyék eredeti bútoraival vagy azok másolataival rendezték be. Tulajdonképpen egy lakásmúzeumról van szó egy klasszikus pesti bérház 1.
Megosztom
2016. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2016. december 26.
A budai Várnegyed az egyik szívem csücske-hely fővárosunkban, nagyon szeretem. Bármikor jövök ide újra - évente több alkalommal megteszem - mindig tud valami új szépséget nyújtani, lenyűgöző épületek, évszázadok emlékei minden kőben, téglában. A De la Motte - Beer-palota éveken át nem volt látogatható, mivel egy közintézmény, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi Központ székhelye működött itt.
Megosztom
2016. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2016. december 26.
Kb. 15 évvel ezelőtt jártam itt legutóbb, akkor még nem volt ennyire turistás hely. A 2500 Ft-os belépőért cserébe azt kapja az ember, hogy bolyonghat a labirintusba. Időről időre a falon felbukkan a térkép, ahol behatárolhatja az ember, hogy éppen hol van, és merre érdemes tovább, vagy éppen a kijárat felé haladni.
Megosztom
2016. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2016. november 20.
Évekkel ezelőtt jártam már itt kifejezetten a templom megtekintése céljából, azóta egy igényes látogatóközpont épült a templom mellé. A Szent Jakab Római Katolikus Templom 1206-ban román stílusban épült Árpád-kori templomunk, egykori bencés apátsági, majd jezsuita templom és középkori monostor.
Megosztom
2016. szeptemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2016. november 19.
Aki Sopronban jár, biztosan nem mulasztja el a Tűztorony megtekintését, még ha nem is mászik fel az 58 méter magas toronyba a szűkös, tekervényes csigalépcsőn csaknem 200 lépcsőfokot leküzdve, de a belvárosból szinte mindenhonnan jól látható. A torony alatti díszes kapun csak gyalogosan vagy biciklivel lehet áthaladni, innen a Főtérrel érkezik a látogató.
Megosztom
2016. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2016. november 19.
Ha Fertőrákosról elindulunk a Fertő-tó menti biciklis útvonalon Ausztria felé, a határátkelőhely előtt, a bal oldalon nagyon szép, ligetes-erdős, zöld füves részen találjuk meg a Mithras szentélyt. A rendszerváltás idejéig aknazár, majd a vasfüggöny miatt nem volt látogatható, bár feltárása még az 1860-as években történt. A Római Birodalom területén a Mithraeumok a II-IV.
Megosztom
2016. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2016. november 19.
Több alkalommal jártam már a Gödöllői Kastélyban. A barok stílusú kastély szépen, igényesen került felújításra a 80-as évektől kezdődően, de őszintén szólva nekem egy kicsit unalmas a sok hasonló hangulatú, hasonlóan berendezett szoba, amelyek egy idő után már csak úgy jönnek-mennek, egyik a másik után. Az állandó kiállítás összesen 31 teremből áll.
Megosztom
2016. szeptemberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2016. október 6.
A nagycenki autós parkoló és a nosztalgia vasút (Széchenyi Múzeumvasút) végállomása melletti füves részen egy kicsiknek és nagyoknak is izgalmas szabadtéri vasúti kiállítás látható. Mivel a terület nincs körbekerítve, nem őrzött, belépő díjat sem szednek, bárki, aki erre jár, megtekintheti korlátozás nélkül.
Megosztom
7 oldalon / 67 találat


TérképX