ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
98
92
1773
1309
98
9
30960

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

2017. májusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2017. május 20.
Az elmúlt években több alkalommal is jártunk a Füvészkertben, nagyon kedvelem ezt a kellemes zöld szigetet a 8. kerületnek amúgy nem legbarátságosabb részén. A szép környezetben az év során számos rendezvény tartanak, voltunk már itt a cseresznyevirágzás idején (Sakura nap), kiskertész foglalkozáson, legutóbbi látogatásomkor pedig kaktusz-kiállítást és vásárt rendeztek a főépület körüli kertrészben.
Megosztom
Magángaléria a Várban -

Koller Galéria Budapest

2017. áprilisban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. május 18.
A Zenetörténeti Múzeumba tartottam, és útközben a Koller Galéria mellett mentem el. Hívogató volt a kiírás, sosem jártam még benn, így megnéztem. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon tetszettek az alkotások, főleg Párkányi Péter szobrai, amelyekből nemcsak benn a galériában, hanem a mesés kertben is kiállítottak több darabot.
Megosztom
2017. májusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. május 17.
A szentendrei Művészetmalomban a Levitáció című időszakos kiállítást néztem meg, Felugossy László, Bukta Imre és Szirtes János közös kiállítása. Az épület és annak atmoszférája igazán különleges, 19. századi fűrészmalom volt eredetileg. 1999 óta funkcionál kiállítóhelyként. Egyes részei felújítottak, teljesen modernek, míg a másik oldal romos, borostyánnal futtatott.
Megosztom
Nagybányai festőiskola -

Boromisza Tibor Emlékszoba Szentendre

2017. májusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. május 13.
Boromisza Tibor a nagybányai festőiskola kevéssé ismert alakja, bár számos festményét őrzi a Magyar Nemzeti Galéria és több vidéki, illetve romániai múzeum, bevallom, számomra nem volt ismerős a neve. Egykori szentendrei lakóházát és egyben alkotóműhelyét rendezték be emlékszobaként az örökösei. Irigylésre méltó helyen élhetett, ugyanis közvetlenül a Duna-parton található a kedves házikó.
Megosztom
Megérdemelné a felújítást -

Planetárium Budapest

2017. májusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2017. május 8.
"40 éves a Planetárium! " - hirdeti büszkén a szórólap, amit az állványról begyűjtöttünk legutóbbi, 2. ottjártunkkor. Sajnos az a baj, hogy a legtöbb dolog: a berendezés, a kényelmetlen székek, a mosdó, a világítás, a kopott kövezet is éppen ennyi idős/ -nek néz ki, és azóta senki sem gondolta úgy, hogy megérdemelne ez a fontos épület és egyedülálló hely egy igényes felújítást, modernizálást.
Megosztom
2017. áprilisban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. május 1.
Gyönyörű, nyolcszintes, 1894-ben épült palota a Nagymező utcában, különleges szépségű lépcsőházzal, festett mennyezettel. Itt élt Mai Manó fotográfus, majd tulajdonosváltást követően az Arizona Mulató, a 2. világháború után a Magyar Autóklub székháza volt évtizedeken át. 1999-től kapott helyet az épület 1. és 2. emeletén a Magyar Fotográfusok Háza.
Megosztom
2017. áprilisban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. május 1.
Kinéztem a Fotó Utca Fesztiválra a Nagymező utcában. Az utcán kihelyezett kontérekben jelenkori fotókat lehetett megtekinteni, valamint folyamatosan zajlottak előadások, foglalkozások, workshopok. A rendezvény ideje alatt a Capa és a Mai Manó Múzeumokat is ingyenesen lehetett meglátogatni. A Capa Központnak az egykori Ernst Múzeum épülete ad helyet 2013 óta.
Megosztom
Majális előtt -

Bókay Kalandpark Budapest

2017. áprilisban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2017. május 1.
A 18. kerület pestlőrinci részén, a Bókay-kertben található kalandpark. A környező utcákban vagy a park kerítése mentén könnyű a parkolás, viszont arra vonatkozóan nem láttunk táblát, egyértelmű iránymutatást, hogy honnan érdemes a Kalandparkot megközelíteni. Mi a Szélmalom utcai lekerített parkolóban álltunk meg.
Megosztom
Kortárs alkotások -

Vízivárosi Galéria Budapest

2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. április 30.
A Margit körútról nyíló mellékutcában aprócska kiállítótér a pinceszinten, vélhetően a kerületi önkormányzat gondozásában. Állandó kiállításuk nincs, időszakos kiállításaik kb. havonta váltakoznak. Ma élő, jelenkori, hazai művészek munkáiból válogatnak. Ottjártamkor Dréher János Csend-tér című kiállításának megnyitó napja volt.
Megosztom
Országos Levéltár -

Magyar Nemzeti Levéltár Budapest

2017. áprilisban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2017. április 27.
A budai Várba bevezető Bécsi kapunál találjuk az Országos Levéltárat, amely a fő funkciója mellett időszakos kiállításoknak is helyet ad. A romantikus, historizáló stílusú monumentális palota-épületet Pecz Samu tervezte 1912-ben, de az első világháború miatt csak 1923-ban költözhettek be az épületbe.
Megosztom
10 oldalon / 98 találat


TérképX