ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
91
82
1378
1140
64
9
24867

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

2016. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2016. december 26.
A budai Várnegyed az egyik szívem csücske-hely fővárosunkban, nagyon szeretem. Bármikor jövök ide újra - évente több alkalommal megteszem - mindig tud valami új szépséget nyújtani, lenyűgöző épületek, évszázadok emlékei minden kőben, téglában. A De la Motte - Beer-palota éveken át nem volt látogatható, mivel egy közintézmény, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi Központ székhelye működött itt.
Megosztom
2016. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2016. december 26.
Kb. 15 évvel ezelőtt jártam itt legutóbb, akkor még nem volt ennyire turistás hely. A 2500 Ft-os belépőért cserébe azt kapja az ember, hogy bolyonghat a labirintusba. Időről időre a falon felbukkan a térkép, ahol behatárolhatja az ember, hogy éppen hol van, és merre érdemes tovább, vagy éppen a kijárat felé haladni.
Megosztom
2016. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2016. november 20.
Évekkel ezelőtt jártam már itt kifejezetten a templom megtekintése céljából, azóta egy igényes látogatóközpont épült a templom mellé. A Szent Jakab Római Katolikus Templom 1206-ban román stílusban épült Árpád-kori templomunk, egykori bencés apátsági, majd jezsuita templom és középkori monostor.
Megosztom
2016. szeptemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2016. november 19.
Aki Sopronban jár, biztosan nem mulasztja el a Tűztorony megtekintését, még ha nem is mászik fel az 58 méter magas toronyba a szűkös, tekervényes csigalépcsőn csaknem 200 lépcsőfokot leküzdve, de a belvárosból szinte mindenhonnan jól látható. A torony alatti díszes kapun csak gyalogosan vagy biciklivel lehet áthaladni, innen a Főtérrel érkezik a látogató.
Megosztom
2016. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2016. november 19.
Ha Fertőrákosról elindulunk a Fertő-tó menti biciklis útvonalon Ausztria felé, a határátkelőhely előtt, a bal oldalon nagyon szép, ligetes-erdős, zöld füves részen találjuk meg a Mithras szentélyt. A rendszerváltás idejéig aknazár, majd a vasfüggöny miatt nem volt látogatható, bár feltárása még az 1860-as években történt. A Római Birodalom területén a Mithraeumok a II-IV.
Megosztom
2016. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2016. november 19.
Több alkalommal jártam már a Gödöllői Kastélyban. A barok stílusú kastély szépen, igényesen került felújításra a 80-as évektől kezdődően, de őszintén szólva nekem egy kicsit unalmas a sok hasonló hangulatú, hasonlóan berendezett szoba, amelyek egy idő után már csak úgy jönnek-mennek, egyik a másik után. Az állandó kiállítás összesen 31 teremből áll.
Megosztom
2016. szeptemberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2016. október 6.
A nagycenki autós parkoló és a nosztalgia vasút (Széchenyi Múzeumvasút) végállomása melletti füves részen egy kicsiknek és nagyoknak is izgalmas szabadtéri vasúti kiállítás látható. Mivel a terület nincs körbekerítve, nem őrzött, belépő díjat sem szednek, bárki, aki erre jár, megtekintheti korlátozás nélkül.
Megosztom
Lovaglás és cseresznyézés a skanzenben -

Régészeti Park Százhalombatta

2016. júniusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2016. szeptember 29.
Százhalombattai rokonainknál jártunk látogatóban, velük mentünk át a közeli Régészeti Parkba, amely a Matrica Múzeum fennhatósága alá tartozik. Évekkel ezelőtt egyszer már jártunk itt, akkor még gyerekek nélkül, és a halomsírokat tekintettük meg, az egyiket belülről is meg lehet nézni.
Megosztom
Csillebérc, Kalandpark -

Challengeland Kalandpálya Budapest

2016. szeptemberben, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2016. szeptember 28.
Idén második alkalommal jöttünk el a csillebérci kalandparkba, amely a Gyermekvasút csillebérci állomása mögött található. Kedvezményes családi jegyet vásároltunk, így a belépő a normál ár felébe került. 3 korosztály szerint sorolják be a pályákat, amelyek fokozatosan nehezednek.
Megosztom
2016. szeptemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2016. szeptember 25.
Sopronban töltött hosszú hétvégénk során a belváros szívében található Ó Zsinagógába véletlenül tértünk be, a környéken voltunk egy galériában, és itt javasolták, hogy a pár házzal mellette lévő régi zsinagógába is érdemes ellátogatni. Az épület története mesébe illő, 1300-ban épült, 1526-ban, a zsidók elűzését követően elnéptelenedett a környék, és nem használták többé eredeti funkciójában.
Megosztom
7 oldalon / 64 találat


TérképX