Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tölgyfahordók a régi pincékben

Fried Kastélyszálló Pincészet SimontornyaFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya a térképen

Kiváló 2021. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. május 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Simontornyán nyaraltunk a Fried kastélyhotelben. Érkezésünkkor a programok ismertetésénél jelezték, hogy lesz majd borospince látogatás és borkóstolás a saját pincéjükben. Örömmel csatlakoztunk a programhoz. A vadászház mögötti szabadtéri csúszdás medence mellett a domboldal felé vettük az irányt a földúton, majd pár percnyi kényelmes séta után értük el a pincét. Szakavatott vezetőnk, a sommelier már a szálloda recepciójától kísért ide minket. Csapatunk befészkelte magát a hűvös pince előterébe, itt indult a program.
Az érdekes és informatív bemutató házi pálinkával indult, majd megismertük a pincészet és a borok történetét, a legfontosabb tudnivalókat. A borok kóstolása a Panoráma Borteraszon folytatódott.
Mivel a kisváros a Tolnai borvidéken, a Dunántúl egyik legmelegebb részén található, alkalmas kiváló helyi borok termeléséhez. A szőlőtermesztés hagyománya a Fried Kastély építtetője, Fried Imre idejére nyúlik vissza az 1930-as évekre. A Fried Kastély Pincészete a Tolna borút része, 2011 óta pedig egy nemzetközi borút egyik állomása is lett. A pincészet borai több helyi, hazai versenyen is díjat nyertek, a büszkeségeik között említhetőek a Tolnai Syrah vörösbor (2012) díjnyertes, a Pinot Blanc, az Olaszrizling és a Blauburger. Termelnek Cabernet Sauvignont és Chardonnay-t is, illetve a Viktória Cuvée is szót érdemel.
Ősszel szüreti mulatságot is szoktak szervezni a vendégeknek, ilyenkor a szőlő darálást, préselést is ki lehet próbálni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (18)
Fried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - EgyébFried Kastélyszálló Pincészet Simontornya - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval