Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Remek cukrászda, igazi klasszis

Damniczki Cukrászda SzékesfehérvárDamniczki Cukrászda Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A több, mint három évtizedes múltra visszatekintő, 1992-ben nyitott Damniczki az ország egyik magasan jegyzett cukrászdája, melynek fagylaltjai messze földön híresek. Ők alkották meg a 2013-as Év fagylaltját, mely a málnafagylalt vörösboresszenciával nevet viseli, szintén ők jegyzik a 2014-es Országtortát, a Somlói Revolúciót. 2018-ban nyitott a leglátogatottabb egységük a város szívében, ami mellett továbbra is működik az Új Csóri úti üzletük.
Fagylaltjaik nyolcvan-kilencven százaléka magyar alapanyagból készül, mint a honlapon írják, nem a trend kedvéért, hanem hitvallásból. Állományjavítónak csak szentjánoskenyérmag-lisztet használnak, a legmodernebb technológia biztosítja a gyümölcs frissességének, eredeti aromáinak megőrzését. A hagyományos tejszín, a friss tej egy környékbeli tehenészetből, a dió a szomszédos kiskertekből érkezik a cukrászdába. Külön kiemelik a bemutatkozó sorok keretében, hogy kerülik a növényi tejszínt, a bevonó masszát, a festékeket, aromákat, félkész termékeket. Elég végignézni a pultjuk tetszetős süteményeit a karamellás sósmogyoró mousse-tortától a Monarchia csokin keresztül a pisztácia-mousse-tortáig ahhoz, hogy érzékeljük az ars poeticájuk lényegét: cukrászatukban egyszerre van jelen a nagymamák tudása iránti tisztelet és az unokák szűnhetetlen újítási vágya.
A beltér igényes, hangulatos, akárcsak a terasz. Visszajáró vendégek vagyunk náluk, számtalan fagylaltot és több süteményt kóstoltunk az évek során, ezekről csak felsőfokon tudunk nyilatkozni. Legutóbb, tavaly augusztus 19-én a kiváló mangó és citrom fagyi mellett megkóstoltuk az akkor még igencsak újdonságnak számító, hivatalosan csak másnap, az ünnep alkalmából forgalomba hozott új országtortát, Huncut szilva herceg volt mintha a neve, ha emlékezetem nem csal.
A kiszolgálás példaértékű, az árak a minőséghez képest kedvezőek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Damniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - Egyéb

Damniczki Cukrászda további értékelései

2022.07.21barátokkal
Kiváló
A tőrgyökeres fehérvári Damniczky cukrászda különleges és magas minőségű kézműves fagylaltjaival vált népszerűvé a városon túl, országos szinten is, sőt, nemzetközi versenyeken is nyertek díjakat a fagylalt kreációikkal. Immár 3 egységük is van Fehérváron, ezek közül ez a belvárosban, a Fő...
2022.04.25a párjával
Kiváló
Rendszeresen betérünk ebbe a cukrászdába, rosszat még sosem ettem. Rengeteg féle süti van, valószínűleg mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A túrós sütijeik kifejezetten isteniek, de a macaronjaik is finomak! A fagyik is isteniek, ráadásul rengeteg tejmentes van.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval