Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megfelelő kiszolgálás mellett remek lett volna

Aranypatkó Kisvendéglő SzigligetAranypatkó Kisvendéglő Szigliget a térképen

2022. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Miután hírét vettem, hogy leigazolták a Bock Bisztróban, valamint a Vendéglő a Kisbíróhoz nevű zseniális testvér-egységben tapasztalatot szerzett Szalkai Pált, a hely a célpontlistám élére került.
Kezdjük a kiszolgálással, ami korábban sem volt a hely erőssége, bár akkor mindössze személytelenek voltak a pincérek. Ezúttal felszolgálónk, egy középkorú úr, nem egyszerűen személytelen volt, hanem teljesen érdektelen, blazírt, unott, lerítt róla a totális kedvetlenség, nem emlékszem, hogy hasonló kisugárzással ebben a szakmában az utóbbi tíz évben találkoztam volna.
De ha betartotta volna a normális viselkedés alapelveit, akkor nem tettem volna ezt szóvá ennyire részletesen. Olyat, hogy a vendégek által tisztán hallható megjegyzéseket tegyen, sóhajtozzon, mondván, hogy ez nem igaz, vagy hogy Istenem, mert elővettünk egy társasjátékot az ételekre várva, illetve a megérkezett ételeket lefotóztuk, csak a kilencvenes években tapasztaltam.
Az, hogy a vendég által mondott köszönömre nem felelt semmit, apróság emellett.
Hadd jelezzem, hogy fiatal kolleganője, akivel az áfás számla kapcsán akadt dolgunk, kedves, mosolygós, segítőkész, egy egészen más viselkedéskultúrát képvisel.
Ezért a pontozás 1+5= 6, amit elosztunk kettővel, így lesz 3.
Az étlap annyiban változott a korábbi időszakhoz képest, hogy megjelent néhány kreatív fogás a választékban, a filozófia, az alapállás, konkrétan a magyar karakter és a nem eltúlzott, de tisztes választék maradt.
Az árképzés vendégbarát, a hasonló színvonalú balatoni helyekhez képest kifejezetten kedvező. A körettel együtt számolt, korrekt adagban kínált főételek közül csak egynek az ára haladja meg az 5000 forintot, a levesek díjszabása (a halászlét leszámítva) 2000 alatt marad, a desszerteké sem kúszik 1500 forint fölé.
A konyha teljesítménye megfelelt felfokozott várakozásainknak. A füstölt tokhal sóskamajonézzel remek ötlet, a kivitelezés is ügyes. A selymes, nem túlsűrített halászlé koncentrált, kifejező ízű, egy fokkal sósabb az optimálisnál, de élvezetes, messze átlag feletti, a hal benne friss, feszes húsú. A spenótos laskagombával és nyomott burgonyával kínált fogas kifogástalan, a hal kívül kellemesen pörzses, belül szaftos, kicsattanó frissességű, jól harmonizál a körettel. Meg voltunk elégedve a réteslapok között az új hullámos krémesek stílusában tálalt vargabélessel is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Aranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - EgyébAranypatkó Kisvendéglő Szigliget - Egyéb

Aranypatkó Kisvendéglő további értékelései

2022.04.20a párjával
Kiváló
Régi templomromokat nézegettünk, és az igazoláshoz pecsételőhelyet kerestünk, na meg kisebb ebédet is, így tértünk be ide. Belépve nem kockás abrosz fogadott, hanem szépen megterített asztalok és párnázott, kényelmes székek. Levest és előételt rendeltünk. Húslevest és egy újragondolt...
Népszerű szállások a környéken
Kardamom Apartman Szigliget - November 1.
November 1.
10.31-11.03.
Kardamom Apartman Szigliget
75.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval