Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Palacsintázás útközben

Turul Étterem SzikszóTurul Étterem Szikszó a térképen

Átlagos 2016. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. március 29.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Encsről Miskolcra tartva útközben megálltunk egy rövid időre, nem mintha olyan hosszú lenne az út a 2 település között. Már besötétedett, az internetes keresés 2 éttermet mutatott, ugyanabban az utcában, a Drehert és a Turult, mivel a Turul egyből a főút mellett a sarkon volt, így szerencse alapon ide mentünk be. Rövid ott tartózkodásunk alatt úgy vettük le, hogy inkább presszó-borozó funkcióként használják a helyiek, legalábbis hétvégén estefelé (mindenki csak ivott, alkoholos italokat).
Olyan a hangulat, mintha néhány évtizeddel ezelőtt megállt volna az idő, kissé ételszag van, és a levegő ezen túlmenően is kissé áporodott, nem igazán hangulatos, kicsit rideg, fakó. De az asztalok szépen meg voltak terítve. A túlságosan hosszú étlapon rengeteg étel szerepel, melyekből egy jó oldalnyit a pizzák foglalnak el; hihetetlen, hogy ez az étel mekkora nemzetközi népszerűségre bírt szert tenni! A 32 cm-es pizzák ára 1000-1500 Ft között alakul feltéttől függően. Mivel a vacsorán már túl voltunk, így csak 1-1 italt ittunk, és desszertet kértünk. A hely specialitása a Turul palacsinta, amely 2 jól megtermett, gesztenyével töltött, csoki és karamell szósszal megöntözött palacsinta batyut jelent. A bolti szószok borzasztó édesek és tömények, inkább dekorációra alkalmasak, ez esetben nagyon túltolták.
Árban elég kedvező hely, a húsos főételek felső határa - körettel együtt - 2500 Ft körül alakul.
A kiszolgálás korrekt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (13)
Turul Étterem Szikszó - Külső képTurul Étterem Szikszó - Külső képTurul Étterem Szikszó - Külső képTurul Étterem Szikszó - BelsőTurul Étterem Szikszó - Étlap/itallapTurul Étterem Szikszó - Étlap/itallapTurul Étterem Szikszó - BelsőTurul Étterem Szikszó - Étel/italTurul Étterem Szikszó - MosdóTurul Étterem Szikszó - MosdóTurul Étterem Szikszó - BelsőTurul Étterem Szikszó - Külső képTurul Étterem Szikszó - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Premier Hotel Miskolc - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2025.05.07-ig
Premier Hotel Miskolc
28.600 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Őszi wellness élmény
Őszi wellness élmény
09.01-12.20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval