Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Reformkonyha ebédidőben

Papsajt Étterem & Kávéház SzolnokPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok a térképen

2015. augusztusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az egykori Nádas Étterem helyén 2012-ben nyitották meg családi vállalkozásként a Papsajt Éttermet, ahol egy új koncepciót szerettek volna meghonosítani Szolnokon, egészséges, kímélő ételek, sok friss idényzöldséggel. A helyi kollégák elmondása szerint elég sikeres az étterem, szeretik a helyiek, szívesen esznek ők is itt, és házhoz - pontosabban a munkahelyre - szállítani is szoktak rendszeresen.
Minden nap 5 féle menüből lehet választani: 1.) cukor/fitness - csökkentett szénhidráttartalmú, cukor helyett más édesítőszerrel készült, 2.) vegetáriánus, 3.) gluténmentes - a lisztérzékenyekre gondolva; 4.) paleolit - gabona-, tej-, és cukormentes; 5.) hagyományos - házias ízek, de ez sem túlfűszerezett. Én a paleolit menüt választottam, amiben sárgarépkrémleves volt buggyantott tojással (ilyet még életemben nem ettem), főételként pedig fűszeres tarja borókabogyós savanyú káposztával. A leves nagy mélytányérban érkezett, nagyon finom és kiadós volt, épikánsan fűszerezve, de kiadva a répa kicsit édeskés ízét. A 2. fogás egy kicsit csalódás volt, a húsban voltak rágósak, zsírosabb részek és 1, nem túl nagy szelet volt. A káposzta hasonló ízű volt, mint amit Borsodban élő nagymamám is készített pergelt káposzta néven, viszont a borókát én nem éreztem benne.
Az étteremben lehet kapni paleolit sütiket és házi sütiket is, ez utóbbiak nagyon izgalmasan néztek ki, bár szolnoki viszonylatban nem nevezhetők olcsónak (450 Ft). A hagymányos menü 900 Ft, a többi 1100 Ft.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Papsajt Étterem & Kávéház Szolnok - Külső képPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - EgyébPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - Külső képPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - Külső képPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - Étel/italPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - Étel/italPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - Étel/italPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - EgyébPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - Étel/italPapsajt Étterem & Kávéház Szolnok - Étel/ital

Papsajt Étterem & Kávéház további értékelései

2014.09.25üzleti partnerrel
Kiváló
Mennyei finomságok a Papsajtban! Ősszel ne hagyjuk ki azokat a zöldség és gyümölcsöket, melyekből széleskörű kínálatot nyújt a Papsajt Étterem és Kávéház! A sütőtök, cékla, szőlö és társai nélkülözhetetlen az étlapi kínálatukban. Otthon nem igazán készítik el a háziasszonyok ezeket a...
Népszerű szállások a környéken
Garden Hotel Szolnok - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2025.01.06-ig
Garden Hotel Szolnok
55.900 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Pünkösdi kikapcsolódás
Pünkösdi kikapcsolódás
05.17-20.
Hotel Kumánia Kisújszállás
155.400 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval