Ahol a Bakony zabolátlan hegyei kisimulnak, ott bújik meg Bodajk és Fehérvárcsurgó között a mesés Gaja-szurdok, mely egyszerre ötvözi a szilaj vadon és a hangulatos parkerdő jellegzetességeit. A megközelítőleg 4 km hosszú túraútvonalat folyamatos haladás mellett könnyedén végigjárhatjátok 1 óra alatt – akár babakocsival is.
Ehhez csak a Fehérvárcsurgói főkaput kell megkeresnetek és innen már elég követni a kanyargós, tanösvény-szerű utat. Kíváncsiak vagytok, hogy mi mindennel találkozhattok itt? Például a lusta Gaja patakkal, az erdei tóval, játszótérrel, hangulatos fahíddal, a legendás Ádám-Éva fával és – a helyiek szerint – a betyárok hajdani búvóhelyeivel. Másszatok fel a Károlyi-kilátóba is a magával ragadó panorámáért! Ha pedig elfáradtatok, akkor sütögethettek egyet a szabad ég alatt a pihenőhelyekkel egybekötött tűzrakóknál.
Könnyű kellemes és viszonylag rövid túra, a mindenekelőtt gyönyörű, festői és tisztavízű Gaja patak szurdokvölgyében.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.