Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

2014 rerto

Hotel Kagyló CsopakHotel Kagyló Csopak a térképen

2014. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2014. augusztus 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Először jártunk itt. Nem mondom, hogy nem okozott fejfájást a döntés, hogy be merjük-e vállalni. A hotel honlapja nem bőbeszédű, nem sok információt kapni róla. Sajnos az értékelések sem gyakoriak, ezért is igyekszem viszonylag objektív képet adni.
Sokszor jártam már Csopakon, így kívülről ismertem a szállást. Próbálom kerülni a hotel kifejezést, mert ugyan ismert, hogy ** található a neve mellett, de retro ide, retro oda a hotel picit mást jelent, legalábbis számomra. Ugyan minden van, zárt parkoló, recepció, drinkbár, étterem, személyzet, medence, játszótér, stb, de ezek mind úgy, ahogy atyáink szocialista lendülete megálmodta őket. A szobakulcsok árulkodnak... Hotel Videoton.
Annyit lehet tudni, hogy családi vállalkozás. A tulajdonossal lehet is találkozni. Ugyan ha hotel tulajdonos képében igyekszünk rálelni, valószínűleg beletörik a bicskánk. Ő inkább igazi Zimmer Feri... 20 éve is kínos volt, ha egy vállalkozó nem tudott öltözni, de mára azért csörgedezett nyugatról elég hatás, hogy ne kelljen keverni a tulajt a kertésszel. Bár lehet, hogy csak vegyülni szeretne... Ez a személyes problémám, amit azért fejtettem ki, mert az egész szállóra rányomja a bélyegét.
A recepció... Átlagos, bejelentkezés, kulcs leadás, felvétel, parkoló 2db kaputávirányító átvétel, leadás, gyors információ.
Fizetni itt nem lehet, csak a mindenható főnök úr recepció melletti szánalmas méretű és berendezésű "irodájában", a reggeli és vacsora időpontjában. Vicces ahogy a delikvensek leróják a sarcot, íróasztal két oldalán farkasszemet nézve, kínos ücsörgés közepette. Kártyával lehet fizetni, ha az SZÉP, viszont ha bank, akkor már akadályokba ütközik. A jó magyar forint bele a marokba. Ez itt így működik...
Ugyanígy a bárban, ahová oda kell imádkozni a személyzetet. No nem azért mert éppen a retro hatást erősítvén éppen lopja a napot, ellenkezőleg, 1,5 felszolgálóra jut 130 vendég szinte egy idejű éttermi kiszolgálása. Ennek ellenére kedvesek, segítőkészek.
Visszatérve a bárra, a szobára nem íratható a fogyasztás (van itt bizalom kérem) azonnal rendelés után lehet is fizetni.
Itt ismét a tulajdonosi szemlélettel volt egy kis gondom, de utaltam rá többször, így nem csodálkoztam ezen sem igazán. A bárból kihozott italokat kényelmes vörös bőr fotelekben fogyaszthatjuk el az óriási társalgóban.
Itt a mérete ellenére nem igazán találkoztam csoportosulással, talán a szabályok segítettek ebben is.
Az étterem... Félpanzió lehetősége. A szobaszámmal jelölt asztaloknál érthetetlen ültetési szisztéma alapján működik. Ismét erősen Zimmer Feris, de nem meglepő így átlátva mindent. A reggeli egy kis kisegítő svédasztallal akár bőségesnek is mondható. Ennyi pénzért tökéletes. A vacsora házias, mellőzve minden cicomát. Ahogy nagyanyánk elénk tolta az étket. Leves és főétel, A,B,C,D heti menükkel. Az első vacsorát követően kiszámítható, mert az étkezőbe belépve ki van függesztve. Itt szubjektív véleményt alkotok, ízlett, jó volt, mindig.
A szobák... Felújított fürdőszoba, de a falakon az építéskori tapéta. Az ágyak ifjúsági rugós heverők, rövidek (magas ember lába lelóg) de kényelmesek, nincsenek kifeküdve. Van 5 csatorna a 20 éves Videoton kisTV-n ebből 2 lengyel. Van hűtőszekrény, egy nagyon-nagyon minibár. És ennyi. Retro hangulat, tisztaság, de egy update nem ártana.
Zárt parkoló... Valóban van az udvaron, az automata kapuhoz 2db kulcs található a recepción összesen! Ismét a tulajdonost dicsőítem... (Ezt azért mások meg tudják oldani, nem is nagy ráfordítással...) Lehet kunyizni a távirányítót, majd kihajtva sebtében leadni, hogy mások is használhassák, ha nem oly szerencsések, hogy a mi szélárnyékunkban ki tudnak hajtani.
Játszótér, medence... Az eu-s játszótér más. A hegesztett mászókákat benőtte a gaz ezzel védve az esetleges sérülések ellen a porontyokat. A medence kicsi, de tiszta.
A személyzet... Kedvesek, segítőkészek. Ők pozitívan befolyásolják a negatív hatásokat.

Összességében... Nekem tetszett, mert retro, és jó ár-érték arány, de a tulajt tréningeztetném, mert nagyon ráfér.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:Átlagos
Fényképek (1)
Hotel Kagyló Csopak - Belső

Hotel Kagyló további értékelései

2016.08.07a párjával
Kellemes meglepetás a Hotel Kagyló Csopakon. Kívül szerény megjelenés, pedig belül gazdag és értékes tartalom. Nem az épületre és a berendezésre értve,- mert az erősen retró - hanem az állandó személyzetre,akik nap mint nap folyamatosan jelen vannak. Szinte egész nap a vendégek kedvében járnak,...
2016.05.03gyerekekkel
Gyenge
Családommal nagyon szeretjük a Balatont, így úgy döntöttünk, hogy az egyik kedvelt helyünkre Csopakra megyünk. A szállodáról tudtam, hogy régi, sőt még valahol ki is emelték, hogy retro-hangulat, de azért azt nem gondoltuk, hogy ennyire. Ahogy beléptünk megcsapott az a "régi" szag , viszont a...
2014.02.07a párjával
Kiváló
2013 nyarán jártam először Csopakon a Kagyló Hotelban. Rögtön a szívembe zártam egy életre. Igazi retro stílusú de ez, tetszett benne. Az ételek bőségesek és finomak. Az ágyak kényelmesek és tisztaság fogadott minket. Nagyszerű hely a nyugodt csendes pihenni, nyaralni vágyó embereknek,családoknak.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval