Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kerekesszékkel NEM ajánlott!

Alma Vendégház EgerAlma Vendégház Eger a térképen

Átlagos 2015. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. február 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Eger vár fölötti részén, a Nagy-Eged utcában, ahonnan egy laza 25-30 perces sétával elérhető a belváros, és ahol számos vállalkozó nyitott kisebb-nagyobb panziót – tehát ezen a romantikus kilátást nyújtó, csendes dombon áll az Alma Vendégház. Ha az ember nem vágyik kifejezetten luxusra, és nem feltétel számára, hogy a szállásáról kilépve rögtön ehessen-ihasson a legforgalmasabb helyeken, hanem csupán egy csöndes, egyszerű kvártélyra vágyik, ahonnan reggel eljöhet, illetve ahova este beeshet aludni, és mindezt csupán 3000 forint körüli összegből kívánja megtenni per nap, akkor az Alma Vendégház ideális választás lehet. Lepakolod a cókmókot egy korrekt, tiszta helyen, és irány a város lábelkopásig.

Kerekesszékeseknek azonban még viccből sem ajánljuk a helyet!

Nem az a baj, hogy a folyosó olyan szűk, hogy kerekesszékkel nemhogy megfordulni, de kanyarodni sem lehet benne...
Nem az a baj, hogy a konyhába menet félúton beszorul, megakad a tolószék, és kénytelenek vagyunk visszatolatni a bejáratig...
Nem az a baj, hogy a fürdőszoba ajtaja túl keskeny, maga a helyiség pedig olyan pici, hogy még a legalapvetőbb higiéniai dolgokat, azaz a kézmosást és a vizelést sem tudja benne megoldani egy kerekesszékes...

A baj az, hogy amikor telefonon egyeztettünk, erről nem szóltak, sőt, az ellenkezőjét állították: hogy bár az emeletre lépcső vezet, az egész alsó szint probléma nélkül használható kerekesszékkel. Ezért választottuk az Almát, ezért mentünk oda. A helyszínre érve kerekesszékes kollégánk még az autóban maradt, amikor a többiek behordták a bőröndöket a házba, ahol is a ... [moderálva - a szerk.] félrehívta egyikünket, és bizalmasan megkérdezte: "A srác kicsit sem tud felállni?"
A "kerekesszékkel probléma nélkül használható" ez esetben tehát azt jelentette, hogy amennyiben a mozgássérült feláll a kerekesszékéből (eleve minek ül ott, nem igaz?), akkor tudja használni az alsó szintet. Ez agyrém! Tessék végre megjegyezni (mivel sokszor hallottuk már a fenti kérdést), hogy nem, a kerekesszékes egy kicsit sem tud felállni!

Sajnos nem először, és minden bizonnyal nem is utoljára jártunk így, de az ilyen helyzetekben mindig felmerül bennünk a kérdés: ha az érintett kerekesszékes utazó egyedül érkezne, esetleg olyan útitárssal, aki nem bírja őt felemelni és ide-oda átrakni, akkor vajon mit tenne a telefonáláskor még fűt-fát ígérő szállás?

Ismételjük: ép, egészséges fizikumú utazóknak ideális lehet a hely, amennyiben egy olcsóbb, egyszerűbb, de tiszta szállást keresnek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Szörnyű
Elhelyezkedés:Átlagos
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Agria Vintage Apartman Eger - Egri kikapcsolódás
Egri kikapcsolódás
2024.09.01-ig
Agria Vintage Apartman Eger
56.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval