2026. januárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2026. január 19.Ajánlom a helyet másoknak is!
Valamikor a tavalyi év végén elterveztük a feleségemmel, hogy januárban az új évet úgy kellene kezdeni, hogy 7 éves kislányunkkal hármasban elmegyünk egy Bp-től nem túl messze lévő wellness szállodába lazulni egyet.
A választásunk a Grand Hotel Esztergomra esett, és le is foglaltunk egy 3 északára szóló hétvégét. Ez péntektől-hétfőig tartott. Valójában épp most értünk haza a kirándulásból, és azt gondoltam, hogy ennél frissebb élményérzet nem is lehet, mint ami még most van bennem.
Az a helyzet, hogy amikor elolvasok egy szálláshelyről szóló véleményeket, egy részét hiszem, más részét kétkedve fogadom. Erről a szállodáról is lehet olvasni negatív kritikákat, de szerencsénkre volt ismerősi körből származó elismerő vélemény is, és így utólag azt kell mondjam ezekből a negatív dolgokból mi SEMMIT nem tapasztaltunk.
Több színvonalas hazai szállodában megfordultunk már párommal, de ez nálam ott van a top 10-ben! És hogy miért? Néhány mondatban a véleményem. Előre is bocsi, ha kicsit hosszú lesz!
Alapvetően szeretem Esztergomot, és lévén Budapesttől nem igazán esik távol, ez mindenképpen az egyik szempont volt a kiválasztásnál. Az 1 órás autós utunkat követően megérkezve a szállodához az első kedves gesztus a szálloda részéről az ingyenes fedett garázsban történő parkolás lehetősége volt.
A SZÁLLODA: méretének okán (mert hatalmas) egy kicsit paráztam, hogy zsúfoltságban lesz részünk, de sem a recepció körül, sem az étteremben, sem a liftek körül soha nem keveredtünk torlódásba.
A SZOBÁNK (2112-es): egy gyönyörű szép, nagy, tágas, világos szoba volt, de ami a legfontosabb, hogy igényesen tisztán fogadott bennünket. (Aki teraszra is vágyik, annak nem ez a szobája, de most tél van, így biztos nem tudtuk volna kihasználni mi sem ezt.) Kilátását illetően ugyan nem a Bazilikára nézett, de a panorámára így sem lehetett panaszunk. Pár kisebb épület felett valami szép hegység magasodott.
Mi a feleségemmel nem vagyunk egy nagy "hibakereső kötekedő pár", de itt nem igazán hiszem, hogy bele lehetett volna bárkinek kötnie bármibe is. Külön fürdőszoba és WC nyílt a tágas előtérből, (ami valójában a szoba részét képezte, hisz nem volt fallal elkülönítve a szobától) amiben csillogott villogott az összes csaptelep, a tükör, és a zuhanyzóüveg, de úgy egyébként minden is. Asszonykám rémálma a hajszálakkal való találkozás, de itt - feltételezem a napi takarításnak köszönhetően - erre sem lehetett panasz. A szobában nagyon kellemes 23 fok körüli meleg volt (ami egyébként a vendégek által szabályozható is), így a hőmérséklet is kiválónak volt mondható. Lehet nem releváns, de egy szép nagy 55"-os LG is a része a szobának. :-)
Az ÉTTEREM: hatalmas, tágas, nagy befogadó képességű, és nagyon kényelmes ülési lehetőségekkel rendelkezik. Annak okán, hogy vagy 18:00 vagy 19:00 órára lehet kérni a vacsorára érkezés lehetőségét, nagyon jól eloszlanak a vendégek, sehol nincs torlódás az ételek közötti válogatások alkalmával.
Apropó, az ÉTELEK! Nagyon finom cuccok voltak terítéken, és sosem fogyott el semmi! Mi ugyan húsevők vagyunk, de a látottak alapján itt a vegák is megtalálják a nekik ízlő fogyasztani valókat.
WELLNESS: noha van a szálloda 4. emeletén valami ilyen szakasz, én ott nem jártam, mert az igazi wellness élményt valójában nem a szálloda, hanem a vele szemben elhelyezkedő Aquasziget Esztergom adja. Ennek használata egyébként a foglalás részét képezte. Kaptunk egy "órát" a csuklónkra, amivel lehetett oda ki-be mászkálni. Talán ez volt elsőre nekem az egyetlen, ami kétséget ébresztett bennem, hogy ez így mennyire kényelmes nekünk!? De így utólag meg kell mondjam, ami a hátránya, az tulajdonképpen az előnye ennek a rendszernek. Hátrány az, hogy kb. 30 métert kell a szálloda és a fürdő között a szabadban (és így télen a hidegben) sétálni, de az előnye az, hogy a fürdő elképesztő mérete, és szolgáltatási lehetőségei még egy ilyen nagy szállodának is erő feletti lenne. Mert a fürdő elképesztően nagy élmény. Aki járt már ott, annak ezt talán nem kell mondanom. Mindenféle medencék, csúszdák, jakuzzi, szaunák, vízből falmászó felület stb. található ott. Szerintem a drink-bár és az étterem is teljesen normális áron adja a portékáit, de, hát ez szubjektív, így ezt csak mint magánvélemény írom.
A SZEMÉLYZET is megérdemel egy pár szót, mert velük kapcsolatosan is olvastam - szerintem érdemtelenül - nem túl baráti sorokat. Azon túl, hogy mi csak kedvességet, udvariasságot tapasztaltunk a részükről, én azt gondolom, hogy a napi pörgés, a vendégeknek, és a munkáltatónak való megfelelni-kényszer nem mindig engedi meg, hogy vigyor legyen az arcukon ha kell, ha nem. De mi akárkit is megszólítottunk az esetleges problémánkkal, kérdésünkkel, mindenki mosolyogva, és igazán udvariasan próbált segítségünkre lenni. Egyébként van egy cuki kis robot, (a kislányunk kedvence lett rövid idő alatt), aki kérdésekre válaszol, és próbál segíteni a vendégeknek a maga módján, ha kell utat mutatva is.
Sajnos mint minden, ez az élmény is ma véget ért, de abban biztos vagyok, hogy ide még visszafogunk térni, mert nagyon jól éreztük magunkat!
Személyzet:![]()
Elhelyezkedés:![]()
Grand Hotel Esztergom további értékelései
2025.12.11családjával
![]()
Szuper volt minden, maximálisan elégedettek voltunk mindennel. Remek ételek, kedves személyzet, maximális tisztaság. Nagyon jó elhelyezkedés a város szívében.
2025.04.17kollégákkal
![]()
Konferencián voltunk. Nehezen tudtunk autóval bejutni a mélygarázsba. Feltűnően modern a belső tér. A szobákban fölöslegesen gyulladt ki az összes lámpa belépéskor, volt, amit egyesek nem is tudtak lekapcsolni. (pl. az olvasólámpákat csak" fogdosva, ujjlenyomatot" hagyva lehet, tisztítja azt...
2025.04.16a párjával
![]()
A hotel fényűző, modern designt tükröz. A büfé reggeli és vacsora változatos, nagy választékot kínál és finom. A személyzet általában véve kedves, segítőkész. Bár előfordult, hogy a vacsorához rendelt italt elfelejtették kibontani, így egy újabb pincért kellett vadásznunk, hogy hozzá is férjünk....
A Grand Hotel Esztergom legnépszerűbb csomagjai
Extra ajánlat nyugdíjasoknak
Évindító ajánlat
Nyugdíjas ajánlat 60+
Előfoglalási akció
Május 1.
Pünkösd
Húsvét
Félpanziós napi ár fürdőbelépővel (1 éjtől)
54.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Flóra Eger
96.220 Ft / 2 fő / 2 éjtől csodás félpanzióval