Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fine-dining adagok és árak, alacsony ár-érték arány: valójában a kilátást árusítjuk?

Szászi Birtok HegymagasSzászi Birtok Hegymagas a térképen

Gyenge 2023. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 18.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A környezet és a kilátás egyedülállóan szép, de ez nem az étterem érdeme, hanem helyi adottság. Úgy tűnik, az étterem egy fine-dining irányt vett: az árak és az adagok között fordított arányosság van. A kaja nem volt rossz, de nem is volt különleges, az adagok kicsik, az árak igen magasak, ez így kifejezetten rossz ár-érték arányt ad. A táj szépsége nem éri meg a számla 80%-át: ha erre a kilátásra vágyom (mert vágyom!), akkor inkább felhozok némi jófajta hazait egy üveg borral és kiülök a szőlő szélére egy horgász-széken elfogyasztani.

Bővebben:
Az étlapon gyakorlatilag az alapanyagok vannak megjelölve, hogy abból miféle étek lesz, az nem világos (pl. azt már ki sem derítettük, hogy az őszibarack, kecskesajt milyen levest takar). Rendeléskor egy sor kérdést tettünk fel, mégis értek meglepetések, pl. hogy a lazacpisztrángot előételként nyersen kapod, a kukorica köret csővel együtt jön és körberághatod, stb. A leves finom volt. 5 felnőtt és két gyerek volt a társaságunkban, és különböző főételeket választottunk. A húsokat (vegyesen marha, kacsa, sertés) jóízűnek, de mindannyian kissé rágósnak éreztük. A vastagon sült hús adagok mérete elfogadható volt, de a köretek minimálisak, nehéz elfogyasztani a húsadagok végét magukban (és nem azért, mert túlméretezettek). Így az összes adag kicsire sikeredett, még a grillezett camembert-ből is csak egy darab jön, nem laksz vele jól. Az ízek nem voltak rosszak, de különlegesnek sem találtuk őket. Gyerekeknek szánt étel nincs az étlapon. Kérésre kedvesen azért kihoztak egy adag rántotthúst hasábkrumplival, de ennek az árát nem tudod meg az étlapból, és amikor édességet kértünk a gyerkőcöknek, csak az étlapra mutattak, ahonnan rendelni lehetett. Az erdei gyümölcs mousse nem ízlett a kölyöknek (ha ízlik, az is baj, mert mikroszkopikus), miből állt volna kisütni neki két közönséges palacsintát? Kiszolgálás végig udvarias, kedves, mosolygós volt. Nem rajtuk múlik.
Árak:
Ha az étlap szerinti mintegy 12-16 ezer forint közötti menüárhoz hozzáveszed a pohár bor (1,5 dl) 1800 Ft körüli árát és a hozzáadott 14%-os szervizdíjat, akkor 20 ezer alatt nehezen jössz ki személyenként. Értem én, hogy idén bezárt Rákay Philip Tarányi-pincéje, de a helyébe lépni egyedül az árak másolásával nehezen fog menni. Ilyen ár-érték arány mellett a magunkfajta egyszerű felső-középosztály nem fog bejönni, kérdés, van-e elég kifejezetten jómódú a környéken. Ha van, akkor OK, de így ez nem a mi éttermünk lesz. Ha nincs, érdemes lenne átgondolni a stratégiát.
Egyéb apróság:
A szépen megterített asztalokon dekoratív az olajbogyó, és persze hasznos borkorcsolya, de az étkezés alatt végig ott van az asztalon, és a jellegzetes illatát folyamatosan "élveznünk" kell, akkor is, amikor nem hozzá illő ételt fogyasztunk. Egyszerűen el kellene vinni, amikor kihozzák az első fogást.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:

Szászi Birtok további értékelései

2021.06.13családjával
Pazar helyen található az étterem, az evéshez a fotózás is hozzátartozik. Ilyen helyen könnyen csapdába lehet esni, mondván a helyszín elviszi a hátán a konyhát. Itt nem. Képzett, kedves kiszolgálás, finom ételek, jól összeválogatott étlap. A borok, a limonádék finomak. Mivel itt is szálltunk...
2016.08.15családjával
Kiváló
Véletlenül sem akarom összehasonlítani olasz tájakkal,mert a Balaton az Balaton, de az étterem portálja,az igényes finom stílus, a gyönyörű kilátás a teraszról és a szőlőültetvény csodálatos illata,mégis csak toszkán hangulatot idéz! Ezekkel az érzésekkel belépve kár, hogy kissé hideg...
Népszerű szállások a környéken
Szent György-hegy Residence Hegymagas - Két ünnep között
Két ünnep között
12.26-30.
Szent György-hegy Residence Hegymagas
858.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval