Gedeon Tanya Panzió étterme Jakabszállás

Hová utazol mostanában? Válassz az Ittjártam.hu segítségével!    Wellness >>  |  Húsvét >>  |  Pünkösd >>  |  Balaton >>  |  Nyaralás >>
Gedeon Tanya Panzió étterme Jakabszállás
Elérhetőségek
6078 Jakabszállás, II. körzet tanya 150.

Térkép
Gedeon Tanya Panzió étterme Jakabszállás a térképen

Gedeon Tanya Panzió étterme Jakabszállás értékelése

Légy te az első!
Írj Értékelést!
Tölts fel képet!

Légy az első, aki értékeli ezt a helyet! Értékeléseddel most wellness hétvégét nyerhetsz nyereményjátékunkon.
Az étterem adatai Adatok pontosítása >>
Nyitva tartás:
nem ismert
Hely jellege:
étterem, szálláshely étterme, vendéglő
Konyha jellege:
magyar
Specialitás:
bio alapanyagú ételek ...
Menü nyelve:
magyar
Szolgáltatások:
ingyenes parkolás, ingyenes WIFI, kerthelyiség, kisgyermekes családokat szívesen fogad, vegetáriánus ételválaszték ...
Különtermek:
pince helyiség - max. 60 fő
Főétel:
Kb. ár nem ismert
Kártyák, utalványok:
nem ismert
Csapolt sörök:
nincs

Gedeon Tanya Panzió étterme Jakabszállás bemutatkozása

Magyarország és a historikus bugaci puszta Európa térképén aprócska pont. Én mégis erre a helyre invitálom azokat a vándorokat, akik nemcsak a zajos turistaparadicsomokat kedvelik. Az Alföld páratlanul értékes területe természetesen a bócsai, jakabszállási ... Tovább >>
Magyarország és a historikus bugaci puszta Európa térképén aprócska pont. Én mégis erre a helyre invitálom azokat a vándorokat, akik nemcsak a zajos turistaparadicsomokat kedvelik. Az Alföld páratlanul értékes területe természetesen a bócsai, jakabszállási és a bugaci puszta. A vándorlélek, a csavargásra termett ember nem válogat: mindent látni szeretne. Akkor él igazán, ha úton van. Imádja az ismeretlent.

Ami számít az az, hogy más legyen! Egy órányi autóútra Budapesttől megérint a pusztai homokkal befújt - másfél évszázaddal ezelőtti - történelem hangulata. Bugac és környékének egyedülálló madárvilága, védett madarak sokasága (székicsér, szalakóta, gulipán, gyurgyalag, dankasirály, stb.) az ornitológusok számára maga a paradicsom. Növényvilága is rendkívüli, hiszen Európában máshol fel nem lelhető növényi társulások fordulnak elő, mint a láprétek védett növényei és nősziromfélék, valamint a híres ősborókás. A csikósok büszkén kitűzött kalapdísze, az árvalányhaj is csak itt él. A puszta emberei mindennapjaikban, eszközeikben, ételeikben, dalaikban, őshonos állataik rideg tartásában hűen őrzik a híres - legendákkal átszőtt - betyárvilág emlékeit.

Kitapintható nyugalmat és békességet sugall a mesébe illő táj: gémeskút árnyékában nyargaló lovak, békésen legelésző magyar szürkemarhák, közöttük a legnagyobb melegben is összebújó rackabirkák, a békákat szedegető fehér gólyák - megannyi kis csoda. Megelevenedett a múltszázadbeli, méltán világhírű Bugacpuszta, és eközben feltárul egy másik világ is, a betyárok világa. Hiszen ezt a helyet is emlékek, legendás betyárok sora köti a magyar történelem érdekes, izgalmas időszakához (Bogár Imre, Bogár Jakab, Dönti Péter stb.). Ezek közül sokan félreértésből, tévedésekből adódóan váltak üldözöttekké, és lakhelyükké választották a bugaci, bócsai, jakabszállási puszták szabad egét.
Nyugalom, derű, tájba illő gyönyörű ház fogadja a látogatót. Az istálló mindenféle állatokat rejt, az őshonosoktól, a kis malacoktól a kis nyulakig. A helyiek birtokában egy kulturális kincsesláda kulcsa van, amit mindenáron érdemes megszerezni. A kincsesláda feltárul, az őszinte érdeklődők megtudhatják mi a betyárszög és csalikancsó titka. Milyen a legendás betyárbecsület? Mi az ostorpattogtatás betyár hagyománya? A patkóhajító és diógurító verseny közben játszva tanulhatják meg, milyen volt a csikósok, gulyások korabeli játékos időtöltése. Így tanulnak magyar történelmet a mi vendégeink. 60 kilométeres körön belül további egyedülálló történelmi emlékhely, a Nemzeti Történelmi Emlékpark található. A hajósi pincefalu szintén egyedülálló Európában.

Ha kipróbáltad ökrös fogatunkat vagy szelíd lovainkat, néhány éjszakát nálunk töltöttél, hallottál a betyárokról, és játszottak Neked a cigányzenészek gyertyafény mellett, akkor elmondhatod, hogy érezted az puszta igazi varázsát!
Ezen a legendákkal átszőtt csodás tájon vár egy családi vendéglátóhely, a Gedeon Tanya Panzió, ahol a konyha alapanyagai saját ökogazdaságunkból kerülnek ki. Kiváló konyhánk titka: szürkemarhahús, tej, tejtermék, mangalicakészítmények, biospárga stb.


Gedeon Tanya Panzió étterme Jakabszállás képei

Gedeon Tanya Panzió étterme Jakabszállás
Képek az üzemeltetőtől
Szállások Jakabszállás városában
Wellness csomagok Jakabszállás városában
Akciós wellness csomagok


Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Értesítésítsünk ha a helyre új értékelés érkezik?    Igen

Jártál már itt?
Írj Értékelést!   Tölts fel képet!

Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Regisztrálok
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani!
Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.Szállodák Jakabszállás környékén
hirdetés
Hotel Aquarell Jakabszállás
261 értékelés
A négycsillagos Hotel Aquarell Cegléden, a termálfürdővel átellenben különböző...
Colosseum Wellness Hotel Jakabszállás
238 értékelés
A Colosseum Wellness Hotel 2011 áprilisától várja vendégeit. Négycsillagos besorolása, számos...
Legnépszerűbb csomagajánlata:
Nyári szünidei akció (min. 3 éj)
4 nap / 3 éj: 20.900 Ft / fő / éj ártól.
Legnépszerűbb csomagajánlata:
Kedvezményes ár félpanzióval (min. 2 éj)
3 nap / 2 éj: 14.900 Ft / fő / éj ártól.
Legnépszerűbb csomagajánlata:
Kisteleki feltöltődés (min. 3 éj)
4 nap / 3 éj: 9.983 Ft / fő / éj ártól.


Látogass el Facebook és Google+ oldalunkra is
Keress bennünket a Google+-on!
Gedeon Tanya Panzió étterme JakabszállásX