Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szörnyű.

Kopár Csárda PilisvörösvárKopár Csárda Pilisvörösvár a térképen

Szörnyű 2016. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. szeptember 26.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Kopár csárda tegnap. Utoljára ilyen élményem a néhai Kelet-Berlinben volt, ahol délidőben azért nem jutottunk be egy étterembe, mert a személyzet ebédszünetet tartott.
A csárda facebook-oldalán meg a Tripadvisoron megjelent kamu vélemények az udvarias kiszolgálásról nem kevésbé szánalmasak, mint a hely maga. Nehéz elhinni, hogy ugyanazok a pincérek, akikkel tegnap találkoztunk, képesek lennének kicsit is figyelmesek, vagy akár csak elfogadhatóan középszerűek lenni. Nemcsak modortalanok, unottak és lusták voltak, hanem kifejezetten tahók.
Kirándulás után akartunk enni egy gyors levest vagy egytálételt. Négyen készültünk leülni a teraszon két asztalhoz. Az utcai ruhában ott tébláboló, hajléktalan külsejű férfi azzal árulta el pincér mivoltát, hogy úgy nézett ránk, mint az ufókra, amikor kiderült számára, hogy összesen tizenketten leszünk, majd pedig az égre emelte a tekintetét, mintha tényleg onnan várná a többieket. Az egyik fészes értékelésben roppant eredetiséggel megfogalmazott „hamisítatlan magyar vendégszeretet“ ezután négy étlap vállvonogatással kísért kiosztásában manifesztálódott, mondván, ő csak négy embert lát. Nem nagyon leplezte arcán az undort, amikor kérdésére válaszolva elmondtuk, hogy külön fogunk fizetni, minket pedig alapvetően az lepett meg, hogyan lehet ez az első kérdés egy étteremben. Válság után egy perccel. Piacgazdaságban. De ekkor még nem voltunk tisztában vele, mi vár ránk ezután. A külön fizetés megoldhatatlan probléma elé állította, mert azonnal eltűnt a belső terekben. Amikor előkerült, azt a rendkívül korszerű, és talán szabadalommal is védett javaslatot tette, hogy mindannyiunkhoz hozzárendel egy számot, és annak alapján adhatjuk le a rendelést. Ezen persze még könnyed mosollyal túltettük magunkat.
Azon viszont már egyre kevésbé, hogy nagyjából 3 percenként jelent meg egy-egy – ruhája alapján is azonosíthatóan pincérszerű – pincér az ajtóban, körülnézett, a magyar pincérekre jellemző hamisítatlan magyar vendégszeretettel és hihetetlen tehetséggel kerülve a szemkontaktust, majd pár másodperc után sarkon fordult, és ugyanolyan váratlanul eltűnt, mint ahogyan aztán felbukkant a következő. Ötöt számoltam meg.
Kérdezni nem volt lehetőségünk. Egy termetes negyvenes, akit a kezében tartott tárca alapján főnéninek gondoltunk, és aki magassarkúban tanulta éppen a járást, kb. 20 perc elteltével riadtan közölte, hogy összeomlott odabent a rendelési rendszerük, pedig isten bizony nem informatikusként mutatkoztunk be.
Egyiküknek aztán nem sikerült oldalazva úgy elhaladnia mellettünk, hogy meg ne állítsuk egy kérdéssel, hogy akkor vajon megmelegedett-e a leves. 30 percnél jártunk ekkor. Önérzetesen visszakérdezett, hogy nála rendeltünk-e bármit. Mert szerinte nem. Ő nem is járt erre. Ebben speciel igaza volt. Aztán azt találtam kérdezni, ebben az étteremben dolgozik-e. A válasz olyan pillantás volt, amire csak egy NB I-es focicsapat edzője képes egy hatgólos vereség utáni sajtótájékoztatón.
A 35. percben előkerült a magassarkútól már nagyon elgyötört arcú főnéni. Monomániásan a levesről kérdeztük. Még mindig nem hangzott el a slusszpoén, csak annyi, hogy hát hiszen mi mindannyian ugyanolyan levest kértünk, ezért az elfogyott. Hát hogy lényegében mi tehetünk az egészről. Ettől pár pillanatig nem jutottunk szóhoz.
És akkor jöjjön a slusszpoén: de hát hogy ők akkor most frissen főzték meg a levest, és most hozzák is. A bablevest. 35 perc alatt, aha. Ez volt az a pont, amikor felálltunk, és elmentünk. Nem szerettük volna megtudni, mi található abban a levesben.
Ajánlom ezt a helyet minden mazochistának.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Szörnyű

Kopár Csárda további értékelései

2019.04.28egyedül
Gyenge
Kirándulásom után tėrtem be egy gyors ebėdre. A tulajdonosnő kedves volt, bár mikor látta, hogy bakkancsos turista vagyok akkor az üres ėtterem legeldugottabb sarkába ültetett le. Az ėtel hatalmas adag volt, de gyenge minősėg. A kiszolgáló fiatal pincėr udvarias...
2018.11.13a párjával
Szörnyű
Párommal voltam egy napsütötte őszi hétvégén. 10-15 perc várakozás után szóltam a pincérnek, hogy legalább egy étlapot hozhatna, hogy ebédelhessünk. Rá nemsokára sikerült felvennie a megrendelésünket. Ezután 40 perc várakozás következett úgy, hogy a helyen alig voltak. Mi lett volna ha fullon...
2017.04.04a párjával
Szörnyű
A hal büdös volt, szóltam de nem reagáltak,a köret iztelen A pincér igyekezett és udvarias volt. Régebben egy jó étterem volt, de leromlott.Többször jártunk itt, de egy darabig nem megyünk és nem is ajánlom senkinek. Mig ebvédeltünk mellettünk söpörték a padlót.A tisztaság ennek ellenére rendben van
Népszerű szállások a környéken
Klebelsberg Kastély Budapest - Budapesti feltöltődés
Budapesti feltöltődés
2025.01.02-ig
Klebelsberg Kastély Budapest
68.220 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval