Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az élet fejjel lefelé - Fordított ház, Hajdúszoboszló

2020.07.09 | 2 perc

2019. tavaszától Siófok mellett már Hajdúszoboszlón is látogatható ez az igazi különlegesség, a Fordított ház, ami gyorsan népszerű látványosság lett, és egyesek szerint szédítő élmény.

Fordított ház, HajdúszoboszlóFordított ház, Hajdúszoboszló

A ház elemeit 2019 májusának elején szállították Magyarországra, az összeszerelés és a ház felépítése körülbelül 4 hetet vett igénybe. 

Az ötletgazda a lengyel származású vállalkozó, Daniel Czaipiewski. Az első fordított házat Symbark-ban állította fel 2010-ben, ezen kívül Lengyelországban még Zakopane-ban is megépítettek egyet, valamint Ausztriában Terfensben, Németországban Sankt Englmarban, Magyarországban pedig Siófokon található fordított ház.


Szó szerint szédítő az élmény

A Fordított házban enyhébb gravitációs hatás is érzékelhető, hiszen minden a feje tetejére van állítva, ezért az egyensúlyérzéket igénybe veszi és egy enyhe szédülést is okozhat.
Könnyű elbizonytalanodni, hogy pontosan "merre is van az arra", hiszen a tetőn álló ház bejárata egyenesen a tetőtérbe vezet, ahol egy háló- és egy gyermek játszószoba található, de ha a csigalépcsőn felmegyünk (vagy le, nézőpont kérdése), akkor a földszintre jutunk. Itt egy előszoba, étkező, nappali és konyha is helyet kapott. 

Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Gábor Áron utca 53.

Hajdúszoboszlói szállások >> 

 

Balatoni nyaralás >> vízparti szállásoktól a saját strandos szállodákig 
Ajánlatok előrefizetés nélkül >>
Toplistás szállások kültéri medencével >>
Belföldi nyaralás >>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balatonon nyaralsz, esetleg oda készülsz, vagy épp csak egy napra ugrasz el a magyar tengerhez? Bárhogy is, ha strand, akkor lángos. Íme a legjobb lángosozók a magyar tengernél.
Ha azt mondják, vízpart és nyaralás, akkor csak a Balaton jut eszedbe? Gondold újra! Van 7 tippünk a Balatonon túl. Íme egy jó kis lista, neked már csak annyi a dolgod, hogy kitaláld, merre is indulsz.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
TOP 10 úti cél tavaszra
Akár csak egy, de néhány kellemes napra is érdemes ellátogatnunk hazánk népszerű városaiba, ahol a főbb látnivalók mellé gyűjtöttünk még néhány, különlegesnek számító látnivalót. Fedezzétek fel ti is!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.
Gyógyító fürdőzés − 10 szálloda gyógyvizes medencével
Már megint nem mozdultatok ki hétvégén? Változtassatok ezen! Utazzatok el Magyarország fantasztikus wellness szállodáiba, ahol gyógyvizes medencékben csobbanhattok! Dobjátok fel a mindennapokat egy gyógyító fürdőzéssel, melyhez adunk egy kis segítséget is…