Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval

A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!

 

Csábító tavaszi wellness ajánlatok>>

 

ESZTERGOM

Esztergom tagadhatatlanul a Dunakanyar egyik ékköve, éppen ezért, ha a környéken jártok mindenképpen érdemes ellátogatni ide. Akár egynapos városnézésre érkeztek, akár wellness hétvégére, egészen biztosan megtaláljátok majd itt a nektek tetsző időtöltést. Az ország egyik legjelentősebb templomáról, vagyis az Esztergomi Bazilikáról már biztosan sokat hallottatok, ám kirándulásotok alatt érdemes meglátogatni a Királyi Palotát, a Szent István megkoronázását megjelenítő szoborcsoportot, a Széchenyi teret és az Ister-kutat is. A Szent Tamás-hegyen található Fájdalmas Szűz-kápolna és a Strázsa-hegyi kilátó is érdekes kitérő lehet. Ha pedig inkább egy fürdőben áztatnátok magatokat, akkor az Aquasziget Élményfürdő nem fog csalódást okozni.

Gasztrotipp: Ha megéheztek, akkor térjetek be a Bazilikától néhány perces sétatávolságra található Csülök Csárdába vagy az impozáns Prímás Pince Étterembe. Egészen biztosan nem fog csalódást okozni egyik hely sem! Még több esztergomi gasztrotippet itt találtok>>

Itt tudjátok elolvasni az Esztergom látnivalóiról készült cikkünket>>

Tavaszi utazási tipp városnézéshez - EsztergomTavaszi utazási tipp városnézéshez - Esztergom

 

Szállástipp: Grand Hotel Esztergom****sup

A látnivalókkal teli város szívében található a Grand Hotel Esztergom, ahol a kifinomult elegancia és a modern design találkozik. A hotel páratlan festői környezetben, a Prímás-szigeten vár benneteket 131 igényesen berendezett szobával és 18 tágas luxus lakosztállyal. Ha a legjobb kilátást keresitek az Esztergomi Bazilikára, akkor nem kell tovább kutatnotok, itt ezt is megtaláljátok. A hotel minden igényt kielégít, hiszen a Bazilika Day Spa exklúzív területén felnőttbarát környezetben szabadulhattok meg a szürke hétköznapok fáradtságától, miközben Esztergom mesés látképét csodáljátok. Ha családostul érkeztek, akkor pedig Pepper robot invitál egy felejthetetlen utazásra futurisztikus élménybirodalmába, mely több mint 700 m2 területen helyezkedik el, ahol a felnőttek és a gyermekek egyaránt élvezhetik az aktív pihenés, mozgás, sport és játék örömét. Az Élményfürdő a szálloda közvetlen szomszédjában található, mindössze 1 perc sétára.

Tovább a Grand Hotel Esztergom szállásajánlataihoz>>

Szállástipp tavaszi utazáshoz - Grand Hotel Esztergom****supSzállástipp tavaszi utazáshoz - Grand Hotel Esztergom****sup

 

 

HAJDÚSZOBOSZLÓ

Hajdúszoboszlóról elsőként mindenkinek a wellness feltöltődés juthat eszébe, nem véletlenül, hiszen a városban található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. Így ha itt jártok, természetesen nem hagyhatjátok ki a fürdőzést a Hungarospában és a Gyógyfürdőben, de más programok közül is válogathattok. Tegyetek egy kellemes sétát a gyönyörű Szent István Parkban és csodáljátok meg az egyedi Harangházat is. Ha egy kis kultúrára éheztek, akkor semmiképp se hagyjátok ki a Bocskai István Múzeumot és a Fazekasházat sem. Ha össze szeretnétek zavarni az érzékeiteket, akkor a Fordított Házban ezt is megtehetitek, egy kis adrenalinért pedig a Holiday Vidámparkot ajánljuk. A Mókus Kalandparkban minden izmotokat átmozgathatjátok, a Szabadidőparkban pedig az aktív kikapcsolódás örömeinek hódolhattok. 

Gasztrotipp: A Kemencés Csárbában finom falatokban lehet részetek, de egy hosszú városnéző nap után választhattok számos más kiváló hajdúszoboszlói vendéglátóhely közül. 

Itt tudjátok elolvasni a Hajdúszoboszló látnivalóiról készült cikkünket>>

Tavaszi utazási tipp - HajdúszoboszlóTavaszi utazási tipp - Hajdúszoboszló

 

Szállástipp: Hotel Atlantis Medical Wellness & Conference****sup

Miközben felfedezitek az Alföld híres városát, Hajdúszoboszlót, mely Európa legnagyobb fürdőkomplexumának ad otthont, első lépésként foglaljatok szállást a Hotel Atlantisban, hiszen itt minden generáció számára garantált a teljes kikapcsolódás élménye! Az elegáns, klimatizált és erkélyes szobakínálatból ráadásul akár privát jakuzzis lakosztályt is választhattok, ha tovább fokoznátok a közel 900 négyzetméteres wellnessrészleg nyújtotta örömöket. Mozgassátok meg magatokat az úszómedencében, lazítsatok a termálvízben vagy a méregtelenítő szaunaszeánszokon! Családosként pedig biztosan értékelitek majd a rengeteg gyerekbarát szolgáltatást a gyermekétlaptól a játszószobáig.

Tovább a Hotel Atlantis szállásajánlataihoz>>

Hotel Atlantis Medical Wellness & Conference****sup, HajdúszoboszlóHotel Atlantis Medical Wellness & Conference****sup, Hajdúszoboszló

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Édeni élmények – szuper hotelek, ahol az egészség is rád találhat
Egészségesebb szeretnél lenni? Elhatároztad, hogy idén több figyelmet fordítasz a testi-lelki jóllétedre? Ez dicséretes, de ha a gondolatot még nem követte cselekedet, akkor ideje a tettek mezejére lépni! Magyarország jobbnál jobb gyógyszállodái segíthetnek ebben. Immunerősítő szaunavilágok, gyógyvizes kúrák, diétás ételspecialitások, energetizáló kezelések és még vagy tucatnyi szuper szolgáltatás támogat majd a célod elérésében. Nézd meg!

 

 

SIÓFOK

Siófokról elsőként talán mindenkinek a nyarankénti hatalmas éjszakai élet jut eszébe, azonban a strandokon, óriáskeréken és az ikonikus víztornyon kívül számos más látnivalóval is kecsegtet a város. A Bella Állatpark tökéletes program lehet családosoknak, ugyanis a 30 000 négyzetméteres területen számos állatfaj megtalálható. A központban található Ásványmúzeum az ország legnagyobb és egyik legszebb magángyűjteménye. Tegyetek egy kellemes sétát a csodaszép Jókai Parkban és ne hagyjátok ki az ott található  japánkertet és a zenepavilont sem. A városban található a Balaton legforgalmasabb kikőtője, így hajó rajongóknak mindenképpen érdemes itt is tenni egy sétát. A Fordított Házban kicsiktől kezdve a legnagyobbakig egészen biztosan mindenki jól fogja érezni magát, a Millennium Parkban pedig igazi romantikus hangulatba kerülhettek. 

Gasztrotipp: A kiadós városnézés után térjetek be a remek városi vendéglátóhelyek egyikébe, majd egyetek egy finom süteményt a kiváló Dinasztia Cukrászdában! További tippeket itt találtok>>

Itt tudjátok elolvasni a Siófok látnivalóiról készült cikkünket>>

Kirándulás és városnézés tavasszal - SiófokKirándulás és városnézés tavasszal - Siófok

 

Szállástipp: Prémium Hotel Panoráma 

Kóstoljatok bele a luxusba a Balaton fővárosában – alig pár lépésnyire a nyárillatú magyar tengertől, a Prémium Hotel Panoráma vendégeként! Az Aranyparton magasodó, modern, csillogó épületben nyugodt, vízparti környezetben hajthatjátok álomra a fejeteket a lakosztályok vagy a standard- és családi szobák valamelyikében!  A számos gyermekbarát szolgáltatást felvonultató szálláshelyen kültéri játszótér, játszószoba, illetve szezonálisan működő kültéri pancsolómedence is helyet kapott. Szerencsére azonban hűvösebb időjárás esetén sem kell lemondanotok a csobbanásról az olyan beltéri wellness kalandoknak köszönhetően, mint a fedett úszómedence vagy a látványnak sem utolsó, hangulatos barlang-medence.

Tovább a Prémium Hotel Panoráma ajánlataihoz>>

Prémium Hotel Panoráma, SiófokPrémium Hotel Panoráma, Siófok

 

 

SÁRVÁR

Sárváron nem csak a gyógyvíz előnyeit élvezhetitek, számtalan látnivaló vár titeket a városban. Miután feltöltődtetek a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben mindenképpen látogassátok meg a Nádasdy-várat. A különleges építészeti megoldásokat felvonultató Posta teret érdemes szemügyre venni, melytől nem messze találjátok a Kossuth teret, a Városháza gyönyörű épületével, ahol a fényekben úszó szökőkút sem fogja elkerülni a figyelmeteket. A Csónakázó-tó környékén tehettek egy kellemes sétát és amennyiben még több időt szeretnétek az őszi színekben pompázó természetben tölteni, akkor titeket vár az Arborétum. A Sárvári Kalandparkban belekóstolhattok az íjászat és a légpuska lövészet izgalmaiba is, sőt, kötélpálya és mászófal is található benne.

Gasztrotipp: A Brick Bistroban egészen biztosan nem fogtok csalódni, de a vár közelében található Várkapu Vendéglőt sem érdemes kihagynotok! 

Itt tudjátok elolvasni a Sárvár látnivalóriól készült cikkünket>>

Sárvár látnivalók - SárvárSárvár látnivalók - Sárvár

 

Szállástipp: Spirit Hotel Thermal Spa*****sup

Sárváron nem véletlenül a Spirit Hotel az egyik legjobb tippünk nektek, ha ötcsillagos kikapcsolódásra vágytok. A Csónakázó-tó partján, festői környezetben igazi exkluzív pihenést biztosít a szálloda. A kristálytiszta levegő mellett a táj és természetesen a gyógyvíz az, ami ide vonzza a fürdőkultúra szerelmeseit, az egyedi wellness élmény után kutatva. A hotel 271 elegáns, egyedileg berendezett és különleges hangulatú szobájával garantálja nektek a pihentető alvást. Nem meglepő, hogy többszörösen díjnyertes a hotel, hiszen az Oázis Spa közel 10 000 m2 területen  helyezkedik el, ahol 22 medencében,  kül- és beltéri termálfürdőkben és a páratlan szaunavilágban élvezhetitek a kényeztető kikapcsolódást. Az egyedülálló Medical Spa központban a világ minden tájáról, több mint száz testre szabott kezelés közül választhattok. Kell ennél tovább részleteznünk, hogy mi biztosítja az igazi Spirit-élményt?

Tovább a Spirit Hotel ajánlataihoz>>

Spirit Hotel Thermal Spa*****sup, SárvárSpirit Hotel Thermal Spa*****sup, Sárvár

 

 

HARKÁNY ÉS KÖRNYÉKE

Harkány méltán híres a gyógy- és strandfürdőjéről, azonban ezen kívül mást is érdemes szemügyre vennetek, ha a környéken jártok. A Zsigmondy ősparkban például 40 holdas területen kerültek kialakításra sétaútvonalak gyönyörű környezetben, út közben pedig még képzőművészeti alkotásokra is bukkanhattok. A város egyik ikonikus látnivalója a Milleneumi Országalma emlékmű,  melyen a kódexek iniciáléinak stílusában készült hat porcelánképet láthattok. 

Mindössze 10 perc autóútra található a várostól Siklós, ahol szintén sok látnivaló vár rátok, többek között a Siklósi vár. Ezen kívül számos szép templomot is megtekinthettek, ilyen a Református templom, a Szerb-Ortodox templom, a Ferences templom és a Dzsámi is. Máriagyűd az ország egyik legismertebb zarándokhelye, ami szintén a környéken található és talán említenünk sem kell, hogy a villányi borvidék lankáit is érdemes útba ejteni. 

Gasztrotipp: Válogassatok a legjobb harkányi vendéglátóhelyek között és egyetek egy finomat a fürdőzés és városnézés után!

Itt tudjátok elolvasni a Harkány látnivalóiról készült cikkünket>>

Fedezd fel a fürdőváros környékét - HarkányFedezd fel a fürdőváros környékét - Harkány

 

Szállástipp: Dráva Hotel Thermal Resort

A szállás a város központjában, a Harkányi Gyógy-és Strandfürdő melett vár titeket hatalas ősfás területen. Igazi nyugalomban és kikapcsolódásban lehet részetek, ha a Dráva Hotelben szálltok meg. A különböző szobatípusok, apartmanok és lakosztályok között egészen biztosan megtaláljátok a számotokra legkedvezőbbet. A wellnessrészlegen mindent megtaláltok, ha nincs kedvetek elhagyni a szállást: fürödjetek az élménymedencében vagy a pezsgőfürdőben, élvezzétek a forró levegőt gőzfürdőben vagy a szaunák egyikében, majd válogassatok a kényeztető masszások között.

Tovább a Dráva Hotel ajánlataihoz>>

Dráva Hotel Thermal Resort, HarkányDráva Hotel Thermal Resort, Harkány

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Székesfehérvár látnivalóival, ékes történelmével, hangulatos belvárosával, irigylésre méltó múzeumi gyűjteményével, valamint a legromantikusabb – és az egyik leggyakrabban posztolt – magyar várral, a Bory-várral nem kevés turista bakancslistáján szerepel előkelő helyen. Fedezd fel te is, hogy mi teszi különlegessé Fejér megye székhelyét, a közép-dunántúli régió központját! Szerintünk nem is húzódhatna ennél szebb helyen, éppen félúton Budapest és a Balaton között.
A gazdag múlt és a modern kényelem találkozik egy felejthetetlen élmény jegyében azokban a varázslatos kastélyszállókban Magyarországon, ahol a szolgáltatások magasabb szintre emelik a pihenésedet. Hódolj az elegáns enteriőröknek, élvezd a harmonikus szobákat, és fedezd fel a tágas kertek szépségét! Legyen szó romantikus hétvégéről, családi vakációról vagy baráti kiruccanásról – érdemes magatok mögött hagyni a megszokott helyeket, és elmerülni a kastélyok elbűvölő világában.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.