Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP 10 úti cél tavaszra

Akár csak egy, de néhány kellemes napra is érdemes ellátogatnunk hazánk népszerű városaiba, ahol a főbb látnivalók mellé gyűjtöttünk még néhány, különlegesnek számító látnivalót. Fedezzétek fel ti is!

Tavaszi szállástippek>>

 

Zalakaros

Talán a Balaton közelsége teszi, vagy az, hogy különösen ritka gyógyhatású termálvízzel rendelkezik a város, mindenesetre Zalakaros fiatalok és idősek számára is egyaránt nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Míg a gyerekek a zalakarosi fürdő csúszdáit és különféle vízi attrakcióit élvezik, addig a felnőttek számára az izom- és csontrendszerre, bőrgyógyászati és nőgyógyászati problémákra jótékony termelvíz jelent kellemes kikapcsolódást. Természetesen számos program és helyszín teszi teljessé az ott tartózkodást, így Termáltó és Ökopart egyes elemei, mint a kilátótorony, a mesepark, a tanösvény vagy a szabadtéri fitness park színesíti napjainkat.

Még több látnivaló Zalakaroson>>

Fotó: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.Fotó: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

 

Hévíz

Kivételes klímájával, a Hévízi-tó egyedülálló gyógyhatásával már önmagában is megér egy kirándulást. Nemcsak a gyógyulni válóknak jelenthet a város kikapcsolódást, de azoknak is, akik szeretnek fürdeni, sétálni, pihenni – itt mindenre bőven van lehetőség. A vízirózsákkal tarkított tó minden évszakban kellemes fürdőzési lehetőséget nyújt, de a környék is bővelkedik látnivalókban. Tegyünk könnyed kirándulásokat Hévíz környékén, vagy ugorjunk el a közeli Keszthelyre, ahol számos kulturális élményben lehet részünk.

Még több hévízi látnivaló>>

TOP 10 úti cél tavaszra - HévízTOP 10 úti cél tavaszra - Hévíz

 

 

Siófok

Bár sokan csak egy balatoni városként aposztrofálnák, Siófok ennél sokkal többet tud. A város közepén álló Víztorony egyszerre kilátó és kétszintes kiállítótér, ahol egész évben programokkal fogadják a vendégeket. A Nagystrandon óriáskerékkel, koncertekkel várják a strandolókat, de érdemes felfedezni a DRV vizek háza élményparkot, vagy a Fordított Házat is, aminek teljes berendezése egy fordított képet mutat. A vasútállomás előtti téren, a Zenepavilonban nézzük meg Varga Imre szobrászművész Kálmán Imrét ábrázoló alkotását. Itt minden nap 9 és 21 óra között, a 25. percben megszólalnak az operettszerző fülbemászó dallamai. Hogy a kicsik se unatkozzanak, irány a Bella Állatpark, állatsimogatóval, ugrálóvárral, pónilovaglással és tevegeléssel.

Kihagyhatatlan látnivalók Siófokon>>

TOP 10 úti cél tavaszra - SiófokTOP 10 úti cél tavaszra - Siófok

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Családbarát szállások: kiváló hotelek extra gyerekkedvezménnyel
A családi nyaralás sokkal több előkészületet igényel, mint amikor egyedül utazunk valahova, arról nem is beszélve, hogy a létszámmal arányosan a költségek is nőnek. Ugyanakkor számos kiváló hotelt találunk idehaza, ahol a gyerekek ingyen szállhatnak meg – cikkünkben most ilyen szállásokból szemezgetünk!

 

 

Hajdúszoboszló

Gyógyfürdőjéről híres üdülőváros minden évszakban, de nyáron kiváltképp sok vendéggel büszkélkedhet. Kalandelemekkel, csúszdákkal tarkított szabadtéri medencékkel várja a gyerekeket a fürdőkomplexum. Természetesen a felnőtteknek is tartogat számos kiváló wellness programot a fürdő, így szaunái, gyógymedencéi, terápiás kezelései akár több napra is kiváló programmal látják el a vendégeket. A komplexum meghaladja a 31 hektárt, szabadtéri attrakciói kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmasak.

Még több hajdúszoboszlói látnivaló>>

TOP 10 úti cél tavaszra - HajdúszoboszlóTOP 10 úti cél tavaszra - Hajdúszoboszló

 

 

Visegrád

Érdemes akár többnapos programmal készülni, ha Visegrádra látogatunk, mert a Dunakanyar legszebb kilátópontjával rendelkező város számos turisztikai meglepetést tartogat számunkra. A leghíresebbek a Fellegvár és a Királyi Palota, melyek megtekintésével egy kicsit bepillanthatunk a középkori Magyarország és Mátyás Király korának életébe. Ne hagyjuk ki a Salamon tornyot se, ahol történeti kiállítás vár minket. Az aktív kikapcsolódást kedvelőknek ajánljuk a Canopy pályát, a bob pályát vagy a gokart kalandparkot. A Duna közelsége lehetőséget ad arra, hogy hajózzunk, vezetett sup túrán vegyünk részt, vagy kipróbáljuk a közelben található dunai strandok egyikét.

Mesés látnivalók Visegrádon>>

TOP 10 úti cél tavaszra - VisegrádTOP 10 úti cél tavaszra - Visegrád

 

 

Esztergom

Mint Magyarország legnagyobb egyházi épületeként az Esztergomi Bazilika kiemelt figyelmet érdemel: nemcsak az épület szépsége, de a kupolából elénk táruló pazar látvány is lenyűgöző. Az elmúlt évek során felújított Esztergomi vár III. Béla korát tárja elénk, a kort bemutató tárlat mellett a Fehér toronyból elénk táruló panorámáért is érdemes felkeresnünk. Ha csak egy napra érkezünk, a Kis-Duna sétány mentén végig látogathatjuk a város fő látnivalóit, így a Széchenyi teret, a Várhegyet vagy a Vízivárost. Ha időnk engedi, látogassunk el az Aquasziget wellness- és élményfürdőbe, élvezzük a KresztergomPark autós élményeit, vagy túrázzunk egyet a meseszép Búbánatvölgyben.

Még több látnivaló Esztergomban>>

TOP 10 úti cél tavaszra - EsztergomTOP 10 úti cél tavaszra - Esztergom

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!

 

 

Sárvár

Bár legtöbben fürdőzni érkeznek a városba, azonban a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben töltött kellemes idő után érdemes szétnézni a belvárosban is. A Nádasdy Ferenc Múzeumot a Nádasdy várban találjuk, melynek szépen felújított termei, a huszárok tiszteletére állított kiállítása kicsiknek és nagyoknak egyaránt élménydús pillanatokat szereznek. A Sárvári Arborétum tavasszal legszebb arcát mutatja, a kertben nyíló megannyi virág sétára invitál, de a kertben található tavon akár csónakázhatunk is. Ha a természetben maradnánk, a Sárvári Kalandpark bővelkedik természetközeli élményben. A kötélpálya mellett próbára tehetjük magunkat az íjászat vagy az aranymosás tudományában is.

Még több látnivaló Sárváron>>

TOP 10 úti cél tavaszra - SárvárTOP 10 úti cél tavaszra - Sárvár

 

 

Gyula

Az Almásy Kastély, a Gyulai Várfürdő, a Gyulai Vár mind olyan látnivalók, amelyekért egyenként is érdemes ebbe a virágos, történelmi, látnivalókban bővelkedő városba ellátogatni. Ám, ha kicsit többre vágyunk, akkor váltsunk jegyet a Gyulai Várszínház egyik előadására, járjuk végig Erkel Ferenc életét bemutató emlékház termeit. Különleges kiállításokat is tartogat a város, így a Rádió Múzeum vagy a Gyulai Kolbász Múzeum is érdekes program lehet, mint ahogy Schriffert Mihály fafaragó, népi iparművész kiállítása is.

Gyula összes lenyűgöző látnivalója>>

TOP 10 úti cél tavaszra - GyulaTOP 10 úti cél tavaszra - Gyula

 

 

Eger

Ha csak egyetlen helyszínt kellene meglátogatni, akkor az természetesen az Egri vár lenne, azonban Eger ennél sokkal több meglepetést tartogat. A Dobó István tér irányából megközelítve a vár teljes szépsége tárul elénk, ahová felsétálva több látványosság is vár minket. A Kazamaták, vagyis az egri vár titkos alagútrendszere a múltba kalauzol el minket, megelevenedik az Egri Csillagok története. Eger is büszkélkedhet egy fürdővel, mégpedig a város szívében, ősfás parkkal, nyitott és fedett medencékkel, ahol télen és nyáron egyaránt adózhatunk a fürdőzés élményeinek. Ha valami egészen extra kiállításra vágyunk, akkor irány az Egri Road Beatles Múzeum, a Gombafejűek megannyi relikviáival két szinten, közel 2000 tárgyi emlékkel.

Felfedezésre váró látnivalók Egerben>>

TOP 10 úti cél tavaszra - EgerTOP 10 úti cél tavaszra - Eger

 

 

Sopron

Sopron utcáit járva mintha a múlt kelne életre, a kis utcákban álló épületek szinte mindegyikének messzire nyúló története van. Ilyen például a Storno-ház, mely már Mátyás király idejében is állt, és ahol a király maga is megfordult egykor. Másszunk fel a város jelképének számító 58 méter magas Tűztoronyba, melynek 200 lépcsőfokra található körerkélyéről mesés kilátás nyílik a belvárosra. A Taródi vár Taródi István saját keze műve, melyet hosszas évek kemény munkája formált a maira. A lovagvárak mintájára készült épületben tornyokat, felvonóhidat, várárkot, lovagtermet is találunk.

Kihagyhatatlan látnivalók Sopronban>>

TOP 10 úti cél tavaszra - SopronTOP 10 úti cél tavaszra - Sopron

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe érkezik az egyik legrangosabb kerékpáros turisztikai díj, 2024-ben a szavazatok alapján a Felső-Tisza ölelésében futó Beregi kör zsebelhette be a címet.
Magyarként sok mindenre lehetünk büszkék, elvégre hazánk mesés tájakban, látnivalókban igazán gazdag. Épp ezeket a különleges, kiemelkedő értékeket szeretné bemutatni a Hungarikumok Gyűjteménye. A magyarság „csúcsteljesítményét” kifejező kincsek száma évről évre növekszik, de kiragadtunk a listáról néhány olyan különleges helyszínt, természeti csodát, nemzeti értéket és ételkölteményt, amitől minden magyarnak megdobbanhat a szíve.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.