Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csillagot kapott Bárdos Sarolta a Borászok Borásza sétányán

2024.05.10 | 3 perc

Bárdos Saroltát április 27-én, a köztársasági elnök fővédnökségével megtartott elegáns gálán választották Borászok Borászának, ezért május 10-én, pénteken ő kaphatta a 18. csillagot a Zrínyi utcában.

 

A díj hagyományai szerint ugyanis a Szent István Bazilika előtti sétányon a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány minden évben elhelyez egy talapzati emlékművet, minden évben egy új csillag ragyog fel az újdonsült Borászok Borásza tiszteletére.

Csillagot kapott Bárdos Sarolta a Borászok Borásza sétányánCsillagot kapott Bárdos Sarolta a Borászok Borásza sétányán

 

 

Április 27-én a dr. Sulyok Tamás által megnyitott nagyszabású díjátadógála keretein belül Bárdos Saroltát választották meg a 18. Borászok Borászának. A Rókusfalvy Pál által alapított nívós elismerés szabályaiból ismeretes, hogy a díjjal semmilyen anyagi juttatás nem jár, de a hatalmas megtiszteltetésről egy köztér is „hírt ad”. Budapest belvárosában, a Szent István Bazilikával szemközti Zrínyi utcában található ugyanis a Borászok Borásza Csillagok sétánya, itt tekinthetjük meg azokat a csillagos emlékműveket, amelyek a Borászok Borászai előtt tisztelegnek. A lenyűgöző épített környezethez méltó azok névsora is akik eddig ebben az elismerésben részesültek, hiszen olyan legendás borászok neveit olvashatjuk itt, mint Demeter Zoltán, Szepsy István, Lőrincz György vagy Bussay László, Figula Mihály és Bodó Judit.

2024-től pedig Bárdos Sarolta neve is ott ragyog a Csillagok Sétányán, hiszen május 10-én, 11 órakor már az ő tiszteletére gyűltek össze a családtagok mellett, a díj gondozói, a győztes számos tisztelője és borbarát, hogy fölavassák a 18. csillagot, és koccintsanak az új Borászok Borászára. 

Csillagot kapott Bárdos Sarolta a Borászok Borásza sétányánCsillagot kapott Bárdos Sarolta a Borászok Borásza sétányán

 

Fotók: Kaposi Márton Bálint

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A közeledő nyár és a jó idő azt is jelenti, hogy következik a szabadságok és a jól megérdemelt pihenések ideje. Ilyenkor az egyik legnehezebb feladat, hogy olyan helyet találjunk, ami mindenkinek megfelel. Ha nálatok a legfontosabb szempontok között szerepel, hogy a szállás családbarát legyen, tartozzon hozzá egy kinti medence, ráadásul mindez Magyarország nyugati felében, akkor az alábbi lehetőségek bármelyike jó lehet számotokra!
Nem is kérdés mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen remek fővárosunk van, hiszen a múzeumoktól kezdve a parkokon át a gyönyörű épületekig semmiben sem szűkölködik Budapest. Sokszor viszont inkább egy eldugott, meghitt zugra vágynánk, ahol nyugodtan élvezhetjük a munka utáni kávénkat vagy egy korai vacsorát. Ebben a cikkben 6 olyan teraszos helyet gyűjtöttünk össze, ahol a kellemes ételek és az otthonos atmoszféra kéz a kézben jár.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 isteni pizzéria Budapesten, ha igazi olasz ízekre vágytok!
2024.04.24 | 7 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Bár hivatalos közvélemény-kutatást nem végeztünk a témában, mégis magabiztosan állíthatjuk, hogy a legtöbb embernél a pizza a kedvenc ételek között kapott örökre szóló bérletet. Azonban pizza és pizza között is hatalmas különbség van, mi pedig semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, úgyhogy íme 10 olyan pizzéria a fővárosban, ahol nem tudunk rosszat rendelni az étlapról!