Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 isteni pizzéria Budapesten, ha igazi olasz ízekre vágytok!

2024.04.24 | 7 perc

Bár hivatalos közvélemény-kutatást nem végeztünk a témában, mégis magabiztosan állíthatjuk, hogy a legtöbb embernél a pizza a kedvenc ételek között kapott örökre szóló bérletet. Azonban pizza és pizza között is hatalmas különbség van, mi pedig semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, úgyhogy íme 10 olyan pizzéria a fővárosban, ahol nem tudunk rosszat rendelni az étlapról!

 

Pizzabar Pomodoro

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 9/b

Valódi olasz életérzés vár az Arany János utcai étteremben, ahol az autentikus ételek és italok mellett természetesen a pizza van a főszerepben. A nápolyi pizza mellett Olaszország szinte összes pizzaváltozatát meg tudjuk kóstolni, mindezt hamisítatlan mediterrán környezetben. És hogy még teljesebb legyen az olasz feeling: akár focimeccseket is nézhetünk a bárban, úgyhogy a jó atmoszféra garantált!

Legjobb pizza Budapesten - Fotó: Pizzabar Pomodoro Facebook oldalaLegjobb pizza Budapesten - Fotó: Pizzabar Pomodoro Facebook oldala

 

 

 

Pizza Dellarosso Budapest

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 41.

A  Bajcsy-Zsilinszky úti étteremben a bőség zavarával fogunk küzdeni, olyan sok pizza van az étlapon, az extra feltétekről már nem is beszélve. Nagyon odafigyelnek a részletekre; a tésztát minimum 48 órán át kelesztik, és a kemenceválasztást sem bízták a véletlenre. Rengeteg jó kritikát kaptak az évek alatt, de az a biztos, ha mi is leteszteljük őket!

Budapesti pizzériák - Fotó: Pizza Dellarosso Budapest Facebook oldalaBudapesti pizzériák - Fotó: Pizza Dellarosso Budapest Facebook oldala

 

 

 

Felicita Budapest

Cím: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11.

Nem először halljuk, hogy valakit beszippantott az olasz hangulat, azonban a Felicita tulajdonosai nem féltek megtenni a következő lépést, és megnyitották éttermüket a Hegyvidék Shopping Centerben. Autentikus ízek, gondosan válogatott alapanyagok és nem mellesleg isteni olasz desszertek és italok várnak minket, ha beülünk ide.

Pizza Budapest - Fotó: Felicita Budapest Facebook oldalaPizza Budapest - Fotó: Felicita Budapest Facebook oldala

 

 

 

Forni di Napoli

Cím: Budapest V. kerület, Október 6. utca 19. és Szent István körút 9.

Két étteremmel is képviseli magát Budapesten a Forni di Napoli, a Szent István körúton és az Október 6. utcában is találkozhatunk velük. A széles pizzaválaszték náluk is az „alapfelszereltség” része, míg ha valami könnyedebbre vágynánk, akkor válogathatunk salátáik közül, de többféle tiramisu is sorakozik az étlapon, ha egy kis édességre csábulnánk el.

Bakancslistás pizzériák Budapesten - Fotó: Forni di Napoli Facebook oldalaBakancslistás pizzériák Budapesten - Fotó: Forni di Napoli Facebook oldala

 

 

 

Belli di Mamma

Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 45.

Az Akácfa utcában a bárokon és gyrososokon túl is van élet; itt vár minket a Belli di Mamma, ahol az ételek a jól bevált klasszikus receptek által készülnek. A vörös és fehér pizzák mellett egyéb olasz ételeket is megkóstolhatunk, az ellenállhatatlan desszerteket már nem is említve. Minden nap éjfélig vannak nyitva, így tökéletesen zárulhat náluk a nap.

Fotó: Belli di Mamma Facebook oldalaFotó: Belli di Mamma Facebook oldala

 

 

 

Pizza Manufaktura

Cím: 1092 Budapest, Erkel utca 4.

„Lehet mindennap pizzát enni?” – kérdezik a Pizza Manufakturanál, és ők biztosan igennel válaszolnának a saját kérdésükre. Menüjüket elnézve ráadásul egyhamar nem is unnánk rá erre a tésztaételre, hiszen rengeteg változatot találunk náluk, ráadásul áraik is barátiak a konkurenciához képest. Akinek meghoztuk a kedvét hozzá, annak irány az Erkel utca!

 

 

Basilico pizzéria és étterem

Cím: 1085 Budapest, Kőfaragó utca 15.

A New York-style pizza vonalat erősíti a Basilico, ahol 2020 fogadják az éhes vendégeket. A tulajdonos – aki egyben a pizzaszakács – külföldön szerzett tapasztalatait építette be saját vállalkozásába, a látogatók nagy örömére. A menüben vegetáriánus változatokat is találunk, melyet a meleg idő beköszöntével már a teraszon is elfogyaszthatunk.

Fotó: Basilico pizzéria és étterem Facebook oldalaFotó: Basilico pizzéria és étterem Facebook oldala

 

 

 

Tommy di Napoli

Cím: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8. 

A Császár-Komjádi Sportuszoda szomszédságában egyből gondoskodhatunk az úszás közben elégetett kalóriák pótlásáról a Tommy di Napoliban. Kifejezetten nápolyi ételeket kóstolhatunk itt, melyek olasz szakácsok kezei alól kerülnek ki. A trattoriák hangulatát idéző étteremben isteni tésztaételek, halételek és desszertek közül válogathatunk, úgyhogy éhesen biztos senki sem marad.

Fotó: Tommy di Napoli Facebook oldalaFotó: Tommy di Napoli Facebook oldala

 

 

 

Ristorante Impasto

Cím: 1095 Budapest, Mester utca 8.

A Mester utca egyik gyöngyszeme az Impasto, ahol a húsimádók, a peszkateriánusok és a vegetáriánusok is megtalálják a maguknak való fogást. Az étlap rugalmasan alakul, a lényeg a friss hozzávalókon van, és természetesen a vendégek visszajelzései is sokat számítanak. Meleg időben már csak a fagyijuk miatt is érdemes ide ellátogatni, amit a hosszas sorok is tanúsítanak.

Fotó: Ristorante Impasto Facebook oldalaFotó: Ristorante Impasto Facebook oldala

 

 

 

Circo Pizza

Cím: 1065 Budapest, Hajós utca 21.

A klasszikus étterem helyett egy laza beülős helyet képzeljünk el, ahol a nápolyi pizza, a finom borok és az olasz kávé dominál. A helyiek nagy kedvencévé vált a Circo, ahol a kínálat színvonalához a személyzet kedvessége is hozzátesz. Időnként különleges estékkel is készülnek, nemrég például ázsiai estet tartottak olyan egyedi fogásokkal, mint példul a Mangalica yuan yaki.

Fotó: Circo Pizza Facebook oldalaFotó: Circo Pizza Facebook oldala

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Legyen égen, földön, föld alatt, Budapest számos nagyon izgalmas kalandot rejt, melyekre érdemes időt és energiát szánni. Ha kíváncsiak vagytok titkokra, exkluzív történetekre, akkor ne késlekedjetek, Budapest megannyi kalanddús történelmi emlékkel vár!
Klímaváltozás okozta szélsőséges időjárás miatt, a kirándulók biztonsága érdekében lezárták a Rám-szakadékot.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.