Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szeptember végéig még elcsíphetjük a győri nyár egyik gyöngyszemét, a RadóMatinét

Három vendéglátós vállalkozás összefogott, és nagyot álmodott a mesés, győri Radó- szigetre. A helyszínt eddig is jól ismerték a helyiek és a turisták: a Rába két ágával körülölelt, árnyas sziget tökéletes pont a lelassulásra, ráérős sétákra. Idén nyáron három faház, az ott kínált ételek-italok, és az odaérkező vendégek pezsgéssel töltötték meg a platánfákkal szegélyezett szigetet. A RadóMatiné csapata októberig várja a vendégeket, ám a tervek szerint jövő nyáron is kitelepülnek.

 

Amíg nyárnak álcázza magát a szeptember, érdemes nyakunkba venni a hangulatos, kültéri vendéglátóhelyeket, és olyan napfényben úszó emlékeket gyűjteni, amiket a borongósabb napokon is felidézhetünk. Ilyen például a RadóMatiné is, ahol pénteken és szombaton délután 3-tól éjfélig, vasárnap pedig este 10-ig várják a vendégeket. A hangulaton nemcsak a Radó-sziget kivételes sármja, hanem az is érződik, hogy a kitelepülés összefogásban, három győri, jól ismert vállalkozás csapatszellemének köszönhetően jött létre.

Szállástippek Győrben>>

 

Frissítő megálló egyedül és társaságban is

A Stars Hollow-t* idéző zenepavilontól és az ódon, felújításra váró csónakháztól karnyújtásnyira helyezték el faházaikat, ahol isteni koktélokkal, kézműves sörökkel, limonádékkal, és különböző ételekkel, street food kínálattal kápráztatják el a vendégeket. Nehéz jobb szeptemberi programot találni, mint fogni egy Aperolt, ellazulni a platánfák alatt, nagyokat nevetni a barátokkal, vagy épp a jó levegőn falni az aktuális kedvenc könyvünket – RadóMatinés fogások kíséretében.

*Egy kitalált város Connecticutban, az Amerika Egyesült Államokban, ahol a Szívek szállodája televíziós műsor cselekménye játszódik.

 

Sokatmondó a sziget korábbi neve

Ha még nem jártál a Radó-szigeten, akkor azt mindenképp érdemes tudnod, hogy Győr történelmi központjában található, karnyújtásnyira a többi nevezetességtől, a belváros, Újváros és Sziget városrészek között. A romantikus parkon túl pihenő- és történelmi emlékhelyek is színesítik, régi elnevezése – Sétatéri-sziget – pedig igencsak beszédes, hiszen a legtöbben kellemes sétákra indulnak a környéken. Mai nevét Radó Kálmánról kapta, aki Vas vármegye főispánja, és a Rába-szabályozási társulat elnöke volt (19. század).

Szeptember végéig még elcsíphetjük a győri nyár egyik gyöngyszemét, a RadóMatinét - Radó-szigetSzeptember végéig még elcsíphetjük a győri nyár egyik gyöngyszemét, a RadóMatinét - Radó-sziget

 

 

 

Külön-külön az év bármely pontján várnak

A jóleső sétákat – egészen októberig – egy kis gasztro-pihenővel is megszakíthatjuk: a RadóMatiné berkein belül a Lima Pub & Hostel, a Szomszéd Koktélbár, és a Souper pasta & more kínál finom ételeket-italokat. Természetesen akkor se csüggedj, ha az ősz, illetve az év további részére terveztél győri kirándulást, a három beülős (és egyben teraszos) hely kínálatát ugyanis saját címükön egész évben felfedezheted, méghozzá a belváros szívében!

A fotó csak illusztráció.A fotó csak illusztráció.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 látnivaló, amiért el kell utaznod Győrbe
Készülj fel, mert ezúttal Győrbe kalauzolunk el, ahol lehetetlen unatkozni, hiszen rengeteg látnivaló vár. Szegődj velünk a legendák nyomába, kóstold meg a legfinomabb falatokat, nézz körül a Püspökvár mesés kilátójából és less be a dzsungelbe a barokk belváros közepén! Mehetünk?

 

 

Lima Pub & Hostel

A város első kézműves sörözője, – és egyben egyetlen hostelje – a Lima Pub az Arany János utcában található. A kedves kiszolgálás mellett a széleskörű kínálatot is szívükön viselik: kilencféle csapolt sör, több mint százféle dobozos, illetve üveges sör, a helyi borvidék mindegyik palackozott tétele, és számtalan tömény várja, hogy válogass közülük. A Limába a mindennapok forgatagában, sőt akkor is érdemes betérni, amikor valamilyen különleges eseményt hoznak tető alá (filmvetítések, kóstolók, startup rendezvények, gardróbvásárok, véradások, date night-ok, irodalmi találkozások…).

Szeptember végéig még elcsíphetjük a győri nyár egyik gyöngyszemét, a RadóMatinét - Fotó: Lima Pub & HostelSzeptember végéig még elcsíphetjük a győri nyár egyik gyöngyszemét, a RadóMatinét - Fotó: Lima Pub & Hostel

 

 

Souper pasta & more

A Dunakapu térről garantáltan nem fogsz éhesen elbattyogni, ha betérsz a város „legSOUPERebb” leves- és tésztabárjába, ahol a Limához és a Szomszédhoz hasonlóan energikus, barátságos csapat fogad. Míg második fogásnak ínycsiklandó tészták, gnocchik, rizottók, és saláták közül szemezgethetsz a Souper-ben, addig leveskínálatuk naponta megújul, méghozzá kreatív, fantáziadús, szezonális elemekkel. Kánikulában például népszerű választás a hideg császármorzsás sárgabarackleves, bazsalikomos eperkrémleves, túrógombócos málnakrémleves, ám a melengető verziókat is érdemes kipróbálni (évszaktól függetlenül). Legyen szó „nagymama húsleveséről”, gulyáslevesről, marokkói paradicsomlevesről, húsgombóclevesről, különböző zöldségkrémleveseikről.

 

 

Szomszéd Koktélbár és Kávézó

A Kisfaludy utca színes fénysorai alatt vár a város egyik legkedveltebb koktélbárja, amely – a nevéhez hűen – olyan, mintha egy kedves szomszédhoz ugranánk be egy prémium italra, vagy egy mennyei feketére. A nyitott, mosolygós hangulat mellé minőség is dukál, sőt a felszolgálók tökéletesen ráéreznek, hogy milyen italt keverjenek neked: oszd meg velük, mihez van kedved, milyen ízvilágot kedvelsz, és nem akármilyen végeredménnyel térnek vissza! Természetesen az ital- és étlapról is érdemes válogatni, a bistro jellegű fogásokat (például a cseréptálban sült, olasz húsgolyókat) semmiképp se hagyd ki! Ahogy a Limára, úgy a Szomszédra is igaz: számos esemény közül válogathatunk (koktélverseny, brunch, születésnapi buli, jazz/swing est…), amit szívvel-lélekkel szervez meg a csapat.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kastélyaink és templomaink romjai az elmúlt évszázadok élő lenyomatai, düledező falaik között egykoron hatalmas élet volt. Látogatásuk közben nem csak történelmünkről tanulhatunk, de a környező tájak is kirándulásra csábítanak. Cikkünkben 5 olyan emlékművet válogattunk össze, melyek tökéletes motivációt nyújtanak, hogy kiránduljunk egyet az őszi hétvégék valamelyikén.
Hamisítatlan vidéki életérzés, családias hangulat és érezhetően szívvel-lélekkel megteremtett szálláshelyek várnak ránk, ha úgy döntünk, hogy idén nem a nagy hotelek kínálatából választunk, hanem egy eldugott vendégház kényelméből gyönyörködünk az őszbe forduló Balaton látványában.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!