Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Újhullámos specialty kávézók Budapesten, ha gourmet kávéra vágytok!

A specialty kávék világa megosztó: egyesek rajonganak a világos pörkölésű kávébabokból készített, enyhén gyümölcsös kávékért, mások teljesen hitetlenkedve tekintenek a sorra nyíló kávézók népszerűségére. Egy biztos, Budapest bővelkedik belőlük, mutatunk is egy gyűjtést!

specialty kávézók Budapesten, ha gourmet kávéra vágytok!specialty kávézók Budapesten, ha gourmet kávéra vágytok!

 

 

Madal espresso & brew bar

A Madal az a kávézó, ami előbb volt nemzetközileg elismert, minthogy itthon befutott volna. Világosra pörkölt, kiváló minőségű kávéiért ma már akár hosszú sorban is türelmesen várakoznak a kávérajongók, ráadásul a Ferenciek téri egység mellett a Hollán Ernő utcában és az Alkotmány utcában is hódolhatunk kávészenvedélyünknek. Ha pedig otthon szeretnénk élvezni a Madal egyedi ízeit, a saját pörkölésű Beyond Within és Beanlight specialty kávékat a webshopon keresztül is megvásárolhatjuk.

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - MadalÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Madal

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - MadalÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Madal

 

 

Budapest Baristas - Pest

A Múzeum Körút egyik ékköve a Budapest Baristas, ami nem kisebb célt tűzött ki, mint azt, hogy vendégei számára megmutassa a legprofibb gépek és baristák által készített kávékat. Ehhez a magyar specialty pörkölő, a Casino Mocca és a dán The Coffee Collective kávéit kínálja. Nem csak a kávék, de a hozzávalók terén is magasra teszi a lécet: friss bio tejet használnak, és a kávé mellé reggeli, brunch illetve ebéd harapnivalókat is készítenek.

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - Budapest BaristasÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Budapest Baristas

 

 

Budapest Baristas - Buda

És azt tudtátok, hogy már a II. kerületben is nyitottak egy egységet, ahol a turisták helyett inkább a budapestieket szeretnék megszólítani? A budai Budapest Baristas kávézóban szintén lehetőségetek van a fenntarthatóságra törekvő dán Coffee Collective különlegességeit megkóstolni és az espressotól kezdve a chai lattéig bezárólag szinte mindent kérhettek, csak úgy mint a Múzeum Körúton.  Az étlapról viszont cseppet sem egyszerű választani, ugyanis rengeteg finosmágot készítenek. Míg az édesszájúakat pekándiós pite, friss gyümölcsökkel tálalt juharszirupos vagy csokis belga gofri, esetleg ropogós granola csábítja, addig a sós íz szerelmeseit lazacos vagy avokádós bagel, croque monsieur, sőt, isteni empanada és tapas is várja! És ez még mindig nem minden, ugyanis kézműves söröket is árulnak, többek között a Fehér Nyúltól, de hazai borok és pezsgők is szerepelnek a kínálatban.

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - Budapest Baristas BudaÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Budapest Baristas Buda

 

 

Fekete brew & food bar

A Múzeum körúton érdemes a Feketébe is betérni, ahol a folyamatosan megújuló reggeli és brunch kínálat mellett kiváló minőségű, kis pörkölőkből érkező újhullámos kávékat főznek. A kínálatban flat white, cortado, hand brew, batch brew és americano kávét is találunk. A hangulatos, ám pici kávézóba érdemes időben érkezni, hogy legyen helyünk a kellemes kávé élményekre.

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - FeketeÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Fekete

 

 

Kávétársaság

A Nádor utcában álló üzlet maga a kávé „mennyország”. Óriási, több mint harminc kávémárka kínálatával készülnek, mellette számos kiegészítő terméket vásárolhatunk meg, hogy otthonunkban is élvezhessük a kávézás pillanatait. A Kávétársaság széles szortimentben kínál helyben fogyasztásra is kávét, minden héten más különlegességet helyezve a középpontba.

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - KávétársaságÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Kávétársaság

 

 

Cirkusz Café

A Cirkusz kávézó alapjaiban egy tökéletes reggeliző, brunchozó hely, ám ennél mégis több, hiszen itt dolgozik a 2018-as barista verseny győztese, Török Ádám, aki nemcsak a kiváló kávék készítőjeként jeleskedik, de maga pörköli a Cirkusz kávéját. És ha már kávék! Érdemes megkóstolni a kávé alapú koktéljukat is, az Espresso Martini-t, amihez szintén a saját főzésüket használják fel.

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - Cirkusz kávézóÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Cirkusz kávézó

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - Cirkusz kávézóÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Cirkusz kávézó

 

 

Espresso Embassy

Az Arany János utcai Espresso Embassy kávézó valódi törzshely, ahová nemcsak a környéken élők térnek be szívesen, de a specialty rajongók akár a város másik feléről is ide utaznak egy jó kávéért. A polcokon filter és espresso pörkölésű kávék várnak arra, hogy hazavigyük őket, hogy otthonunkban is megtapasztalhassuk a specialty kávék utánozhatatlan aromáját.

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - Espresso EmbassyÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Espresso Embassy

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - Espresso EmbassyÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Espresso Embassy

 

 

My Little Melbourne

A Madách téren találjuk a My Little Melbourne kávézót, ami elmondása szerint az ausztrál specialty kávézás hagyományait szeretné Budapesten tovább vinni. Ehhez mindent meg is tesz a 35 nm-es galériás kávézó, ahol az újhullámos kávék mellett szendvicsekkel, péksüteményekkel, egészséges reggelinek valókkal teszik szebbé a napot. A kávé iránti szenvedélyük megmutatkozik abban is, hogy számos kiegészítőt kínálnak, kedvenc pörkölésünket pedig akár meg is vásárolhatjuk.

Specialty kávézók Budapesten (a kép illusztráció).Specialty kávézók Budapesten (a kép illusztráció).

 

 

Mantra Specialty Coffee Bar

A Mantra Specialty Coffee Bar egyszerűen kávészentélyként aposztrofálja magát, nem véletlenül. Alázattal és nagy tudással közelítenek a számukra oly kedves specialty kávékhoz, törekedve arra, hogy tudásukat a kávézóban kínált kávékínálaton keresztül átadhassák. A Veres Pálné utcai kávézóban kedves környezetben kortyolhatod kedvenc feketédet, de szemes változatban haza is viheted.

Újhullámos specialty kávézók Budapesten - Mantra Specialty Coffee BarÚjhullámos specialty kávézók Budapesten - Mantra Specialty Coffee Bar

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Szívesen gyönyörködnétek mesébe illő tájakban szaunázás közben is? Akkor kövessétek legfrissebb úti tippjeinket, mert van a tarsolyunkban 5 kitűnő wellness szálloda, ahol méregtelenítés mellett tavakat és erdőkkel borított hegyeket nézegethettek a kültéri panorámás szaunából.
Az oldalon megjelent cikkekben már megszokhattátok, hogy a legérdekesebb hazai látnivalókat, a legjobb szállásokat és a legizgalmasabb programokat ajánljuk nektek, de az igazi „legek” csak most következnek! Összegyűjtöttünk néhány magyarországi csúcstartót, néhányon biztos meg fogtok lepődni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.