A Fióka továbbra is színvonalas egysége a magyar gasztropalettának, bár a kiszolgáláson lehetne javítani. Pincérem nem hoz borlapot, miközben ez alapvetően egy borbár, amikor mondom a két A4es lapot szemlélve, hogy a lényeg lemaradt (egyiken ételek, másikon italok, de borok nélkül), akkor azt feleli, hogy nem értem.
Mondom, ez egy borbár, nemde? Akkor erre fel hoz csak borlapot. Megkérdem, hogy ki készíti a ház borát, nem tudja, pedig ennél alapvetőbb információ egy borbárban el sem képzelhető. Végül miután a palackot kihozza, nekem kell arról leolvasni, hogy a Zelna pince palackozta. Formálisan egyébként udvarias a fiatalember, ezért is adtam 3 pontot a kiszolgálás rovatra. Egy kacsamájas kacsarillette-et ettem, ami kifejezetten jó volt, a hozzá adott briós állagán lehetne javítani, túl tömör volt, nem adott igazán jó élményt. 2690 ft volt, ez átlagos díjszabás. Kreinbacher Juhfarkot ittam hozzá, 1250 ft egy pohár, jó volt a kettő együtt. A konyharovatban erre nem biztos, hogy járna az öt pont, de a borválaszték emel egy kicsit. Felszámolnak 12% felszolgálási díjat, amit nem érzek indokoltnak. Összességében jó élmény volt a Fióka, négy és fél pont körül van, szívem a négy fele hajlik, de ha belegondolok, hogy milyen helyeknek adtam négy pontot az elmúlt években, akkor racionálisan, az igazságosság jegyében megadom nekik az ötöt.
Már régóta nézegettük ezt a szép kis parkban kialakított éttermet. A belső rész is igényesen kialakított, de a kerti része különleges. A parkban még hintaágyra kiülve is lehet fogyasztani, sőt a játszótérre is kivihető a megrendelt étel, ital. Ez a különlegesség viszont az étel árakban benne van.
Egy sima csontleves 1580,- egy pici tejbegríz 750,- Ízre semmi rendkivüli, ezeket bárhol olcsóbban és normál mennyiségben megkaphatjuk. Egy alkalommal kiváncsiságból kissé húzos volt és jól sem laktunk.
Telefonon foglaltunk asztalt szombat 12-re. Az étterem még ekkor gyéren látogatott volt. A pincér nagyon kedvesen fogadott és segített az asztal válogatásnál. Húgom és unkái voltak itt egy hete, ők ajánlottál ezt a helyet. A János Kórházzal szemben lévő épület ismerős volt, mert valamikor posta működött a piros téglás épületben.
Nagyon szép parkkal egybeépült az 5 év óta működő étterem. Kis ízléses fekete táblán hozták a napi ajánlatukat és külön étlapon az állandó fogásokat. A velős csontos marhahúslevesről már hallottunk. Ezt kértük és ilyen óriási és finom velős csonttal régen találkoztunk. Négy pirítóst kaptunk a csonthoz, külön velőt kiszedő kést és villát. Feleségem sárgadinnye levese is nagyon ízletes volt. Második fogásként rántotta Szent Péter halat illetve gombás pappardellét kérünk. Egy-egy korsó staropramen sörrel komplett volt az ebéd.
Párszor már elmentem előtte, mivel most viszonylag gyakran járok kezelésre a János Kórházba, de ma éppen kapóra jött, éhes is voltam, és már untam is a kórházi büfét. Az időjárás éppen határeset, ezért tanácstalanul tipródtam, hogy a kerthelyiségbe vagy a belső térbe üljek le.
Aztán mégis a szabad levegő mellett döntöttem, a kissé csípős szellő dacára. Az étterem kínálata nem túl széles, de kifejezetten minőségi! Mangalica ragulevest ettem kapros burgonyagombócokkal, és nem bántam meg semmit, tökéletes választás volt! Nagyon finom! Kicsit kevésnek véltem egy ebédre, fél tál, de egy második fogással együtt már elég drága lett volna, ha meg még iszom is valamit, megközelítem a 10. 000,- forintot. . . hát azért annyira nem, mert azért ez mégis csak a egy villamos-végállomás, 5 nagy út kereszteződése, és lehet, hogy a Városmajor vagy Pasarét széle, de annyira azért nem romantikus a nagy forgalomban ezen a kis zöld szigeten ücsörögni. Közben a szél lefúlt egy szomszéd asztalról mindent. . . A kiszolgálás viszont nagyon kedves, figyelmes, kifogástalan, és még beszélgetésbe is elegyedtünk a borok milyenségét tekintve. Nem szeretnék megfeledkezni a nagyon gusztusosan tálalt kis padlizsánkrémről sem, ami üde ötlet! A helyet viszont nyugodt szívvel ajánlom bárkinek!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Városmajorban, a Földalatti végállomása és a János Kórház közelében lévő igényes bisztró. Kellemes, modern, igényes berendezés, magyar klasszikus ételek, nemzetközi fogások - ahogy ígérik, egy kis csavarral. Középkategóriás árak. Ebédmenüt nem kínálnak.
Tárkonyos borjú palóclevest (1380 Ft) - tábláról választva - és aranygaluskát (1240 Ft) - az állandó étlapról - ettem. A csészényi levesben a hús kissé rágós volt, és a zöldbabot kicsit túlfőzték, lehetett volna benne több a zöldbabból. A hozzá adott házi bagett kiváló. A házi málnaszörp (450 Ft/3 dl) is finom volt. Az aranygaluska tálalása érdekes, a galuska a sodófészekben ült. A sodó kissé sűrű, grízes, a galuskában pedig voltak kemény, megégett szélek. Ahhoz képest, hogy a Dining Guide 2017-es kalauz 75 pontra értékelte, ennél tökéletesebb kivitelezésre számítottam a konyha részéről. Átlagnál kisebbek az adagok, 2 fogással nem lehet jóllakni. A kis csavart én nem találtam meg. Kötelező szervizdíj nincs, kártyával lehet fizetni. Az épület mögötti terasz nagyon kellemes és csendes, csupa zöldre nyílik.
Már számos alkalommal voltunk itt, mindig, minden remek volt eddig. Most az elmúlt vasárnap feleségem és 86 éves anyósom voltak ketten. Az ételek kiválasztása után anyósom jelezte, hogy a kiválasztott pisztránghoz nem kér cukkinit, burgonyát kér. Megérkezett az első fogás, a húsleves egy akkora adag volt, hogy feleségem és anyósom kérték a levest 2 tányérra szétosztani.
A pincér erről konzultált (! ) a szakáccsal, aki kiüzent, hogy erre nincs mód. Feleségem egy tányért és merőkanalat kért, ezt ímmel-ámmal megtették. Anyósom főétele is megérkezett, természetesen a kérés ellenére, cukkinivel. Anyóson reklamálta az előre megbeszélt burgonyát, a pincér azt mondta anyóson hagyja ott a cukkinit, a burgonyát majd hozza. Erre az étkezés végén került sor. A kihozott pisztrángról nem kérdezte meg, hogy segíthet-e a kibontásában, a remegő kezű anyósomnak kellett a halat felbontania, és köret nélkül megennie. Itt jegyzem meg, hogy a pincér egy dologban igyekezett gondosnak látszani, előre megjegyezte, hogy a pisztráng "szálkás lesz, erre előre figyelmeztet". Áruismeret:1-es. Az ebéd végeztével a fő/fizetőpincér elnézést kért. Ilyen kiszolgálás nemhogy egy ilyen rangos helyen, de vasúti restiben sem fogadható el.
Esküvői vacsorán voltunk ott, és nagyon jól éreztük magunkat. Igen finomak, ízletesek voltak az ételek, pont megfelelők az adagok, igen barátságos a kiszolgálás. Nagyon kellemes volt, hogy az ételek kellő és megfelelő időben követték egymást. Az italokkal nem voltak tolakodóak - nem nagyon alkoholizált a család :) Ahogy Ferenc József mondta anno: mindennel meg vagyunk elégedve !
Gyakorlatilag azt fogalmazzák meg, amerre a gasztronómia halad, viszont néhány ponton még finomítani kellene. . . A belső tér kicsi, de nagyon barátságos. Elsőre is látszik, hogy gondosan összeválogatott borokból lehet választani. A személyzet már annyira nem ismerője a borkultúrának, ami szerintem hiányosság, de kedvesek, jófejek.
Az ételekkel nem volt gond, bár nekem a leves kicsit langyos volt, viszont nem volt zavaró. A kacsa kifogástalan volt, szaftos, nem kiszárított. A szuflé pazar. Csak így tovább! ! !
Nagyon édes, romantikus hely a Városmajorban! Mindenkinek ajánlom teljes szívemből. Nekem nagyon tetszett. Mi a teraszon ültünk, ami egy szép, hangulatos parkban van. Isteni volt a mandulás sült pisztráng, értenek a borokhoz (nagy a választék is), és a kiszolgálás nagyon kedves volt.
Örülök, hogy nyílt végre Budán egy nem sznob, de igényes hely, ahol különlegesebb ételekből lehet választani - amúgy vannak hagyományos ételek is, például a barátom borjú bécsit evett, ami szintén jól nézett ki;). Szóval nekem a hely mindenből 5-ös! ! !
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.