Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az Étterem Hét legjobb étterme

Manna Lounge & Étterem BudapestManna Lounge & Étterem Budapest a térképen

2015. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. november 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A 2015. őszi étterem hét során a Manna Lounge nyerte el az első díjat a vendégek értékelése alapján a 3300 Ft-os kategóriában, s ennek örömére novemberben még egy héten át meg lehetett kóstolni a győztes menüt. Az októberi héten magam is végiglátogattam és végigettem jó pár éttermet, akkor nem választottam be a listámra a Mannát, s őszintén szólva egy kicsit meg is lepődtem ezen a szép helyezésen, mert az ismeretségi körömben nem mindenki volt annyira lelkes a helytől, bár azt hozzá kell tennem, hogy ők nemcsak az étterem héten nyújtott teljesítményt alapján mondták el a véleményüket.
A helyszín alapján - az alagút felett egy beépített teraszon - azt gondolhatjuk, hogy tipikusan a külföldi pénzesebb turisták alkotják a célpontot, de ez nem teljesen van így a valóságban. Hétköznap ebédidőben minden vendég magyar volt, öltözék alapján üzletemberek, illetve párok, de így sem volt teltház közeli állapot, jócskán voltak szabad asztalok.
A speciális menüben 6 féle leves/előétel, 6 féle főétel és 2 desszert szerepelt, ebből lehetett összeállítani szabadon a 3 fogásos menüt ebéd vagy vacsora menüt fix áron, 3300 Ft-ért (ital nélkül, szervizdíj nincs).
Kacsamáj parféval indítottam házi kaláccsal és gyömbéres szederrel. A mellé adott zöldsaláta jellegtelen, s kissé idegen, nem passzolt a többi fogáshoz. A kalács házi ízét én nem éreztem, sima bolti kalács, nem foszlós, nem kiemelkedő, inkább kissé szikkadt. A szelet kacsamáj szuflé kellemes volt, de az sem kiemelkedő, a hideg szedres szósz a fogás legsikerültebb része volt számomra. A főételek közül a posírozott lazacfilét kértem sütőtökös tökmagos rösztivel, babérleveles chardonnay mártással. A lazac kissé túl volt sütve, emiatt a kelleténél szárazabb lett. A mártás mennyisége inkább tányérdísz, babért nem éreztem benne. A 2 halszelethez az 1 db kis méretű röszti nagyon kevés volt köretként. Amúgy nem lett volna rossz fogás, de ezt is sokkal jobban meg lehetett volna valósítani, mert az elgondolás érdekesnek ígérkezett. A 2 desszert közül az egyik mákos volt, így azt eleve kizártam. A zabkekszes angolkrém eperzselével felejthető, a keksz a pohár aljára tapadt, kemény volt, alig lehetett kikanalazni, a krém egyszerű joghurtos alapú, kissé folyós, az eperzselé kellemes, de összességében nem volt fenomenális. Ami még nem tetszett, az a tálalás egy túlságosan nagy méretű üvegpohárban, melyhez a teáskanál nyele túl rövid volt.
A kiszolgálás korrekt, gyors, az ételekre alig kellett várni, az 1 db felszolgáló folyamatosan jött-ment az asztalok között, figyelemmel kísérte az étkezéseket, sosem hagyott üres tányért az asztalon. Az azért megjegyzendő, hogy a felesleges terítéket és poharakat (boros) nem vitték el az asztalról, ahogy amúgy illene. A fehér abrosz nem volt teljesen tiszta, erre azért szintén kellene figyelni.
A lezárás nagyon pozitív volt, a számla áttekinthető, és kaptam ajándékba egy kis üveges narancsos kacsalekvárt, valamint 2 fő részére egy kedvezményes kupont, ami jövő tavaszig használható fel. A vasárnapi Sunday Brunch-ot sem mulasztották el ajánlani. A szervíz abszolút rendben volt, a hely kellemes, a konyha igyekvő, a fogások kreatívak, az alapanyagok is minőségiek, de a megvalósításon még lehetne csiszolni, ha tényleg az élvonalba szeretnének kerülni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (12)
Manna Lounge & Étterem Budapest - Külső képManna Lounge & Étterem Budapest - Étlap/itallapManna Lounge & Étterem Budapest - BelsőManna Lounge & Étterem Budapest - Étlap/itallapManna Lounge & Étterem Budapest - BelsőManna Lounge & Étterem Budapest - BelsőManna Lounge & Étterem Budapest - Étel/italManna Lounge & Étterem Budapest - Étel/italManna Lounge & Étterem Budapest - Étel/italManna Lounge & Étterem Budapest - MosdóManna Lounge & Étterem Budapest - Külső képManna Lounge & Étterem Budapest - Egyéb

Manna Lounge & Étterem további értékelései

2018.09.11a párjával
Kiváló
Egy új telefonos kuponos alkalmazás kedvezményét felhasználva töltöttünk el egy csodás estét a vár tövében , az alagút felett. Mindhárom fogás szenzációs volt, a levesek, a főételek és a desszertek is mind elnyerték az asztaltársaság tetszését, egyedül az esti csúcsforgalom erősebb zaja ,...
2017.07.03barátokkal
3 fogásos nyárköszöntő menüt kipróbálni érkeztünk az étterembe, mellyel kapcsolatban az Étteremhéten elért 1. helyezésével kapcsolatban magas elvárásaim voltak. Tényleg az alagút tetején van az étterem (ha tömegközlekedéssel érkezünk az Alagút utca felől, akkor egy nagyobbacska lépcsősor...
2016.04.11családjával
A család meglepett egy névnapi ebéddel e kellemes helyen. Vasárnap lévén korlátlan étel-ital fogyasztás volt. Az ételek finomak voltak, a pincérek lesték, hogy éppen mi van kifogyóban, és megpróbálták azonnal feltölteni. Jól éreztük magunkat, ezt egy kissé beárnyékolta, hogy fizetéskor derült...
Népszerű szállások a környéken
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
112.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval