Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megfáradt az öreg halász

Öreghalász Étterem BudapestÖreghalász Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2016. februárban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2016. február 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Újpest Városkapu metrómegálló közelében, a forgalmas Árpád úton, a Duna-part közelében több évtizede működik az Öreghalász Étterem. Úgy érzi az ember magát, mintha kissé megállt volna itt az idő. Kissé furcsa retró érzés keríti itt hatalmába az embert.
Hétköznap ebédidőben kedvező árú 2 fogásos menüt kínálnak 890 Ft-ért, ami árban kedvező, minőségben azonban az átlagos, erősen felejthető kategóriába tartozik. Tipikusan az a hely, ahol az ételre már 1 hónap múlva sem emlékszik az ember, ami egyúttal persze azt is jelenti, hogy nem felejthetetlenül rossz, csak semleges, jellegtelen, semmilyen.
A kiszolgálás is tessék-lássék, az ebédidő közepén a pincérek az éppen érkező szállítmányt pakolják a raktárba, közben kimennek dohányozni, végül is belefér, nincs teltház, de mégis olyan ambivalens ez a helyzet. Pedig amúgy udvariasak, köszönnek, nem tesznek úgy, mintha nem foglalkoznának a vendégekkel, de mégis érezzük, hogy itt nem mi vagyunk a középpontban.
Pozitívum, hogy minden asztalra kancsóban oda van készítve a víz és tiszta poharak is, ez Budapesten sajnos nem igazán jellemző szokás, vidéken azonban bevett gyakorlat.
A kelleténél hosszabb étlapon magyaros és halas ételek az uralkodóak, meglepetést nem igazán tartogatnak. Pontyból és harcsából készítenek halászlevet (1790 ill. 1990 Ft), a főételek 2-3000 Ft-ba kerülnek.
Összességében egy megfáradt, kissé múltban megrekedt helynek tűnik, ami lehetne jobb, barátságosabb, kellemesebb.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (10)
Öreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - Étel/italÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - Étel/italÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - Külső képÖreghalász Étterem Budapest - Külső kép

Öreghalász Étterem további értékelései

2024.03.27barátokkal
Kiváló
Évek óta járok a barátaimmal vacsorázni, havonta egy alkalommal. Kiváló a konyha, udvarias és gyors a kiszolgálás, nagyon elégedettek vagyunk mindnyájan! Nem véletlenűl járunk évek óta ebbe az étterembe, csak ajánlani tudom. A társaság fele Budáról jár át és nem bánják! Klassz hely!
2020.06.27gyerekekkel
Kiváló
Sajnálom ,hogy már korábban nem kerestük fel ezt éttermet.Hangulatos,tiszta,udvarias kiszolgálás nagyon finomak az ételek. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
2020.06.04kollégákkal
Átlagos
Többször jártam már itt, de az utolsó látogatás kissé csalódás volt. Nem az ételek vagy a kiszolgálás, inkább a hely környezete és az épület állaga miatt. Emlékeimben egy jó hírű, teltházas étterem élt, ezzel szemben tátongott az ürességtől, igaz hétköznap tértünk be egy késői ebédre. Rajtunk...
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Senior ajánlat
Senior ajánlat
2024.12.22-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
63.591 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Szieszta Sopron - Napi árak félpanzióval, fürdőbelépővel
Napi árak félpanzióval, fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
33.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval