Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Középkori lakoma a Lovag utcában

Sir Lancelot Középkori Lovagi Étterem BudapestSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest a térképen

2015. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. július 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Meg nem tudnám mondani, hogy hány évvel ezelőtt jártam itt először, talán 15 is megvan... Akkoriban elég nagy divatja volt a középkori lovagi éttermeknek, a Sir Lanceloton kívül a fővárosban még 2 másik helyen is jártunk, ha jól tudom, az a másik 2 azóta már megszűnt (egy a Duna Plazánál, egy a Bécsi úton a Kolosy térnél volt).
A recept a következő: kézzel-lábbal, evőeszköz nélkül lehet enni, hatalmas fatálakon tálalják fel az ételeket hatalmas mennyiségben, a pincérek korhű ruhákba öltöznek, és mindenféle műsort is évezhet a nagyérdemű, pl. lángnyelők, hastáncos, lovagi torna - harcolás, lányrablás, lány kiváltása a gaz lovagoktól, meg effélék. Az étlapon elvileg olyan ételek szerepelnek olyan fűszerezéssel, ami a középkori Magyarországon is megtalálható volt már (pl. nincs rizs vagy ázsiai fűszerek). Persze nem 100%-ban autentikus a dolog, de azért úgy tűnik, működik, hiszen nekünk is előzetesen kellett asztalt foglalni, ellenkező esetben csak úgy beesve nem lett volna szabad asztal a számunkra.
Legutóbb azért jártunk itt baráti társasággal, mert egy külföldi barátunk látogatott el Budapestre, és náluk, ahol ő él, nincsenek efféle éttermek, így gondoltuk, biztosan jó móka és érdekes lesz neki is.
Az étlapon az ételeknek mindenféle hangzatos neve van, az árak 1-1 fogás tekintetében elég magasak, viszont az 5-6 fogásos "lakomákat" (tkp. menük) ezekhez képest lényegesen kedvezőbb áron árusítják. De még ezzel együtt is a legolcsóbb menü is 5000 Ft feletti árat kóstál.
A leveseket cipóban tálalják - hagymaleves, tárkonyos pulyka, vadragu - de az óriási mennyiségeket, ami persze még forró is, nagyon gyorsan kell kanalazni, mert a végére teljesen szétázik a cipó.
A főételek között vannak nyársak, vaslapon sült ételek, és persze kacsacomb, libacomb, amit praktikusan lehet kézzel enni.
A desszertek közül túrógombóc és mákos guba szerepelt a menüinkben, de a desszertek legtöbbünk esetében már érintetlenül csomagolásra és hazavitelre kerültek, pedig úgy kalkuláltunk, hogy a lányok csak 2-en kértek 1 menüt, de még így is rengeteg volt.
Maguk az ételek nem voltak emlékezetesek vagy különösen ízletesek, itt tényleg a mennyiség és inkább a hangulat a lényeg. Egyszer mindenképpen ajánlom kipróbálni, de tényleg éhesen menjetek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (21)
Sir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - Külső képSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - Étel/italSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - Étel/italSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - Étel/italSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - Étel/italSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - EgyébSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - Külső képSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - EgyébSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - BelsőSir Lancelot Középkori Lovagi Étterem Budapest - Külső kép

Sir Lancelot Középkori Lovagi Étterem további értékelései

2023.12.25családjával
Gyenge
Kétszer voltam ezen a helyen,és másodjára csak azért mentem mert előzőleg mikor barátnőmmel voltam kimondottan jól éreztük magunkat.Megvoltak azok az apró de nem elhanyagolható apróságok amelyek jó pofa hangulatot adnak. Második alkalommal ezért is látogattam vissza ezúttal a fiammal,ez amolyan...
2019.03.21családjával
Két ünnep között, 4 főre - asztalfoglalással érkeztünk egy délutáni vacsorára.A „becsekkolás” fura volt. Az étterem bejáratában áll egy hölgy, aki fogadja a vendégeket, majd walkie talkie-val beszól az étterembe, hogy ki érkezett.Nekünk 4-5 percet is kellett kabátban ácsorogva várni,...
2017.09.29kollégákkal
Szörnyű
Bőségtálat kaptunk a szokásos buciban felszolgált tárkonyos borjúragu leves után. A levesben csak mutatóban úszkált néhány húsdarab, de sebaj, majd a főétel, a sültektől roskadozó tálak enyhítik éhünket. Az alig világításban csak tapogatóztunk s ízlelő bimbóinkkal ismertünk fel étkeket. A...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Nyugdíjas pihenés
2024.12.06-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
68.272 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
272.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval