Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vártorony és Afrika

Vármúzeum DunaföldvárVármúzeum Dunaföldvár a térképen

Érdekes 2022. novemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. november 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Dunaföldváron átutazóban jártunk, csak egy kis pihenésre, felfrissülésre álltunk meg, gyors netes keresés után arra jutottunk, hogy a város fő látványossága a vár, amelyet a helyiek Török-torony vagy Csonka-torony néven is emlegetnek. Úgy tűnik, még a nyári csúcs-szezonban is kevés a turista, ugyanis szinte a vár bejárata előtt le tudtunk parkolni minden gond nélkül. Turista buszoknak, csoportoknak nyoma sem volt. A vár mögül csodás kilátás nyílik a Dunára és az azt átszelő hídra.
Egy jópofa fából épült kapun lehet a várba gyalogosan belépni.
A várudvar nagyon hangulatos.
A 15-16. században épült vár és a múzeum sem tartozik a kiemelkedő látnivalók közé, de ha erre jár az ember, azért érdemes megnézni. A várral kapcsolatos szomorú történelmi esemény volt, hogy II. Lajos ifjú királyunk 1526-ban innen indult el a mohácsi csatába, ahol mindössze 20 éves korában életét vesztette.
A vármúzeum állandó kiállítása a törökköri Magyarországot mutatja be, illetve időszakos kiállítások szoktak lenni helyi, kevésbé ismert művészektől, ill. a helyi alkotóműhelyből (dunaföldvári fotók, helyi kortárs festmények).
A vártorony mellett Magyar László szobra látható, aki dunaföldvári származású Afrika-kutató és felfedező volt a XIX. században.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (13)
Vármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - EgyébVármúzeum Dunaföldvár - Egyéb

Vármúzeum további értékelései

2023.08.17a párjával
Érdekes
Álltam Dunaföldvár centrumában, a Beszédes József szobrot kukkoltam, amikor ott van ám a tábla az út mellett, hogy Török torony arra... na, hát mi kell még? ZigZag fejedelemasszonnyal ellentétben én nem találtam üresnek az utcát, a világ végére el kellett menni parkolni, azaz a templomdombra, de...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Nagy Szálloda Paks - Augusztus 20.
Augusztus 20.
08.16-21.
Erzsébet Nagy Szálloda Paks
85.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Duna Relax Hotel Ráckeve - Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
2024.06.20-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!