Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ahová háromszor is visszatértünk

Olivola KecskemétOlivola Kecskemét a térképen

Kiváló 2015. augusztusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Azt nem tudom, hogy melyik Kecskemét legjobb étterme, mivel nem itt élek, s csak pár napot volt szerencsém a városban eltölteni, de az én képzeletbeli dobogóm legfelső fokára egyértelműen az Olivola került.
Ez a vérbeli olasz étterem Kecskemét "gasztro-utcáján" található. A teraszon ízléses kaspókban sok zöld növény és fehér abrosszal megterített asztalok hívogatnak. Valójában 2 egységről beszélünk egymás mellett, egyrészt az elsőként megnyitott étterem, a Locale Italiano, másrészt a közvetlenül mellette működő Gelateria, azaz a fagylaltozó. Először a fagyizót teszteltük. Kanállal kenik a fagyit, és sokkal nagyobb adagokat osztanak, mint a legtöbb helyen (kb. 7-8 dkg, de nem méricskélik, csak adagolják bátran). Egy adag 280 Ft, amit tölcsérbe vagy sétálótálkába is lehet kérni. Még este, sötétedés után is sorban állás és nagy nyüzsgés volt, amint megízleltük a fagyikat, nem volt kérdéses, hogy miért. Az én személyes kedvencem a pisztácia, így egyértelmű volt az első választás. Tökéletes! Nem édes, nem cukros, nem mesterségesen megszínezett, és pisztácia darabkák roppannak az ember foga alatt. Nemcsak Kecskeméten, de országos szinten is az egyik legüdítőbb fagylalt élményt kaptam az Olivolában.
A fagyikat eredeti olasz recepekt alapján olasz minőségi alapanyagokból olasz cukrász készíti el valamilyen speciális fagyigéppel. A gyümölcsös fagyik laktózmentesek, és a legtöbb íz glutén- és tojásmentes. A következő 2 napon kóstoltunk csokis kekszet, a "Kiss" névre hallgató mogyorós tejcsokit, Crem Caramelt, Straciatellát és őszibarackot is. Egyik jobb, mint a másik. Ez utóbbi sorbet szerű szintén nagyon bejött nálam, egyáltalán nem tejes vagy tejszínes, és sok gyümölcsdarabkát tartalmazott.
Az étterem kínálata: sok a tengeri alapanyag, kagyló, vörös tonhal, garnéla, s természetesen az elmaradhatatlan tészták és pizzák is szerepelnek az étlapon, de kiemelhetőek az igényes marhahúsból készült ételek is (bélszín, hátszín, steak).
Egy klasszikus 4 sajtos pizzát választottam, ami ricotta, füstölt ?, gorgonzola és mozzarella sajtokból tevődött össze. Tényleg olyan érzése lesz az embernek, mintha nem is itthon, hanem egy tengerparti olasz kisvárosban járna. A tulajdonos és a séf is olasz, így talán érthető.
Az egyetlen negatívum, az árfekvés, elég húzósak az árak, még a saláták és a pizzák is 2000 Ft felettiek, a főételek pedig jellemzően 4-5000 Ft-os árkategóriában mozognak (+köret).
Ennek ellenére minden este (hétköznap) szinte teltház volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Olivola Kecskemét - BelsőOlivola Kecskemét - BelsőOlivola Kecskemét - BelsőOlivola Kecskemét - Étel/italOlivola Kecskemét - BelsőOlivola Kecskemét - Étel/italOlivola Kecskemét - Külső képOlivola Kecskemét - EgyébOlivola Kecskemét - BelsőOlivola Kecskemét - BelsőOlivola Kecskemét - BelsőOlivola Kecskemét - EgyébOlivola Kecskemét - Külső képOlivola Kecskemét - BelsőOlivola Kecskemét - Belső

Olivola további értékelései

2022.05.21családjával
Szörnyű
Nem adták oda a kifizetett drága bort és amikor ragaszkodtunk hozza az egyik pincér majdnem nekem ugrott a műszak vezető nő pedig megalázóan viselkedett ! A bort nem adták oda , kiakadva távoztunk ! Borzalmas élmény volt .
2017.05.16a párjával
Kiváló
Ezt az éttermet csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti az olasz konyhát, a pizzát, a tengeri kütyüket. Mind az előétel, mind a főétel elképesztően finom volt. Minőségi alapanyagok, szép tálalás. A kiszolgálás tökéletes. Még a séf is kijött hozzánk megkérdezni, hogy minden rendben van-e,...
2014.07.03a párjával
Gyenge
A párommal szerettünk volna egy kellemes estét eltölteni és igazi olaszos ételeket enni, ezért választottuk ezt az éttermet. Az étterem designja, atmoszférája kellemes volt, az előétel (tapasz)láttán felcsillant a szemünk. Azonban ami ezután következett, nem igazán volt ínyünkre való. A párom...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Három Gúnár Kecskemét - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.28-ig
Hotel Három Gúnár Kecskemét
28.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval