Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csalódás volt

Szalajka Liget Hotel & Apartmanházak SzilvásváradSzalajka Liget Hotel & Apartmanházak Szilvásvárad a térképen

Gyenge 2014. márciusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2014. március 26.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Most érkeztünk haza a szállodából, ahol több csalódás is ért minket. Pozitívként említeném, hogy a ház, amiben laktunk (8-an, 4 felnőtt és 4 db 6 év alatti gyerek), szép és tiszta volt. Az már kevésbé tetszett, hogy egy db franciaágyas hálószoba volt két házaspárnak, az ágyakat pedig nem lehetett összetolni, mert a falhoz voltak rögzítve. Persze a nappaliban is alhatott volna a kinyitható kanapén valamelyikünk, de azért az mégis egy átjáróház egy közös szállás esetén.
Az étel finom volt, bár a választék szerintem nem felelt meg egy 4 csillagos superior szállodának. Reggelinél nem volt pl. egy édes péksütemény sem, amit mondjuk egy kicsi gyerek szívesen enne (kakaós csiga, túrós süti, bármi). Vacsoránál pl. a desszert mákos nudli volt és mákos rétes, ez különösen kedves azokkal szemben, akik a mákot nem szeretik, mint ahogy nálunk a csapat fele legalább. Reggel kilenckor már sem zsemle sem kifli nem volt, pedig 10-ig van reggeli. Maradt a kenyér, amire a gyerekek rá se néztek.
Az ebédhez 6 kuponnal érkeztünk, mivel a két 4 éven aluli gyerek ingyen jött velünk. Így először 8-an kaptunk 5 szörpöt (ami az ebédhez járt), majd miután megérdeklődtük, hogy ez hogy jött ki, kaptunk még hármat... Ezek után érkezett 6 db leves... 8-unknak... Kérésre végül ezt is pótolták, de láthatóan értetlenek voltak, pedig gyanítom, nem mi voltunk az elsők ott 4 év alatti gyerekekkel.
Pozitívként említeném, hogy a glutén-, tej- és tojásérzékeny kisfiamnak készítettek külön ételt az ebédnél, az már csak apró észrevétel, hogy szerintem viszonylag kevés 3 év alatti gyerek szereti a párolt brokkolit párot karfiollal köretként, tehát a krumpli vagy a rizs jobb ötlet lett volna a natúr húshoz, de bizonyára biztosra akartak menni. Esetleg megkérdezhették volna, hogy ez jó lesz-e, szereti-e, de kisfiam jól elvolt a hússal magában is szerencsére.
A wellness kicsi, a kinti medencéhez nincs egy folyosó, amin kijuthatna az ember, azért azt az 1 métert az épület és a medence között szerintem át lehetne hidalni.. Télen talán lehetne a kinti medencét jobban fűteni, hogy a gyerekkel pancsolhasson benne az ember, és ne a gyerekmedence szélén ülve kelljen unatkozni. Már 7-en vizesek voltunk, amikor jeleztem, hogy akkor szeretnénk kérni 8 db fürdőlepedőt, mire közölték velem, hogy hát csak szaunalepedőjük van, és az is elfogyott. Mondom, akkor vizesen mehetünk vissza a házba? Erre a hölgy hozott 2 db kis méretű törülközőt és 1 db szaunalepedőt, miután döbbenten kérdezte, hogy miért nem hoztunk magunkkal, aztán megkérdezte, hogy elég lesz-e ez a 3 darab.. Mondtam, hogy természetesen, végül is jóban vagyunk, 8-an majd szépen megtörülközünk egymás után. Hétfőn esett az eső, tehát kirándulni nem lehetett, ám a wellness hétfőnként csak délután 1-től van nyitva, addig takarítják. Más wellness szállodákban ezt képesek megoldani este zárás vagy másnap reggel nyitás előtt sokkal nagyobb wellness részleggel!!! Tehát az esőben jobb híján az egri Agriaparkba mentünk a gyerekekkel, hogy legalább egy játszóházban játszhassanak. (Egy kis játszószoba egyébként itt is van, ez pozitívum!) Mikor délután végre kinyitott a wellness, akkor nem működött az egyetlen meleg vízű jakuzzi, amibe 8(!) fő fér, hideg volt a víz. Kérdésünkre megtudtuk, hogy valami technikai probléma adódott, de már megoldották. Ezek után bekapcsolták rajta a pezsgőfürdő funkciót, a víz pedig 2 órával később pont ugyanolyan hideg volt, mint előtte. Szauna után merülőmedencének elment. A szállodához tartozó öltöző akkora volt, hogy a 4 gyerekkel ketten nem fértünk el benne - és hát rajtunk kívül más is öltözött volna. Egy darab wc tartozik a wellness részleghez, és 1 azaz egy darab hajszárító, az is úgy van elhelyezve, hogy nem lehet hozzáférni, ha valaki öltözik éppen.
A személyzet egyáltalán nem volt kedves, egy kedves szavuk sem volt sem hozzánk, sem a gyerekekhez, és pl. döbbenetes volt számunkra, hogy egyik étkezésnél egy pici leányka lezuhant az etetőszékből, aminek leesett a tálcája tán, de a pincérek közül senki nem ment oda megkérdezni, hogy jól van-e, senki nem vitt neki másik etetőszéket, pedig úgy gondolom, ha egy gyerek kieshet az etetőszékből, akkor ott az etetőszékkel is nagy baj van.
Az a véleményem, hogy 3 csillagnál többet a hely nem érdemelne, nem is értem a besorolásokat, jártunk már sok 4 csillagos szállodában, de ez bőven alulmúlta valamennyit. Hozzátenném, nem vagyok az a típus, aki mindenhol azt nézi, mibe tudna belekötni, inkább igyekszem jól érezni magam a problémák ellenére is - ez azért most is sikerült, hiszen nagyon kedves barátainkkal voltunk, és ha a szálloda nem is, de a gyerekek még kritika nélküli lelkesedése legalább feldobott minket.
Egy kevés odafigyeléssel és ráfordítással (fürdőlepedők, melegebb külső medence télen, folyosó a külső medencéhez, működőképes jakuzzi, több hajszárító) lehetne a hely sokkal jobb is, és ha ez kedvességgel párosulna, akkor még az apróbb hiányosságok (kicsi öltöző, egy db wc a wellnesshez stb.) is kevésbé lennének zavaróak, de a 3 csillag talán akkor is bőven elég lenne rá, és akkor nem csalódna a kedves vendég.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Szörnyű
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Kényelem:
Szolgáltatások:Gyenge
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Kiváló

Szalajka Liget Hotel & Apartmanházak további értékelései

2020.10.07a párjával
Remek hétvégét töltöttünk a hotelben. Csendes, nyugodt hely. Az időjárás is kellemes volt. A szoba kényelmes volt, sajnos kilátás nem volt. Az ellátás megfelelő, ételek finomak voltak. Az viszont zavart, hogy a személyzet szolgált ki bennünket. Két ember ehhez túl kevés. A wellnessrészleg nem...
2020.01.22családjával
Kiváló
Először apartmanházba kaptunk szállást 2019 tavaszán, összel pedig 2.emeleti hotelszobában. Apartmanház világa csodálatos, tágas, családias, nem zavar senki, gyönyörű a kilátás! A 2.emeleti szobával annyi volt a problémánk, sajnos a kilátást, panorámát nem élvezhettük a tetőtéri ablakok miatt....
2019.08.22gyerekekkel
Átlagos
Augusztusban töltöttünk el 1 hetet a hotelben, a férjemmel és a kisfiunkkal. Sokkal jobbra számítottunk : -a hotel kissé lepukkant: foltos ágynemű, itt-ott hiányos burkolat, penész a fürdőszobában stb -a takarító személyzet rendkívül barátságos volt, ellenben a recepciósokkal és a pincerekkel....
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Lilla Apartmanházak Szilvásvárad - November 1.
November 1.
10.31-11.03.
Lilla Apartmanházak Szilvásvárad
Kérd ajánlatunkat!
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
60.435 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval