Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodás 3 nap

Szalajka Liget Hotel & Apartmanházak SzilvásváradSzalajka Liget Hotel & Apartmanházak Szilvásvárad a térképen

Kiváló 2016. márciusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2016 márciusában tölthettünk el 3 csodás napot a Szalajka Liget Hotelben, Szilvásváradon egy, az interneten vásárolt kupont felhasználva. A festői környezetben elhelyezkedő szállásunkat nem csak a panoráma szépsége tette feledhetetlenné számunkra, hanem maga az épületcsoportok elegánssága és pazarsága is. Fogadtatásunk azonban nem volt magával ragadó, a recepciósnak mintha csak nyűg lett volna a vendégek kiszolgálása. Nem hagytuk magunkat, nem törhette le vidámságunkat a dolog, és rögvest fel is mentünk a szobánkba lepakolni.
Gyönyörű, minden elvárásunkat kielégítő látvány fogadott minket, mikor kinyitottuk az ajtót. Balra egy akasztós, vállfákkal teli, tükrös szekrény helyezkedett el, vele szemben nyílt a fürdőszoba, mely ragyogott a tisztaságtól. Szerencsénkre zuhanykabin helyett kád volt, és a bekészített, ropogósra vasalt törölközők és fürdőköntösök mellett fülpiszkálók és vattakorongok is fokozták az elégedettségünket, hogy már a törölközőszárító fűtőtestről ne is beszéljünk. A hálószobában kecsegtetően bevetett ágy várt minket, előtte egy modern lapos tv-vel, 2 kényelmes kis székkel és egy mini asztallal. Kedvencünk pedig nem más volt, mint az erkély, ahol szintén szék és asztal növelte boldogságunkat, főleg úgy, hogy a kupon erkély nélküli szobára jogosított fel minket.
Gyorsan le is pakoltunk, húztuk is magunkra a fürdőruhát, hogy letesztelhessük a wellness-részt. Nem csalódtunk, a fent tapasztalt tisztaság lentre is jellemző volt, és a fürdőlepedők is nagy halmokban álltak, csak ránk várva. A jacuzzi életünk legjobb pezsgőfürdős élményét okozta, hiszen mind a hőmérséklet, mind pedig a vízsugarak erőssége tökéletes volt. Miután kellőképpen ellazultunk a vízben, belevetettünk magunkat a forró finn szaunába, ami mellett természetesen megtalálható volt a jéghideg merülőmedence is. Az infraszaunát és gőzszaunát sem hagytuk ki, továbbra is maximálisan elégedettek voltunk. Sajnos az időjárás nem volt hozzánk túl kegyes, borongós és hűvös időben jártunk itt, de az úszásról így sem kellett lemondanunk, hiszen a nyári szabadtéri medence le volt fedve, hogy ilyen időben is elérhető legyen a vendégek számára. Kisgyermekesekre is gondolva egy aranyos bébipancsoló várta a kölyköket.
Hamar elérkezett a 18 órai svédasztalos vacsora. Az étkezőbe belépve tovább fokozódott az izgalmunk, mivel azt gondoltuk, hogyha az étel is annyira pazar lesz, mint a terem, akkor az asztaltól fel sem tudunk majd állni. Nem tévedtünk, finomabbnál finomabb étkek gőzölögtek a pultokon, a kiszolgálás kifogástalan volt, és a halkan szóló zenék remekül illettek a hangulatunkhoz. Isteni finom borsólevessel kezdtünk, majd mustáros szószban elkészített sertésbordával folytattuk, melyhez köretként rizst is, sült krumplit is választhattunk. Volt ott még tejszínes-sonkás penne, mexikóis pulykacsíkok, sajtmártásban, illetve zöldfűszeres mártásban elkészített pulykatallérok burgonyakrokettel és tócsival. Természetesen, ha ez így magában nem lett volna elég, a savanyúságos/befőttes pult a rendelkezésünkre állt. Desszertként mogyorókrémmel töltött gombóc és vaníliapudingos-tejszínhabos-piskótás gyönyörűség volt tálalva.
Vacsora után, mármint jóval utána, amikor már tudtunk mozogni is, szerettük volna igénybe venni a kuponon szereplő 30 perces PlayStation2 használatot, így megcéloztuk a recepciót. Nagyon kedves volt velünk az éppen ügyeletes recepciós, és nem 30 percre adták a játékot, hanem korlátlan ideig nálunk maradhatott.
A reggeli várva várt pillanat volt számunkra a megelőző vacsora miatt, hiszen sokkal rosszabb minőségre nem számítottunk. Kávé, tea, tej, gyümölcslevek, kakaó, rántotta, roppanós virsli (természetesen mustárral, majonézzel, ketchup-pal), 8 féle felvágott, sajtok, sok-sok péktermék, margarin, lekvár, mogyorókrém, friss zöldségek és gyümölcsök, gabonapelyhek és müzlik, joghurtok és pudingok. Mind-mind a kedves vendégek számára volt előkészítve, elfogyni pedig sosem hagytak semmit. Újabb rosszullét kerülgetett minket, miután végigkóstoltunk mindent, hogy hiteles leírást tudjunk adni az otthoniaknak.
A kupon jóvoltából 1 óra teniszpálya vagy squashpálya használatot vehettünk igénybe. Mi az utóbbit választottuk, és ha nem lett volna elég a sportolásból, a fitness-terem tárva-nyitva állt előttünk.
Sajnos a 2. napunk még gyorsabban elszállt, mint az előző, és azt vettük észre, hogy már megint enni megyünk, sajnos az ott töltött utolsó vacsorára. A színvonal továbbra is olyan minőségi volt, mint előtte, a kiszolgálás, és maga az atmoszféra hihetetlenül kellemes volt. Ízletes csigaleves, borsós pulykamellcsíkok, tenyérnyi nagyságú rántott sertésborda, igazi magyaros marhapörkölt, sült kacsacomb, mákos guba vaníliasodóval és tiramisu-szelet telített minket el annyira, hogy ténylegesen nehezünkre esett onnan felállni.
A 3. napunkon a reggeli ugyanolyan isteni volt, mint az előtte lévő napon, fájt is rendesen a szívünk, hogy ez volt ebből is az utolsó.
A szállást 11-ig kellett elhagynunk, ki is pakoltunk, azonban még egy utolsó pancsolásról nem mondtunk le, hiszen a wellness-résznél privát zuhanyzók és öltözők is ki voltak alakítva.
Eddigi legjobb üdülésünket élhettük itt át, szinte maximálisan megelégedve mindennel. Annyira kellemes élményeket szereztünk a Szalajka Liget Hotelben, hogy esetleg egy évforduló, vagy valamilyen nagyobb jelentőségtartamú esemény alkalmával is szívesen visszatérnénk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (5)
Szalajka Liget Hotel & Apartmanházak Szilvásvárad - Külső képSzalajka Liget Hotel & Apartmanházak Szilvásvárad - SzobákSzalajka Liget Hotel & Apartmanházak Szilvásvárad - VendéglátásSzalajka Liget Hotel & Apartmanházak Szilvásvárad - VendéglátásSzalajka Liget Hotel & Apartmanházak Szilvásvárad - Környék

Szalajka Liget Hotel & Apartmanházak további értékelései

2020.10.07a párjával
Remek hétvégét töltöttünk a hotelben. Csendes, nyugodt hely. Az időjárás is kellemes volt. A szoba kényelmes volt, sajnos kilátás nem volt. Az ellátás megfelelő, ételek finomak voltak. Az viszont zavart, hogy a személyzet szolgált ki bennünket. Két ember ehhez túl kevés. A wellnessrészleg nem...
2020.01.22családjával
Kiváló
Először apartmanházba kaptunk szállást 2019 tavaszán, összel pedig 2.emeleti hotelszobában. Apartmanház világa csodálatos, tágas, családias, nem zavar senki, gyönyörű a kilátás! A 2.emeleti szobával annyi volt a problémánk, sajnos a kilátást, panorámát nem élvezhettük a tetőtéri ablakok miatt....
2019.08.22gyerekekkel
Átlagos
Augusztusban töltöttünk el 1 hetet a hotelben, a férjemmel és a kisfiunkkal. Sokkal jobbra számítottunk : -a hotel kissé lepukkant: foltos ágynemű, itt-ott hiányos burkolat, penész a fürdőszobában stb -a takarító személyzet rendkívül barátságos volt, ellenben a recepciósokkal és a pincerekkel....
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Lilla Apartmanházak Szilvásvárad - November 1.
November 1.
10.31-11.03.
Lilla Apartmanházak Szilvásvárad
Kérd ajánlatunkat!
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - A Mátra felfedezése a legjobb áron
A Mátra felfedezése a legjobb áron
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
102.740 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval