Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kimagasló élmény

Pálmaház TuraPálmaház Tura a térképen

Kiváló 2021. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. október 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az épület kívülről lélegzetelállító, az ápolt erdős kert csodás, a beltér pompázatos a dekorációtól az étkészleten át a bútorzatig. A jól szerkesztett, informatív honlapról megtudhatjuk, hogy a Loire menti chateau-kat idéző, neoreneszánsz és neobarokk stílusjegyeket hordozó kastélyt Schossberger Zsigmond báró építtette 1883-ban feleségének, szerelme jeléül.
Fogadófalatként jó ízű vaddisznó rillette-et és kiváló minőségű vajat kaptunk többféle helyben sült kenyérrel, valamint sós ropogóssal. Mint megtudtuk, sikerült elcsábítani a Gerbeaud ház pékmesterét, ami meg is érződik a kenyér minőségén. Következő séfüdvözlet rántott tokhal mini-rösztin tengeri sün-majonézzel, mikro-zöldekkel, mellette egy kupicányi selymes, koncentrált, kicsattanó frissességű uborkaleves. Katartikus kezdés. A szárnyas consommé libamájjal és zöldség cremolata-val valóságos ízszimfónia. A spárgasalátás zöldborsó mentás burrata a műfaj emlékezetes képviselője, ízharmónia felsőfokon, íz- és állagjátékokkal kísérve. A zöldborsó krém és üde, diszkréten hőkezelt szemek formájában is jelen van a tányéron. A konyhai sárkánnyal visszafogottan megpörkölt hagymával és sült paprikával dekorált vízibivalytatár csodás, ügyes csavar a hozzá adott két sült tojássárgája, mely belül folyós. A dekoratív csokoládétorta pazar zárást jelentett.
A borlap párját ritkítja, több, mint 200, jól összeválogatott tételt integrál, magyar és nemzetközi bornagyságokból. Jó érzés a magyarországi borok között olvasni a Felvidéken, azon belül Muzslán borászkodó Bott Frigyes-jegyezte nedűk nevét. Meglepő, hogy a ma forgalomban levő többszáz prémium magyar pálinka közül csak ötfélét tartanak, mint ahogy az is, hogy mindössze két nagyipari sör szerepel az itallapon. A töményválaszték viszont lenyűgöző, legyen szó ginről, whiskyről tequiláról, rumról vagy konyakról. A vodkákat alapanyag szerint sorolták be, tartanak burgonyából, rozsból, kukoricából, búzából és szőlőből készült változatokat egyaránt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (16)
Pálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - EgyébPálmaház Tura - Egyéb

Pálmaház további értékelései

2023.08.26barátokkal
Kiváló
Egy régi, több éves álmom teljesült azzal, hogy végre sikerült eljutni a turai Schossberger kastélyba, amely Botaniq hotel nélkül született újjá igazi luxusban, pompában. A kastélyon belül a Clarisse étterem kizárólag este tart nyitva, tematikus vacsorákat szervezve, míg a Pálmaház kávézó,...
Népszerű szállások a környéken
Termál Hotel Vesta Tápiószecső - Kikapcsolódás félpanziós ellátással
Kikapcsolódás félpanziós ellátással
2025.12.28-ig
Termál Hotel Vesta Tápiószecső
42.454 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.20-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
60.435 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval