Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az Ördöglovas és Paulina

Paulina Kávézó BajnaPaulina Kávézó Bajna a térképen

2022. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. június 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A közelmúltban csodálatosan felújított Sándor-Metternich kastély klasszicista falain belül, a földszinten kapott helyet a kávézó. A rendelés leadása és a fizetés a pultnál történik, utána az italokat kihozzák az asztalhoz, amelyek a kávézó mögötti két hátsó teremben kaptak helyet. A 2., belső teremben egy kis játékasztalt is kihelyeztek a gyerekek részére, kreatív ügyességi játékokkal.
A falakon a régi freskók maradványai láthatóak.

A pultban csupán egy féle sütemény - az Ördöglovas tortája - egy nagyon csokis, meggyes tortaszelet (950 Ft) és egy pohárkrém - mascarponés, zabkeksz morzsás, bogyós gyümölcsös - málnás finomság (950 Ft) volt, így ezeket kóstoltuk. Én ittam egy eszpresszót, amely mellé volt a tálcán kis pohárka víz, kávétejszín, csomagolt karamellás keksz. A gyerekek még kaptak ajándékba 1-1 kekszet. Mindkettő desszert igen ízletes volt, de azért érdemes lenne még egy kicsit szélesíteni a kínálatot, mert ha valaki nem szereti a gyümölcsös édességeket (mint például a fiam), akkor ő nem tud mit kérni.
A kávézó és a pohárkrém is Paulináról, a Sándor-család jelentős tagjáról, Metternich grófnőről kapta a nevét.

A mosdó az elég messze volt, nem itt a főépületben, hanem ki kellett menni, és a kerten át a szemben lévő melléképület jobb oldali folyosóján találtuk meg. Nagyon szép, tiszta, kulturált, elég nagy is, csak egy kicsit nehéz volt megtalálni.

Sajnos a pultos hölgynek egyedül kellett mindent csinálnia, így az asztalokról a már távozott vendégek poharait, tányérjait nem volt érkezése elvinni, a vendégek meg voltak annyira nemtörődöm hozzáállásúak, hogy nem zavarta őket a hátrahagyott maradvány-hegy, ők elégedetten távoztak. Persze, hozzá lehet úgy is állni, hogy ennyi pénzért nehogy már nekem kelljen visszavinni a használt tányért, nem a Mekiben vagyunk, én viszont úgy gondolom, mindannyian jobban érezzük magunkat egy tiszta, kulturált környezetben, és nem fogok belehalni, ha segíteni valakinek, sőt, inkább jobban érzem magam így, szóval segítettünk eltüntetni a sok csészét, poharat, tányért, mert már alig akadt üres asztal.

Úgy láttam, a látogatóknak is tetszett nemcsak a kastély, de a kávézó is. Az elég borsos árak ellenére sokan betértek ide egy kávéra, üdítőre.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (14)
Paulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - EgyébPaulina Kávézó Bajna - Egyéb

Paulina Kávézó további értékelései

2022.07.31a párjával
Úgy látom a NÖF felújított kastélyaiban található kávézók egyformán magas árszintet képviselnek. Itt a választék is csekély volt, kétféle sütemény így ezt fogyasztottuk. Kérni a pultnál lehet és elvinni is mindenki maga viszi az asztalhoz, majd hozza vissza az edényeket. A sütemények nagyon...
Népszerű szállások a környéken
Öreg Halász Étterem és Fogadó Tát - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.01-ig
Öreg Halász Étterem és Fogadó Tát
32.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval