Érdekes 2025. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. május 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Monori Pincefaluban most jártunk először, A kisvárostól északra található területen, a Strázsahegyen összesen 960 borospince van, ezért is kapta a területen haladó szőlészeti és borászati tanösvény az Ezer Pince nevet. A közösségi platformon olvastuk, hogy pikniket fognak tartani, egyébként általában havonta rendeznek nyitott pince napokat/hétvégéket. Ottjártunkkor a meghirdetett program ellenére sajnos alig találtunk nyitott pincét, illetve a piknik helyszínén is food truck-ból biztosították az étel- és ital ellátmányt a vendégek részére. Az interneten egyébként meg szokták hirdetni, hogy adott hétvégén melyik pincék tartanak ügyeletet, de ennek ellenére is érdemes előzetesen telefonon bejelentkezni. A környék nagyon hangulatos, szépen rendezett. A pincék közül vannak elhagyatottak, leromlott állagúak is, de sokat felújítottak és folyamatosan csinosítanak. Természetesen a pincék többsége nem vendéglátó egységként működik, hanem privát családi terület, de van olyan pince is, ahol lakodalmat tartottak, ez a nagy alapterületű pince kifejezetten a nagyobb kitelepülős rendezvényekre szakosodott. Összességében jó élmény volt, bár mi egy kicsit nagyobb szabású eseményre számítottunk.