Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szőlőhegy, pince, panoráma

Merlot Látványpince SzendrőládMerlot Látványpince Szendrőlád a térképen

2019. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A szendrőládi borhotel látványpincéjében vacsoráztunk, egyik miskolci barátom javasolta ezt a helyet, bevallom, én korábban nem hallottam róla, ő egy esküvőn járt itt korábban, és nagyon megtetszett neki. Helyileg Miskolcról könnyen megközelíthető autóval, és célpontunk, Rudabánya is a közelben található.
A pincében kialakított étterem felett egy hatalmas terasz, valamint a hotel található. Maga az épület a falutól több km-re, a szőlőhegy tetején került kialakításra, a közel 2 hektáros Orosz-birtok tetején. Érdemes a pincéből kidugnia fejünket és körbenézni, pazar kilátás tárul elénk a környékbeli hegyes-völgyes vidékre.
A boltíves pincét a középkori lovagi étkezők mintájára alakították ki - legalábbis ahogy ma ezeket el tudjuk képzelni a korabeli leírások, festmények alapján -, szépen megterített asztalok vártak bennünket. Az étlap nem túl hosszas, de minden ételtípusból elegendő választékot biztosít. Alapvetően klasszikus, jól ismert, az idősebb korosztály vagy a gyerekek számára is befogadható, magyaros színezetű konyha, extrák, különösebb izgalmak nélkül. Átlagos alapanyag-használat, nem a prémium minőség a cél, szerintem erre itt nem is igen lenne tömegigény és fizetőképes kereslet, viszont fontos, hogy a vendégek jóllakjanak, jól érezzék magukat, kellemes, nyugalmas környezetben legyenek. Mindezeket az étterem biztosítja. A személyzet visszafogottan viselkedő, udvarias, csapatunkat sem tegezték le.
Az ételek ára korrekt, a budapesti árszínvonalnál észrevehetően olcsóbb. Húslevest ettem csigatésztával (850 Ft), a csípős paprikát átengedtem a férfiaknak, a vadragu levest és a tárkonyos ragulevest is dicsérték a többiek. Főételként az étlapon előételként szereplő juhtúrós gombafejeket választottam sárgarépás rizzsel, kapros öntettel, ez is bőségesen elegendő volt a számomra (1800 Ft). A csirkés főételek árai 2000-2500 Ft közöttiek, a vad- és halételek 2800-3800 Ft között alakulnak, egyedül a bélszín volt 4000 Ft feletti. Desszertek 1000 Ft környékén és alatta.
A konyha véleményem szerint hozta az elvárható szintet, minőségi probléma nem akadt, kiemelkedőt nem nyújtottak. De az ár-érték arány is így is teljesen rendben volt.
Az italok ára is korrekt, mondhatni olcsó. Az üdítők palackja 350 Ft (Coca Cola és Cappy család termékei), a 0,5 l-es üveges Soproni sör 400 Ft, csapolva Heineken és szintén Soproni (650/550 Ft/korsó). Kommersz pálinkák (Rézangyal, Rónasági). Borok tekintetében az egri Ostoros olaszrizling, illetve merlot decije csak 200 Ft volt, nyilván ezek nem a borszakma csúcsát képviselik, de azért mindkettő iható.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (32)
Merlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - BelsőMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étel/italMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - BelsőMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étlap/itallapMerlot Látványpince Szendrőlád - Étel/italMerlot Látványpince Szendrőlád - Étel/italMerlot Látványpince Szendrőlád - Külső képMerlot Látványpince Szendrőlád - Külső képMerlot Látványpince Szendrőlád - Külső képMerlot Látványpince Szendrőlád - BelsőMerlot Látványpince Szendrőlád - BelsőMerlot Látványpince Szendrőlád - BelsőMerlot Látványpince Szendrőlád - Külső képMerlot Látványpince Szendrőlád - Külső képMerlot Látványpince Szendrőlád - Külső képMerlot Látványpince Szendrőlád - Külső képMerlot Látványpince Szendrőlád - BelsőMerlot Látványpince Szendrőlád - Külső képMerlot Látványpince Szendrőlád - BelsőMerlot Látványpince Szendrőlád - Belső
Népszerű szállások a környéken
Kollár Vendégház Varbóc - Napi árak
Napi árak
2024.11.16-ig
Kollár Vendégház Varbóc
15.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
81.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval