Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szálloda a szőlőhegyen

Merlot Borhotel SzendrőládMerlot Borhotel Szendrőlád a térképen

2019. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szendrőlád külterületén, a szőlőhegy tetején található, csodálatos panorámát nyújtó szálloda azoknak, akik a nyugodt, békés, csendes, emberektől távol eső környéket kedvelik. Bár a népvándorlás és az államalapítás idejére nyúlik vissza a település története, a 20. századra teljesen elvesztette a jelentőségét, mondhatni, nincs semmi számottevő látványossága vagy nevezetessége a kb. 2000 lakosú falunak, a legközelebbi város, Edelény 6 km-re van. A környéken viszont több érdekes látnivaló akad, pl. Edelényben a csodásan felújított L’Huillier–Coburg-kastély, az Aggteleki-cseppkőbarlang vagy a Rudabányai-tó, sőt a Felvidék is viszonylag gyorsan elérhető.
Ahogy a vezető hölggyel elbeszélgettünk, leginkább esküvőkre, illetve céges rendezvényekre, csapatépítésre szokták kibérelni a szállodát, ilyenkor a teljes épületet ugyanaz a társaság veheti igénybe, de érkeznek egyéni utazók is.
A pincében található a borhotel, a teraszon hatalmas étterem, kilátással az egész környékre, és innen nyílnak a szobák is, további szobák a tetőtérben találhatóak. A zuhanyzós fürdőszoba és a szoba berendezése is korrekt, a szobák között zuhanyzós és fürdőkádas is van, a szobák egy része pótágyazható.
Még nincs minden készen, a kertben további tereprendezés van folyamatban, és a teraszon is terveznek csinosítani. Számomra meglepő volt, hogy egy ilyen elhagyatott és nem éppen frekventált környéken a tulajdonosok egy ilyen nagy horderejű beruházásba bele mertek vágni, de drukkolok nekik. A szállás egy éjszakára mindössze 6000 Ft-ba került, igaz, reggelit nem tudtak adni, mert másnap nem volt konyha, viszont egy finom kávéval a cégvezető hölgy szívélyesen megvendégelt.
Előző nap a pincében viszont teszteltük a konyhát egy hangulatos vacsora keretében.
A szoba szépen berendezett
Télen, esős-jeges időben nehezen megközelíthető a hegy a felvezető földúton.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:
Szolgáltatások:Átlagos
Étkezés:
Elhelyezkedés:Átlagos
Fényképek (22)
Merlot Borhotel Szendrőlád - Külső képMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - KörnyékMerlot Borhotel Szendrőlád - Medence/kertMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - Külső képMerlot Borhotel Szendrőlád - BelsőMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - KörnyékMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - KörnyékMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - SzobákMerlot Borhotel Szendrőlád - Külső képMerlot Borhotel Szendrőlád - Külső képMerlot Borhotel Szendrőlád - Medence/kert

Merlot Borhotel további értékelései

2023.08.29családjával
Gyenge
Szép panoráma, finom ételek. Az új rész igényes, viszont a régi épületben lévő szobák szörnyűek, nem lehet a klímát használni, esküvőre érkezve nem volt olyan szekrény ahová be lehetett volna vállfán akasztani az alkalmi ruhákat. Az esküvőre felszolgált torták, sütemények nem csak szétolvadnak a...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Kollár Vendégház Varbóc - Napi árak
Napi árak
2024.11.16-ig
Kollár Vendégház Varbóc
15.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Egri kikapcsolódás
Egri kikapcsolódás
2024.06.19-ig
Hotel Eger Park
68.796 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval