Ásotthalom egyik turisztikai látványossága a Rózsa Sándor Élményház, mely 2014 óta várja a látogatókat. A múzeum az Alföld egykori egyik legnagyobb betyárjának, Rózsa Sándornak az életét mutatja be a történelmi korszakkal együtt. A múzeum az egész család számára érdekes kikapcsolódást nyújt.
Korabeli eszközökkel, levelekkel, képekkel, könyvtári és múzeumi darabokkal lehet megismerkedni. Az élményházban egy börtöncella is helyet kapott, mely panoptikumként szolgál. A börtön rácsai mögött nem más, mint Rózsa Sándor várja a látogatókat, aki szóban is köszönti a vendégeket. Érdekesség, hogy hangját ükunokája kölcsönözte a felvételhez. A múzeum bejárását követően a látogatók megpihenhetnek a moziteremben, ahol a Rózsa Sándor című tévéfilmet van lehetőség megtekinteni.
Aztán meg sokszor ki tudja, hogy mi az a nyári meg téli nyitvatartás? Ez elég sok helyen önkényes alapon dölődik el. Úgy kérdezgettem pár helyen, hogy nyitva van-e, hát, nem tudják, oda kell menni megnézni, megkérdezni. A neten körülbelül 50%-ban van hasznos vagy helyes információ vagy sem.
Alapelv tehát, hogy hétfőn-kedden nem megyünk sok helyen a hét első két napján vannak zárva a múzeumok. Ezért aztán ide csütörtökön mentem, mert sok helyen meg éppen hétvégén vannak zárva, egyébként meg nem. Persze, nem mentem semmire. Bebolyongtam a teret, de legalább valami fényképet, információt begyűjtöttem róla. Ha mást nem, legalább kihasználom, hogy itt van nyilvános WC. Zárva. A villám csapkodjon belé. . . aztán jön egy ember 5 perc múlva jószándékkal, valami juhász talán, mondja ennek a távolról jött idegen izének, hogy tessék, itt a kulcs, láttam messziről, hogy a WC-t próbálgatta. . . hű, megköszöntem a kigyelmes jóságát, és boldogan igénybe is vettem. Tettem még fel pár kérdést a megköszönés után, de ő nem tud semmiről, ő csak az állatokkal van itt, aztán amazok meg jönnek, kinyitják ezt az egészet, amikor akarják.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 6 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.