2015. december 17-én állították fel a Jézus Szíve-templom kertjében Tóbiás Klára szobrászművész Hírhozó Angyal szobrát, mely Gábriel arkangyalt ábrázolja. Az angyalszárnyakon Márai Sándor Mennyből az angyal című verséből olvasható az alábbi két sor: "Angyal vidd meg a hírt az égből Mindig új élet lesz a vérből.
És akkor itt van az Ásotthalom jelképévé vált hírhozó angyal. A templomkert sarkára épült, úgy hozza a hírt. Oldalról kicsit olyan, mint Kolodko Szenes Hannája, amikor kitör az égből, a felhőből, az arca pedig mint egy konyhásnéni egy kun általános iskolában.
Nagy általánosságban megszoktuk, hogy az angyalok nőneműek, macsó népiesek nevezik kisangyalomnak a kedvesüket, és a gendertörvény óta sohasem férfire gondolhatnak ilyenkor, hanem csak nőre. De ez nő itt Gábriel főangyal, a megrendelő és alkotó szándékai szerint. Az pedig férfifigura volt, neve Gábor. Konkrét tettei is vannak a Bibliában és a Koránban. Nos, itt most Márai idézetet hoz, két szárnyára vannak felírva a szavak, lényege, hogy a vérből mindig új élet születik. Á, szóval, ezért vannak a háborúk! Patakvér, aztán abból megannyi új élet! Igazi, hatékony nemzetpolitika.