Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodás környezet, egyenetlen konyhai teljesítmény

Folly Borászat BadacsonyörsFolly Borászat Badacsonyörs a térképen

2022. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Folly Arborétum éttermének teraszáról a kilátás lélegzetelállító, akárcsak a szűkebb környezet, a gondozott, rendezett, csodálatos növényvilág. Találóan nevezi a hely honlapja az arborétumot a Balaton édenkertjének. Az étterem beltere is kifejezetten hangulatos: hajópadló, belső gerendázat, hatszögletű, fából készült asztalok, diszkrét fények. Mi kihasználtuk a májusi jó időt és a teraszon ültünk le. Az épület két oldalán is elhelyeztek asztalokat, mindkét oldalról lelátni a tóra.
Az étlap bizalomgerjesztően szűk, magyar és nemzetközi ételekre épül. Az általunk rendelt fogásokon kívül kínálnak többek között füstölt kacsamellet édesköménysalátával, angus-tatárt friss zöldekkel és kovászos kenyérrel, marhagulyást, sertésszüzet érlelt sonkával, burgonyapürével, medvehagymával, sült színes répával, Folly krémest fenyőmaggal és sóskaramellás sajttortát.
Az itallap erénye a kommersz italok teljes hiánya. Kérhetünk helyben készült szörpöket, hétféle Folly bort palackra vagy decire, kávékat, teákat, forró csokoládét, forró karamellt és forralt bort.
A húsleves remek, mély ízű, benne jó tartású zöldség, hús és házinak tűnő, optimálisan hőkezelt, kellően feszes cérnatészta. A zsenge zöldborsóleves ízre, állagra megnyerő, ötletes betét a hajdinaropogós.
A harcsafilét marinálás előtt kirántják, ez egy vitatható, de létező tradíció, a műfajon belül az általunk kapott variáns meggyőző volt, a hozzá adott kevert saláta izgalmas, vibráló, jó alapanyagokból készült, kellő fantáziával, megfelelően dresszinggel.
Kérésre kiváló, a kézműves kovászos pékségek termékeivel vetekedő, helyben sült kenyeret kapunk, ez hatalmas jó pont.
S akkor jöjjön a legkényelmetlenebb ténymegállapítás, amit örvendenék, ha nem kellene megfogalmaznom: a roston sült fogas teljesen száraz, szaftosság a hal egyik fő erénye kellene legyen - nyomokban sem fedezhető fel benne. S nemcsak nekem volt balszerencsém ezzel a fogással, társaságunkból négyen ugyanazt rendelték, mindenkié száraz volt. Egyetlen magyarázat adódik, a többszörös kifagyasztás és visszafagyasztás, akár az üzletben, akár az étterem konyháján. Szinte hihetetlen, de ugyanez a probléma merült fel a mind a rántott, mind a roston sült csirkemell esetében.
A hal mellé adott zöldspárgás árpa-rizottó ellenben jól sikerült, ízletes, kellően krémes, a spárgának tartása van, a csirkemell-steak körete, a sült zöldség élvezhető, nem kiugró.
Ízletes volt a zöldségekkel töltött zsenge karalábé.
A főételeket a pincészet két remek borával Olaszrizlinggel és Budai Zölddel kísértük.
A desszertfront kifejezetten erős, bár a somlóit galuskát leszámítva nem tányérdesszerteket, hanem cukrászdai süteményeket, főként tortákat kínálnak. A pisztáciás mangótorta remek, íz- és állagjátékok jellemzik, az összhatás meggyőző. A Rákóczi túróst tarte formában tálalják, az átirat kiváló, látványos és ízletes. Meggyőző volt paleo-étcsokoládé torta is, amit házi főzésű málnalekvárral, áfonyaszemekkel s egy szem málnával fedtek be.
Összességében szerettünk itt lenni, igyekeztünk a jót nézni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (39)
Folly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - EgyébFolly Borászat Badacsonyörs - Egyéb

Folly Borászat további értékelései

2022.08.13a párjával
Látom, a többiek a Folly arborétum éttermét a Folly borászatnak tekintik, pedig szerintem a kettő közel sem ugyanaz. Rendben, tehát akkor ideírom az étteremről a véleményemet, a borászathoz. Ha már ott voltunk a kertben, adta magát, hogy akkor ott is ebédelünk. Hétköznap volt, és rengeteg ember....
2022.04.18a párjával
Kiváló
Bort, fenyőrügy szörpös italt és a Folly krémest fogyasztottuk. A bor egy száraz, fehér cuuve volt, szép színnel és illattal. Férjem jó ízűen fogyasztotta el. Nekem a fenyős-üditő nagyon ízlett, különleges és frissítő volt. A Folly krémes már megjelenésében is más, mint amit megszoktunk, az...
2019.08.29a párjával
Kiváló
A Folly Arborétum és Borászatba nyaralásunk alkalmával, kerékpárral látogattunk el. Az emelkedőkön kihívás volt feljutni, de megérte! Különleges cédrusok, ciprusok és egyéb örökzöld fafajták várják a látogatókat, érdemes megcsodálni! A sétát követően az Arborétum éttermének hangulatos kültéri...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bonvino Badacsony - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2026.04.15-ig
Hotel Bonvino Badacsony
78.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
61.485 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval