Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A nyugalom szigete

Myrna Ház BalatonakaliMyrna Ház Balatonakali a térképen

Kiváló 2017. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2017. augusztus 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Lányom születése után, 2003 - ban jártunk először Akaliban egy másik baráti családdal ( 3 + 3 fő ). A helyet és a szállást akkor még véletlenszerűen választottuk ki. Már akkor is az utcában laktunk, pár házzal odébb. Megfogott a hely varázsa, amit nemcsak a nyugalom és a kellemes környezet adott meg, hanem valami más is, amit nehezebb szavakba önteni.

2 év után, amikor már csak ketten maradtunk a lányommal, egy napon kapkodva, gondolkodás és nagyobb készülődés nélkül vonatra szálltunk, hogy elmegyünk egy kicsit erőre kapni a Balatonra. Nem tudtuk, hova megyünk, a komáromi vasútállomáson eszembe jutott egy név a múltból .... Balatonakali ... és oda váltottunk jegyet. A vonatról leszállva a szomszéd utca ismerősnek tűnt, de még nem tudtam, miért, nem jutott eszembe a 2 évvel azelőtti üdülés, mert akkor autóval voltunk,talán akkor a barátainkra hallgattunk, stb. vagy az utca másik felét használtuk gyakrabban.

Valahogy betévedtünk egy tágas és barátságos udvarba, a Myrna - ház udvarába. Úgy éreztem, hazaértünk. Szívesen fogadtak ... gondolom a lányom elvarázsolta a háziakat 3 évesen ... és az anyagi helyzetünknek megfelelő szállást kaptunk. Jó volt, minden közel volt a szálláshoz, mozi, strand üzletek, éttermek, posta, kiskocsma. Mindent ki tudtam használni, akár egyedül, akár kettesben. A házban odafigyelő és segítőkész személyzet, barátságos szomszédok, ott üdülők. Tudtam kora reggel bevásárolni, telefonálni a postáról, a lányomat biztonságban éreztem. A törődés, odafigyelés, az udvar reggeli zártsága és a családiassága későbbi években megengedték, hogy a kislány se féljen, ha nem lát, el tudtam menni futni is reggelente. Amikor megtanult kerékpározni, kaptunk a korának megfelelően mindig biciklit, elmehettünk túrázni és nemsokára már rendszeresen elmentünk a szomszád faluba - a kellemes, de dombos bicikliúton a fövenyesi kertmoziba.

Olyan jó érzés, hogy 12 év után most is arra kért a lányom, hogy ne autóval, de bringával menjünk el a fövenyesi kertmoziba.

2005 óta minden évben visszajárunk. Mindig akkor és annyi napra, amennyit rá tudunk szánni. De átlagban 6-7 napot. Végigjártam már csaknem mindegyik szobát, de a nagy udvar 3 házának mindegyikében voltunk már minimum 3 - szor. S a medencés házat is ismerem, de ott még nem tudtunk aludni, mert oda nagyobb családdal, vagy társasággal érdemes menni.
Szeretném, ha egyszer azt is kipróbálhatnánk, lakva. A medencét a lányom is tudta használni, ha talált olyan korú ott lakó barátnőket. Szerintem a Myrna - házban azok az emberek mind megtalálják a maguknak valót, akik szeretik a nyugalmat, nem zavarja őket, ha valaki rájuk néz reggelizés közben az udvaron. Szerintem az a fajta ember, aki nyitott az emberi kapcsolatokra és tud egy kicsit viszonyulni, igazodni a körülményekhez, jól érzi itt magát. Ha egyedül van, még társaságra is akad egy közös vacsorázás, borozgatás alkalmával, amire a házigazdák szívesen várják vagy kialakulhat az ott lakókkal is.

Lassan egy generációt látok már felnőni az udvarban, látom a változásokat, nyilván sok minden jobb és szebb lesz, vannak újítások. Persze akad dolog, ami viszont ugyanúgy, mint mi, öregszik. Ha valaki úgy tekint az elvárásaira, hogy mindig a maximumot kell hogy kapja, kérem nézzen tükörbe : vajon ő is mindig a maximumot nyújtja ? Ez így egy kicsit álszentnek tűnik.

Számomra ez az udvar, a Myrna - ház egy kicsit az életem és a lányom életének része. Visszajárünk ide, mert jól érezzük itt magunkat.
Tudom ajánlani minden békés, begértő embernek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:
Ár / érték arány:
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:Kiváló

Myrna Ház további értékelései

2017.07.30családjával
Kiváló
Nagyon -nagyon szeretünk ide járni!minden évben itt nyaralunk ki nem hagynánk!Akár családdal, baráttal, kollégákkal!! Barátságos, kulturált és nem utolsó sorban fiatalos!Minden korosztalynak megfelelő akár bulizni akár pihenni vagy sportolni vágyunk!!! Ha nyár akkor balaton ,ha balaton akkor...
2015.09.16gyerekekkel
Először 1992-ben voltam a Myrna-nál nyaralni. Sátoroztunk a fák árnyai alatt a nagy udvarban. Az elmùlt évek alatt többször is visszajöttünk ide. Volt, hogy lakókocsival jöttünk, máskor meg lakást béreltünk. A férjem és szülei pedig több mint 25 éve járnak a Myrnához. Az egyik nyáron egy...
2013.08.08a párjával
Gyenge
Figyelmébe ajánlom mindenkinek aki itt foglal szállást a weboldalukon található képgaléria alapján, hogy van benne egy kis furfang. A főház szerepel a képeken a szobákkal és egy külön ház medencével. Viszont van a szobák képei között olyan is ami olyan épületben található ami a fotókon nincs. Hát...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Balatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2024.10.13-ig
Balatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali
24.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
85.500 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval