Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Otthonosan, lazán...

Nereus Park Hotel BalatonalmádiNereus Park Hotel Balatonalmádi a térképen

2019. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. július 27.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem tudom, a szálloda vezetése tényleg kíváncsi-e a véleményekre, vagy ez csak minőségbiztosítási előírás, látom, hogy a felvetésekre adott válaszok gyakran csak formálisak, pedig megérdemelné a szálló, hogy csiszoljanak rajta, mert az adottságai jók.
Szóval olvastam ezen az oldalon az igencsak vegyes, szinte ellentmondásos véleményeket. Csak ezek alapján nem biztos, hogy a Nereust választottam volna. Mégis jó értékelést adtam a szállodának, a sok kis javítandó részlet ellenére, mert számos előnye feledhetővé teszi a hibákat.
Az épület vállalati üdülő volt, ennek kissé retro hangulata ott ül a helyen, de nem kellemetlen. Viszont óriási park, árnyas-gyepes partszakasz tartozik hozzá, vagyis az ember csak a vállára csapja törölközőjét, és kilép a vízpartra, aztán vissza, ha úgy tartja kedve. Az épület partra néző oldalát fák árnyalják, nem érzi az ember, hogy agyonnyomja a kánikula.
A szobánk...hát, volt benne két ágy, asztal, éjjeli szekrényke, a tipikus régi vágású fenyőbútor, igen egyszerű fürdőszoba, minden tiszta és rendes, és épp csak az alvásra alkalmas, de nem vagyok kekec, a célnak megfelelt. Állítólag van csinosabb szoba is, de a miénk csak funkcionális volt.
Személyzet: Sok-sok tizen-huszonéves, esetleg diákmunkás leányka,semmi baj nem volt velük. Tapasztaltam egy enyhe tanácstalanságot itt-ott, mintha néhányan tegnap kezdték volna a munkát, de nem kizárt, hogy ez tényleg így történt.
Svédasztalos félpanzió: jaj, hát itt sok furcsaságot láttam, pedig jártam már pár hotelben. Mintha az aktuális (úgy értem, pillanatnyi)választék attól függött volna, mit talál éppen a konyhafőnök a raktárban (frigóban, mert sok mindent megoldottak mirelitből). Kitesznek 10 darab túrós süteményt, elfogy, kikerül egy tucat kakaós, aztán megjelenik néhány darab pohárkrém, elfogy, előkerül pár rétes, és így tovább...Az ételek is kicsit így: ha 5-kor eszel, látsz még valami rakott húst, 6-kor előkerül helyette valami panírozott dolog, 7-kor ebből már semmit sem látsz, hanem lesz más, de persze van olyan is, ami végig terítéken marad. Az ízek elemien egyszerűek, fűszertelenek, unalmasak. Az alapanyag csak sertés- és baromfihús volt, az sem igazán jól elkészítve. De azért mindig akadt jó étel, azért előkerült ez-az, voltaképpen majdnem szórakoztatónak találtam, hogyan startol rá a nép a dinnyére, kilesi, hoznak-e még barackot, lecsap a rétesre, és így tovább. A reggeli igencsak visszafogott, de éppenséggel megfelelt. Összességében azt hiszem, a konyha nincs igazán jó kezekben. Jó viszont az étkezde terasza, jó kint reggelizni a fák alatt, a vendégek másnap már köszönnek egymásnak, mert kevesen vannak és így könnyű ismerkedni.
A szolgáltatásokról nem sokat tudok, nem kértünk semmit,nem voltak extra igényeink.
Ár-érték arány: a három csillag nagyjából stimmel, a kaja alulról közelíti, a park, a kert, a strand felülről. Nekünk nagyon bejött a nyugi, nagy a hely, eloszlik a gyerekzsivaj, az apró nép nyugodtan tekereghet odakint, elfér, biztonságban van. Nem kell törölközőket kerülgetni, nem zavarják az intim szférát, a strandon sem, de a szállóban sem. Csendes a szállás éjszaka is,se hangos zene valahonnan, se hajnalig tartó buli nem zavar. A második napra olyan fesztelenek lettünk, mint régen a vállalati üdülőben. Nincs persze luxus,semmi lábrázás, elegancia, még erre utaló jel sem, de ez nem is állna jól a Nereusnak. Nem baj, hogy nem olyan mű-elegáns, mint sok más szálloda.
Tippek: én erősítenék a konyhán, kitalálnám, hogy mondjuk magyaros konyha, amibe sok egyszerű, de jó étel belefér, mondjuk minden nap egy darab tájegységi, kevésbé ismert étellel, ami egy kis különlegességet vinne az egyszerű menübe fillérekért, és azt az egyszerű menüt igen ízletesre főzném meg. A legtöbb bírálat a konyhát érte, ezeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.
És, ha eljön a felújítás ideje, megpróbálnék okosan, takarékosan valami karaktert adni az egyszerű szobáknak, de az étkezdének is. Tudom, hogy az épületben szezonon kívül kollégium üzemel. Erről az ugrott be, hogy az avétosabb épületszárnyban fiatalos, színes, kissé bolondos berendezést tennék, egy trendi kollégiumot idézve. Legyen a másik szárny a konzervatív.
Összességében: igenis jópofa hely a Nereus, nem akar nagy lenni, nem is tud, de lehetne erősebb, vállalhatná jobban a bensőséges, sallangoktól mentes, egyenes feelinget, vagyis a határozottabb karakter hiányzik belőle. Meg egy jó konyhafőnök...
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Kiváló

Nereus Park Hotel további értékelései

2023.09.22gyerekekkel
Kiváló
Közvetlen vízparti, kinti medencés retro szálloda. Saját vitorlás kikötője van, ami emeli a hely színvonalát. Nagy parkja és partszakasza minden igényt kielégít a fürdőzéssel kapcsolatosan. Napközben is étkezési lehetőséget biztosít. A reggeli és a vacsora házias jellegű, mindenki megtalálhatja...
2023.05.09a párjával
A közvetlen vizparti elhelyezkedés tökéletes. A vizparton kevés az árnyék és a 3 csillagnak megfelelően csak a fűben lehet lepihenni, ezzel a főszezonban a kisgyerekeseknek kell számolni. A szobák légtere kicsi, az erkély max. 2 fő állóhelye lehet. Van gyerekmedence, és kis játszótér....
2021.09.13a párjával
Szerettünk volna olyan szobát ahol az ágyak egymás mellett helyezkednek el. Nagyon jó helyen van a szállás. Szuper hogy csak úgy le lehet sétálni a partra. Reggelit kaptunk, így arról tudok nyilatkozni az bőséges volt és finom. A kilátás a belső udvarra nézett ott kocsikat látunk. Természetesen a...

A Nereus Park Hotel legnépszerűbb csomagjai

Nereus Park Hotel Balatonalmádi - Napi árak reggelis ellátással (1 éjtől)
Napi árak reggelis ellátással (1 éjtől)
29.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
2024.08.21-ig
Nereus Park Hotel Balatonalmádi - Balatoni nyár (min. 3 éj)
Balatoni nyár
180.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
2024.08.21-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2024.12.28-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval