Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csalódás

Halászkert Étterem BalatonfüredHalászkert Étterem Balatonfüred a térképen

Szörnyű 2013. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2013. július 20.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Úgy éreztük barátnőmmel, hogy ezt a helyet valamilyen fórumon mindenképp minősítenünk kell!
Hétköznap, 14 óra tájban érkeztünk a többé-kevésbé üres étterembe. A belépéskor egy tini fogadott bennünket, és felajánlott egyet a közel 15 szabad asztal közül (?). A rendeléseket (ital, főétel) különböző pincérek vették-, és megint mások szolgálták fel (ez azért nem a legjobb kategória). A étterem híres halételei közül válogattunk, kiválasztottuk legdrágább fogásukat: pisztráng citromos salátaágyon, fűszeres burgonyával. Közben kihozták a limonádét. Íze alapján arra következtettünk, hogy bizonyára a salátához spórolnak a citrommal (legjobb étterem?!). Aztán megérkezett a hal a "citromos" salátaágyon, az "egyedi készítésű" fűszeres burgonyával.
A hal talán tényleg pisztráng volt, bár ennél csak ízletesebben elkészítve kóstoltam...
A burgonya: nem akarok senkit leminősíteni, de bármelyik proli étterem kínálatában megállta volna a helyét ez a gyorsfagyasztott, előre fűszerezett tömegcikk. Tovább rontotta a helyzetet, hogy a köretet hidegen tálalták.
A saláta:
-látvány: egy hanyag tekintet szikrázó groteszk szépséget vélt volna felfedezni benne, de mivel előttünk volt, így alaposan is szemügyre vettük. Szezámmagra egyikünk sem számított, és a citromos öntetet sem barnának képzeltük, de a citrom rajta volt, egy teljes negyed (egyben, tényleg egyben).
-illat: rothadt szemét szaga volt. Mélyet nem is mertem belőle lélegezni.
-íz: igen, megkóstoltuk... Citromíz nem volt benne, viszont abból a penetráns, áporodott, gyomorforgató, rothadt ízvilágból (valószínűleg a sötétbarna, ragacsos öntet) bőségesen jutott mindenhová.
Pincér nem volt a közelben, az éhség pedig nagy úr, így a burgonyának és a halnak azt a részét, ahova az öntetből nem jutott, elfogyasztottuk.
Miután végeztünk, egy újabb idegen arc elvitte a bizonyítékot, majd kértük a számlát.
Kb. 5 perc múlva érkezett egy fiatalember, aki az arcán lévő buta mosoly kíséretében feltette a kérdést, amit kifejező tekintetünk alapján jobb lett volna hanyagolnia (ízlett-e?!).
Mit is válaszolhattunk volna... A felebaráti szeretet jegyében kértem, hogy pontosan adjon vissza, és utaltam rá, hogy ez minősíti az általuk nyújtott szolgáltatást. Ezután levetette a műveltség köpönyegét, és feltette a második "okos" kérdést: mer' mi vót' a baj?!!! Nem kívántam részletezni, de ostoba tekintete válaszért kiáltott, miközben méregetett (a "nájlongatyás"), így nagy vonalakban felvázoltam a salátával szembeni kifogásainkat. Természetesen mindezt kulturáltan. Úgy éreztem nem kell leereszkedni az ő szintjére. "Ha szótatok' vóna', kicserétük' vóna'!!!"-hangzott az értetlenkedő válasz. (Ha lett volna pincér. És mit? Az egészet?) Ezek után nem szóltunk hozzá, amúgy az ő szavajárásával "nem őriztünk együtt disznót"! Már indulóban voltunk, mikor okos barátunk visszaszaladt hozzánk, mert kiderült, felcserélte a számlákat, és kevesebbet fizettünk a kelleténél. Lányos zavarunkban kifizettük a különbözetet, miután mi kiszámoltuk, hogy az mennyi. Úgy látszik, a fizetőpincérnek nem csupán illemtanból vannak hiányosságai...
Féltünk a ránk váró gyomormosástól (szerencsére megúsztuk), de az "itt a piros, hol a piros?" játékból vesztesen kerültünk ki, így az "étel" elfogyasztását igazoló számla a pincérnél maradt.
Sajnos mínuszba nem lehet értékelni. Aki ezt az éttermet tartja a legjobbnak Füreden, azt sajnáljuk, és javasoljuk, hogy járjon nyitottabb szemmel. Mi nagyot csalódtunk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:

Halászkert Étterem további értékelései

2022.09.15a párjával
Kiváló
Először jártunk a Balatonfüredi Halászkertben. Ebédelni akartunk és ott sétáltunk a közelben. Megnéztük az étlapot és beültünk a teraszra. Nagyon kedves kiszolgálás, finom ebéd. Megfelelő árral. Tiszta rendezett volt a terasz.Ajánlom másoknak is .Ha újra arra járok biztosan betérek ismét.
2022.02.24a párjával
Átlagos
Hatalmas hodály étterem, láthatóan semmit sem költöttek a berendezésre vagy 20 éve. Az étlapválaszték is hatalmas, mivel halétterem, halat rendeltünk. Pontyhalászlé: lehet választani, hogy üresen, tésztával, halfilével... kéred. Én belsőséggel rendeltem. Kis bográcsban érkezett, alatta akkora...
2021.08.14a párjával
Kiváló
Szuper a kiszolgálás!!! Nem gondoltuk volna, hogy előételként kacsamájat eszünk, de nagyon szivélyes volt a kínálás, hát megkóstoltuk!! Nem bántuk meg!!!! Rendkívül finom az étel!!!! Nagyon jó hangulatban lehet Nagyon finom, jól elkészített ételeket elfogyasztani!!! Köszönjük az élményt!!!!
Népszerű szállások a környéken
Füred Centrum Panzió Balatonfüred - Napi árak
Napi árak
2025.01.03-ig
Füred Centrum Panzió Balatonfüred
28.890 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel