Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ez a Tücsök, már nem úgy ciripel..(

Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka BalatonszemesKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes a térképen

Gyenge 2015. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2015. július 29.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Szentségtörés..(erős kritika)
Egy forró Júliusi napon tértünk be az ország eme igen jó hírű éttermébe.Maminak volt a szülinapja(82.Isten éltesse!) és ott szerettük volna elkölteni ünnepi ebédünket.A flegma pincér aki fogadott,érdeklődve kérdezte hogy foglaltunk-e asztalt.Nem.. Kerítettek egyet,bár a tűző napon,de ekkor még szerencsésnek éreztük magunkat hogy sikerült,itt ülünk a híres-nevezetesben..
Pár perc múlva jött is a kollegína,aki nem sok mosollyal,de annál merevebb arccal, érdeklődött hogy innánk-e valamit.Amint kihozta,nemsokkal utána kaptunk egy körözöttes étvágygerjesztő falatkát ami finom volt,de ezt anyám jobban csinálja.. Gulyás levest kértünk előre,ami finom marhahúsból volt,íze remek,de ezt igazán bármelyik kifőzdében,esetleg több pirospaprikával, megfőzik...Főételek:
Fűszeres sertéstarja,tört krumli lepényen (2990Ft)
Erről nincs mit írni,ugyanúgy csinálják mint te otthon,és bárhol megkapod ugyan így, pont a feléért..(dehát ez a Kistücsök..)
Rántott pecsenyehús somogyi-kifliburgonya salátával(2990Ft)
Pecsenyehúsnak elég száraz volt,de elment,viszont a krumplisaláta..na azt megszégyenítették..kritikán aluli,de olyan pontosan lőtték be ízetlenre,hogy tanítani lehetne,se nem édes,se nem savanykás,egyszerűen ízetlen száraz,nagyon-nagyon felejtős..
Préselt csirke,krumplistésztával,kovászos ubival (3590Ft)
Mutatós volt,nem tagadom,de kezdjük "boncolgatni"..
Tulajdoképpen mint egy téglalap alakú sütemény,csirkehús rétegekkel,felül mell,aztán,comb,majd megint mell.Valahol el kell dolgozni a leesett széleket,darabokat a húsfeldolgozásból maradt dolgokat..Enyhén fűszerezett volt,megettem.Krumlis tészta:száraz,semmi karakter,semmi íz,megenni meglehet de menza szint.A kovászos uborkát megjegyzem egy harmad osztályú helyen is behűtve tálalják,annál feljebb pedig tört jég között,itt ezen a híres helyen,szobahőmérsékleten a tányér szélére dobva..Viccc
Grillzöldségek fűszeres olajjal (2490Ft)
A párom kevés húst eszik,ezért most sem vágyott rá,illetve a glutén bevitelt is korlátozza amennyire tudja.
Ebben a híres étteremben nem volt sok választása grillzöldségek...Vártuk a csavart,hogy mégiscsak a Kistücsök...A csavar az volt, hogy nem volt..Képesek voltak kihozni egy serpenyőben átforgatott (a grillezés nyomot hagy..) sima zöldségköretet,főételnek,2490 Ft-ért..Néztük és nem hittük el..Deeee igen!!!
A fűszeres olajról annyit hogy jobb lett volna ha legalább sima vénusszal leöntik,az fűszeresebb..Se íze,se bűze.
Szegény párom csak nézett,pedig nem egy gourmet,de hogy ezt kapja,hát nem számított rá..
Desszertet egy kis tanakodás után megrendeltük,talán javít a silány ebédünkön..Madártej(1290Ft)Javított,de egy átlagos madártejet képzelj el,semmi extra..
A felszolgálásról:A fagyott arcú szőke kisasszony,minden ital,minden étel felszolgálásánál,utoljára hagyta a Nagymamát,aki ugyan fiatalos,de azért megtippelhető,hogy ő a rangidős köztünk,és ő az első akinek leteszem a felszolgált ételt-italt..Ez pincér iskola,második óráján szerintem megtanulható.Nem sikerült...
Kedves Cs. B. úr!Több éven keresztül vezette az étterme a vidéki éttermek listáját.Most nem..El kéne gondolkodni,hogy vajon miért nem.Nagyon remélem,hogy nem a "jóllakotság" érzése fogta el,mondván "akármit árulunk,úgyis megy".Mert így bizony nem sokáig..El kéne menni megint Észak Olaszországba,hogy ne csak a vendéglátás szeretetét,hanem az üzleti szemléletet is ellesse tőlük,hogy minden egyes étel,ízesen,fantáziával,szeretettel legyen letéve az asztalra és érezzem a szakács szívét benne...Mert ők így csinálják..
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló

Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka további értékelései

2022.09.12a párjával
Kiváló
Nagyon finom minden, igazán tetszetős szemnek és szájnak egyaránt. A sajttálat ajánlom mindenkinek aki szereti a sajtokat. A borok nagyon finomak, a kiszolgálás tökéletes.
2022.07.13a párjával
Kiváló
Vacsorára tértünk be. Az ételek isteni finomak voltak,a kiszolgálás pedig udvarias. Csak ajánlani tudom!
2022.07.12a párjával
Átlagos
Az étel csalódás volt. A kacsamellet klasszul megsütötték, de a köret szerintem katasztrófa volt. Tabulé. Nem tudtam mi az. Kuszkusz petrezselyemmel (a tabulé a receptek szerint tartalmaz paradicsomot, hagymát, citromlevet stb., itt ennek nyoma sem volt) hidegen, plusz nyers répa valamibe...
Népszerű szállások a környéken
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Senior ajánlat
Senior ajánlat
2024.06.21-ig
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
75.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval