A Túzok című alkotás a Semsey-kastély parkjában található. Balmazújváros címermadarának szobrát Szőke Gábor Miklós készítette, felavatására 2015. május 26-án került sor.
Erre a szoborra úgy találtam rá, hogy mentem a Kamilla Hotelből a Semsey kastély felé, és egyszer csak ott volt. Megnéztem neten, hát, régen sokkal színesebb volt ez, megkopott az a festék. Aztán itt túzok? Hát lehet. . . gyors megtekintés, a dévaványai túzokközpont durván 100 kilométerre van innen, de lehet, hogy valamikor mindenfelé élt a puszták szabad madara.
Aztán csak beugrott a megfejtés, hát persze, a város címerében van! És akkor azért. Egyébként jó arányai vannak a műnek, szépen felismerhető a szándék, szimpatikus alkotás.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 10 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.