Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Békéscsaba legjobb helye

Kupak Kézműves Sörház BékéscsabaKupak Kézműves Sörház Békéscsaba a térképen

Kiváló 2016. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. október 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
VÉGRE, VÉGRE, VÉGRE..... :)
Végre egy söröző Csabán, ahol CSAK és kizárólag kézműves söröket lehet kapni (és fogyasztani). Csapon 4 féle van (mindig változó), üvegesben meg átláthatatlan mennyi féle (szerintem legalább 50), jó részük behűtve, szépen "fogyasztható" állapotban.
A hely külleme se hagy kívánnivalót maga után, igényes, kicsit romkocsmás, nekem bejön.

A tulajdonos egy ideje próbálkozik (helyesen) a kézműves magyar borokkal is megismertetni a közönséget, mindig van 1-2 féle vörös, fehér és rozé innen-onnan, hol Szekszárdról, hol a Badacsony környékéről (Tringa, Skizó, amikre hirtelen emlékszem), ez egy jó irány - jó lenne, ha a borospoharak terén is fejlődne a színvonal, ugyanis már többször kaptam bort NEM boros pohárba, ami kicsit illúzióromboló volt.

Hétfőnként van "kvíz est", amúgy pedig időnként zenés rendezvények is előbukkannak.

Ételek terén nincs nagyon eleresztve a hely, van ropi, mogyoró, meg időnként csinálnak "pub dogot", ami egy klasszul feltuningolt hot-dog amúgy "Kupak módra". Érdemes a "mindent bele" változatot kérni, valami szuper jó! Jó lenne, ha állandóan lehetne kapni, sajnos egyelőre nincs még így.

A Kupak Békéscsaba legszebb részén, a felújított főtéren található, nagyjából szemben a "piros" téglatemplommal. Gyönyörű.

És akkor el is érkeztem az egyetlen "gyenge" ponthoz. Ahogy az előttem szólók is már pedzegették: a kiszolgálás.
Sajnos még mindig nem találta meg a tulaj a "megfelelő" személyzetet - szerintem. Az lesüt, hogy a fiatal felszolgálók többségének (akivel eddig találkoztam - sűrűn váltakoztak az elmúlt időben) nem sok közük van a valódi vendéglátáshoz. De legalább értenének egy kicsit is a sörhöz - de ez sincs így.
No de sebaj, szerencsére a hely hangulata, a tulaj(ok) közvetlensége és kedvessége (amikor épp ők vannak jelen), valamint természetesen az irdatlan sör választék kárpótol mindezért, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek a helyet, egy kis gyöngyszem Csabán!
Ja, még egy fontos. Nem tudom, más hasonló helyeken hogy van, de itt a csapolt söröket lehet 2 decis (pikoló) verzióban is kóstolni. Dicséretes! :)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Kupak Kézműves Sörház további értékelései

2023.10.18egyedül
Kiváló
A Kupak Békéscsaba legjobb sörözője. Tavaly áprilisban ültünk be a nagyobbik fiammal egy Nádorbeli borvacsora előtt. Nagyon jól éreztük magunkat, a kiszolgálás ismét remek volt. Idén júniusban is beültem, ezúttal egyedül egy pohár NEIPA sörre, nem okozott a hely csalódást ezúttal sem. Különösen,...
2018.10.22barátokkal
Kiváló
A Kupak nevű kézműves sörözőbe évente legalább egyszer beülünk, mert ha már ott vagyunk a soha ki nem hagyott Kolbászfesztivál alkalmával Csabán, akkor szinte kötelező ide is ellátogatni. Legutóbbi írásban is rögzített látogatásunk óta két dologban is fejlődtek. Egyrészt a kiszolgálás terén, ez...
2018.04.26barátokkal
Kiváló
Már nyitás óta kedvenc helyem! A legjobb sörök kaphatóak, eszméletlen stílusos a helyszín és kedves a kiszolgálás ;) Nyáron zenés esteket szoktak szervezni több műfajban pl. jazz, blues, acoustic énekes csapatok. A város közepén szép környezetben, kinti fogyasztási lehetőséggel könnyen...
Népszerű szállások a környéken
Arcanum Hotel Békéscsaba - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.29-ig
Arcanum Hotel Békéscsaba
32.720 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval