Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiemelkedő söröző: pazar sörök, jó áron, élvezhető sörkorcsolyák

Sör/Ipar BékéscsabaSör/Ipar Békéscsaba a térképen

Kiváló 2023. júniusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. október 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Békésszentandráson működő Szent András sörfőzde 2020 októberében nyitott pubot Békéscsaba szívében. A berendezés rendkívül hangulatos, az ipari dizájn elemeit a sörfőzéshez idomították és rusztikus, valamint pubos elemekkel gazdagították, megőrizve a dekoráció egységességét és harmóniáját. Az egyik fal festése a sörfőzés legfontosabb technológiai mozzanatait mutatja be, a másikon sörtémájú berámázott képek. Az sarokban hordó, rajta régi ládák a sörfőzde söreivel, mellette két szekérkerék és patinás szódásrekesz. Nyáron hangulatos teraszt üzemeltetnek, mely a város egyik legszebb részére néz.

Sörkorcsolyaként kínálnak burgereket, pizzákat, rántott sajtféléket, bagetteket, BBQ csirkeszárnyakat, sörtésztában sült csirkemellcsíkokat, csülköt, rántott hagymakarikát, lávasütit.

Első ízben 2021 augusztusában látogattam el hozzájuk. A hamburgerben a zsemle/hús arány nem optimális, a harapásélmény nem kielégítő, kissé száraz. A sajttorta elnevezése önkényes, fősodratú, piskótaalapú, nem meggyőző élményt nyújtó süteményt kapunk e néven.
2022 áprilisában ismét betértünk, akkor csak söröket ittunk.
Legutóbb idén júniusban néztünk be, a rendkívül kedvező árú fish and chips tűnt a legjobb rendelésnek, de miután tisztáztuk a pultossal, hogy cápaharcsából azaz pangasiusból van, inkább lemondtam róla. Helyette csirkeszárnyakat kértem. Mirelitgyanús volt, de ízletes. Az étel/ital rovatot a sör húzza fel erős 4 pontra.

A kiszolgálás változó, volt kedves, udvarias, szívélyes, kommunikatív csapos a pult mögött és érdektelen is. Ez a szempont négyes.

Összességében ez nálam inkább 5 pont, mint 4.

Csapon a főzde nyolc sörét tartják, továbbá egy kézműves magyar meggyes cidert. Palackban 14 saját sört, Heineken alkoholmentest, valamint az említett cidert. Tartanak tízféle minőségi magyar bort, továbbá nyolc pálinkát a békéscsabai Árpád főzdétől.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (18)
Sör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - EgyébSör/Ipar Békéscsaba - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Arcanum Hotel Békéscsaba - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.29-ig
Arcanum Hotel Békéscsaba
32.720 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.04.05-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval