A kastély helyén korábban egy Esterházy-féle majorház állt, amelyet 1886-ban bontottak le. Az új neoreneszánsz stílusú épületet Ludwig Schöne neves bécsi építész tervezte és 1890-re készült el késői historizáló stílusban, döntően neoreneszánsz elemekkel díszítve. Az építőanyagok egy része egyenesen Bécsből érkezett.
A kert felőli oldalon a mai napig látható a Barthodeiszky család kőből faragott címere. Az építtető Barthodeiszky Antal volt, aki sajnálatos módon a befejezés éve előtt elhunyt. A kastély utolsó Barthodeiszky tulajdonosa, Béla, 1940-ben hunyt el, tőle unokahúga, Udvary Katalin örökölte az ingatlant. A második világháborút követően a kastélyt kifosztották és államosították. A kastély ma helyi általános iskolaként és helytörténeti kiállításként működik, így belső terei alapvetően az oktatási intézmény működéséhez igazodva, illetve időszakos nyitvatartással vagy rendezvények alkalmával látogatható.
Nagyon látványos, szép kastély, megállít útközben, kiszállsz és megnézed. Már amennyit meg lehet. Egy nagy kapu van az út felől, látszólag zárva, de gyakorlatilag nem. Egyik oldalt, balra egy modern általános iskola, másik oldalon a ki tudja mi ez kastély. A Barthodeiszky család nem valami közismert híres nemesi família, nekem legalábbis nem.
A 19. század végén épült a kastély, egy darabig talán virágzott a földesúri birtok, most meg itt áll és nem tudom, mi. Azért bemenni bepróbál az ember, én például két helyen is bepróbálkoztam, egyik helyen egy bezárt ifjúsági klub volt, a mások oldalon meg gondolom a helyi edzőterem, erős zenére izzadtak páran a helyi erők közül, amikor betoppantam, döbbent nézés volt, én meg cukin megkérdeztem, hogy ez egy kastély, nyilván van valami bejárat, feljárat az alagsorból Életükben nem hallottak róla, mondták a beszédes arcok. Így aztán ennyi maradt. Betörni azért mégsem akartam, ezt tudom nyújtani.