Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gyereksereg a Börzsönyben

Gyermektábor - Bernecebaráti BernecebarátiGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti a térképen

Átlagos 2018. áprilisban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2018. május 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A fiam karateegyesülete évek óta ide szervezi a tavaszi csapatépítő táborát, amelyen a gyerekekkel együtt az érdeklődő szülők is részt vehetnek. A szlovák határ közelében, a Börzsönyben fekvő kis falu ideális helyszínt biztosít a természetközeli csendes elvonulásra, de a gyerekek is felszabadultan tudtak itt kikapcsolódni. A tábornak az egykori-Szokolyi Kúria biztosít helyszínt a település szélén, a tábor szélénél erdei kirándulóösvény indul. A tábor a Budapest 15. Kerületi Önkormányzat gondnoksága alatt áll.
Kevesen tudják, hogy Szokolyi Alajos atléta az első modern kori olimpia résztvevője volt 1896-ban, 100 méteres síkfutásban bronzérmet, hármasugrásban 4. helyet szerzett. A falon emléktábla és nemzeti színű koszorú őrzi emlékét. Az amúgy egyszerű küllemű kastély főépületét manapság konyhának és étkezőnek használják, valamint itt kapott helyet a közös vizesblokk is, de néhány régi fotó és tabló itt is felidézi az egykori tulajdonos életét és sporteredményeit.
A parkos-füves udvaron 9 egyszerű faházban kb. 90 főt tudnak elszállásolni, 4 személyes szobákban, többségében emeletes ágyakon. A berendezés nagyon egyszerű, de minden kis szobában volt polcos szekrény, valamint az ablakokat szúnyogháló védi a berepülő rovaroktól, amelyekből elég sok van a környéken.
Minden faházban van egy kis fürdőszoba (WC, mosdó, zuhany), de kényelmesebb volt a főépület nagyobb vizesblokkját használni szerintem. Pláne, hogy ott legalább tükör is volt.
Törölközőt, tisztálkodószereket mindenkinek magának kell vinnie, de WC papír folyamatosan volt elegendő, és nem is a leggagyibb dörzsölős fajtából. Ágyneműt szintén biztosítanak, de a vendégeknek kell fel- és lehúznia.
A faházak mögött halad a kis patak, amely az egész falut átszeli, mögötte hatalmas füves focipálya. A táborban pingpongasztalok, egy ősrégi csocsóasztal (ingyenes!) és szalonnasütő hely is található.
Napi háromszori étkezést biztosítottak, kb. iskolai menza szintet kell elképzelni, 2 fogásos ebéd és vacsora (leves, főétel), de az adag bőséges volt, sőt mindenből lehetett repetázni. Uzsonnára a gyerekek nagy örömére mogyorókrémet és müzli szeletet is osztottak.
A faluban egyetlen kis bolt található (leginkább végszükség esetére), jó 10 perces gyaloglásnyi távolságra, viszont nyitva volt hétvégén is. Érdemes megtekinteni a falu közepén, a dombtetőn magasodó erődtemplomot (nekünk csak kívülről sikerült), amely alatt pincerendszer húzódik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:
Kényelem:Gyenge
Szolgáltatások:Átlagos
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:
Fényképek (26)
Gyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - SzobákGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - BelsőGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - BelsőGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - BelsőGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - VendéglátásGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - KörnyékGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - KörnyékGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - KörnyékGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - KörnyékGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - VendéglátásGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - BelsőGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - BelsőGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - VendéglátásGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - KörnyékGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Külső képGyermektábor - Bernecebaráti Bernecebaráti - Környék
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Harangvirág 36 Vendégházak Kismaros - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.04.01-ig
Harangvirág 36 Vendégházak Kismaros
78.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval